2018 gewoon doorgaan op de oude voet, … of kom jij ook in actie?

kom ji9j ook in actie Het is weer de tijd van het jaar om terug te blikken maar vooral om ook vooruit te kijken. Wat heb je geleerd het afgelopen jaar wat je graag anders zou willen zien? De grote vraag gaat dan worden, wat ga jij voor steentje bijdragen om die zaken, groot en klein te veranderen?

Kom JIJ ook nog in actie?

komt er in 2016 ook actie van jopuw zijde?

Om een betere wereld te krijgen waarin wij met z’n allen leven zullen we ook met z’n allen ieder ons steentje bij moeten dragen. Kleine zaken kunnen een wereld van verschil maken bij elkaar opgeteld.

Als ik voor mezelf terugkijk naar wat ik allemaal veranderd heb om gezonder te leven dan ken ik mezelf niet meer terug. Echter achterover leunen is er niet bij. Er blijven steeds weer kleine verbeteringen te ontdekken. Ik hoor echter al heel wat jaartjes niet meer bij de groep die redeneren dat je geluk moet hebben. Kennis is de sleutel, daar ben ik van overtuigt [vanuit persoonlijke ervaringen]. Het is ook de motivatie om het geleerde in de praktijk te brengen maar vooral, om die kennis verder uit te dragen.

Er lopen immers nog teveel ZOMBIES rond die totaal geen weet hebben wat er zich allemaal afspeelt in onze samenleving. En daar kom JIJ in beeld. Want, … wie gaat al die kennis verder tot zich nemen en toepassen? Je gaat immers pas overtuigend communiceren met anderen als je zelf de voordelen aan den lijve gaat ondervinden.

Met een ervaringsdeskundige valt niet te redetwistten!

Hoe meer mensen zich gaan voeden met biologische voeding, hoe meer de industrie dit zal merken. (Het liefst nog zelf geproduceerd op je eigen volkstuin / achtertuin / balkon / dakterras / horizontale kruidentuin). Hoe meer mensen afstappen van al die giftige producten zoals [kunstmatige] voeding, medicijnen, vaccinaties en cosmetica des te meer gaan fabrikanten dat voelen in hun portemonnee. En … stemmen doe je het beste en meest effectief met je portemonnee!

Over stemmen gesproken, het politieke landschap is met een sneltreinvaart aan het veranderen. Diegene die denken nog invloed te hebben gehad met hun stem over een of ander lullig argument op landelijk niveau moeten nu toch echt met lede ogen toezien dat alle belangrijke zaken op Europees niveau plaatsvinden zonder dat kiezers daar ook maar enige invloed op hebben.

Eurpa maakt de dienst uit
Bron: lol.nl

zet de TV uit en je leven aanDaarom hebben we jou nu meer dan ooit ook echt nodig. Invloed uitoefenen, niet op de politiek, dat beschouw ik als verloren energie. Actie voeren doe je in mijn ogen door je vrienden, familie, collega’s en een ieder die het maar horen wil te informeren. Stel vragen, dan weet je op welk niveau je toehoorders zitten. Vraag hen, hoe zou jij dit of dat probleem willen oplossen. Vertel wat jij zelf al doet en waarom. Mensen aan het denken zetten, … laten ontwaken uit de zombie status.

De beste spreuk die ik onlangs hoorde:

Zet de TV uit en het leven aan.
— auteur onbekend

Meer en meer mensen uit de journalistiek zijn een eigen onafhankelijke blog begonnen. [Ex] Medewerkers uit de oude media klappen uit de school, vertellen of schrijven boeken waarin ze schrijven dat het nieuws altijd voorgekookt was, gecensureerd. [denk aan gehersenspoeld]. Zeg je krant op, ontneem leugenaars hun podium en laat dat ook duidelijk merken hiermee. Maar ook de resultaten van Google moeten met argusogen bekeken worden. Alternatieve media komen meer en meer in de verdrukking bij Google en YouTube. Zoekresultaten worden beïnvloed en dagelijks worden YouTube filmpjes verwijderd, … soms al binnen enkele uren. Wetenschappers worden omgekocht door de farmaceutische industrie, de klimaat lobby, etc. Keer op keer is de laatste jaren gebleken dat de voedselveiligheid en de daarvoor verantwoordelijke instanties niet meer zijn dan een papieren tijger. Machteloos toekijkend hoe een organisatie als Foodwatch het een na het andere schandaal aankaart.

Zeg je krant dus op in 2016 en ga zelf actief op zoek naar het nieuws. Startpagina’s als Nieuwe Media Nieuws, Hoe Zit Het Nu Echt helpen je op weg. Spreek je Engels dan is the Corbett Report een goede start. Ben je goed geïnformeerd dan hoor je de leugens in de media van een afstand aankomen. Soms, al wetend wat er gebeurd is ga je benieuwd luisteren naar de oude media met de gedachte; “Hoe zullen ze hier nu een draai aan geven?”. De oude media zijn immers altijd trager dan internet, goed geïnformeerde mensen weten de leugen vaak al voordat hij verteld gaat worden. Twitter, RSS feeds, een alert aanmaken op keywords. Dat zijn stukjes gereedschap die voor jou het nieuws verzamelen, geheel op maat ontgaat er niets aan je aandacht.

Een voorbeeldje. Voor mijn radio programma bij de locale omroep in Geertruidenberg maak ik een programma over cajun en zydeco muziek. Ik heb daar een Google widget voor aangemaakt die alle nieuws afspeurt op de woorden “cajun” en “zydeco”. Als er ergens ter wereld een artikel verschijnt in een krant of website dan krijg ik een melding. Begin dit jaar belde ik een organisator van een festival in Frankrijk om een reactie op het artikel in een locale krant ter plaatse. Hij reageerde verbaast hoe ik dat in Nederland kon weten. Hij had het interview gegeven maar de krant lag bij hem nog niet in de postbus.

Ik merk steeds weer opnieuw dat mensen die al te lang op de verkeerde trein zitten niet meer open staan voor alternatieve informatie. Bekennen dat ze de verkeerde trein hebben genomen is moeilijker … dan hun eigen leven te redden klaarblijkelijk. Maar er staan ook nog vele mensen op het station die nog gaan beslissen welke trein ze kunnen nemen, die kunnen nog wel wat hulp gebruiken van activisten.

We zijn immers allemaal activisten.

Activist: 1) Actievoer 2) Actievoerder 3) Demonstrant 4) Demonstrante 5) Iemand die actie voert 6) IJveraar 7) Man van de daad 8) Persoonsbenaming 9) Voorvechter 10) Vrijheidsstrijder

Enkele spreuken ter overdenking / motivatie / inspiratie

Haat heeft ontelbare problemen veroorzaakt in de wereld, maar heeft er nog niet één opgelost.
— Maya Angelou

Met ‘ik kan het niet’ is nooit wat bereikt. Met ‘ik probeer het’ zijn wonderen volbracht.
— George P. Burnham

Je zult versteld staan hoeveel problemen er door goede communicatie kunnen worden opgelost.
— Peter Shepherd

Het geheim van het leven van jouw dromen leiden, is er direct mee te beginnen, in alles, hoe klein ook, wat je doet.
— Mike Dooley

Wie niet handelt, wordt behandeld.
— Rainer Barzel

Laat ik er maar geen doekjes omheen wikkelen en zeggen hoe ik erover denk. Met vaccinaties, medicijnen, chemotherapie en vele gemanipuleerde studies worden we door de farmaceutische industrie bedonderd. Ik neem al niet meer de moeite om overal links te maken naar de artikelen die ik daarover geschreven en verzameld heb. Ik blijf niet alles voorkauwen, of je in leven wil blijven en in goede gezondheid is je eigen verantwoordelijkheid. Mijn eBoek: Zoektocht naar gezondheid is een prima start.

De chemische industrie brengen steeds maar meer en meer chemicaliën op de markt die nooit maar dan ook nooit op interactie getest zijn of worden. Zij strijken de superwinsten op en jij loopt het gevaar!

De voedingsindustrie maken het helemaal bond met voeding die werkelijk bol staat van de onnatuurlijke bewezen schadelijke stoffen. En ook hier ontbreekt elk onderzoek naar de interactie tussen al deze stoffen. Nog erger gaat het worden als we met TTIP hier straks ook meer en meer bewezen schadelijke GMO producten op ons bordje krijgen. Eet jij niet voor een groot deel biologisch dan heb je dus gewoon dikke pech gehad.

En dat alles met toestemming van onze volksvertegenwoordigers, onze overheid, onze regering. Ik ben inmiddels wel van mening dat gewoon blijven stemmen op deze ‘mensen’ te gek voor woorden is. Je stem uitbrengen op misdadigers, iets anders kan ik daar niet van maken, … is gewoon medeplichtig zijn aan het instant houden van deze duistere zaken! PUNT.

En dan tenslotte nogmaals de media aan de kaak gesteld. Ben je een beetje op de hoogte dan kun je weten dat de media informatie brengen die totaal niet klopt. Blijf je die leugenfabriek steunen met een abonnement dan loop je nog steeds de kans op het bewuste station naar de verkeerde trein gestuurd te worden.

Henk Een betere wereld — zijn wij — wat wij denken en doen draagt bij aan onze uitkomst.
— Henk Mutsaers [over mij]

rutte bedankt

Het bovenstaande plaatje is tot de 69 jaar ook sprekend voor mijn situatie. Mijn plan was vanaf het 65 ste jaar 5 dagen per week 4 uur radio te gaan maken bij de locale omroep. Dat is nu in iedergeval een jaartje vertraagd en daarna nog een paar jaartjes parttime werken. Bron plaatje lol.nl