20.000 medicijn doden eindelijk in het nieuws …

20.000 medicijn doden eindelijk in het nieuws …

monitor signaal We hebben er heel …. lang op moeten wachten tot dit nieuws eens openlijk verteld werd op de Nederlandse televisie. De reactie, ongeloof … en een pijnlijke stilte … Maar deze presentators hebben toch een heel team die journalistiek werk verrichten en de misstanden binnen onze maatschappij opsporen ???

[ als de camera’s de andere kant uitkijken … ]

medicijn alert
Humberto Tan en de rest van de gasten aan tafel bij RTL Late Night waren dood stil over de uitspraak van forensisch arts Selma Eikelenboom in 2015, sprakeloos. 17.000 tot 20.000 doden door medicijn gebruik en foutief medisch handelen … per jaar en 250.000 in Amerika? [ de eigenlijke cijfers in de VS liggen veel hoger 250.000 doden door medicijngebruik en in totaal inclusief medische misser en onnodige medische handelingen 750.000 doden … elk jaar. Zie het boek: “Dead by Medicine”, van Gary Null.

Volgens dit artikel in NRC waren het er echter slechts 1200 die overleden aan medicijngebruik naar aanleiding van de cijfers van het HARM onderzoek (Hospital Admissions Related to Medication). Het rapport werd opgesteld door het Instituut voor Farmaceutische Wetenschappen. Maar, … door wie worden al de studies en onderzoeken gefinancierd aan de universiteit? Het zou anders kunnen zijn wellicht maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat ook hier sprake is van: Wij van Wc eend adviseren Wc eend. [artikel NRC]

Het aantal verkeersdoden in Nederland ligt de laatste jaren tussen de 570 en 621. Cijfers waarbij men opmerkt, deze kunnen en moeten omlaag! Het dubbele aantal per jaar sterft dus minimaal aan “ongewenste” medicijn bijwerkingen. Zelfs als dit cijfer zou kloppen en dit zelfde getal zou veroorzaakt worden door natuurartsen, … dan zou er moord en brand geschreeuwd worden in alle media. Nu krijgt Selma Eikelenboom een repremande in het NRC omdat ze leugens verteld. Waar lees ik de reactie van Selma in het NRC, hoe zij aan die cijfers komt?

Ik denk dat relatief gezien de cijfers inderdaad in Nederland gunstiger zijn omdat hier in tegenstelling van Amerika niet grootscheeps geadverteerd mag worden met medicijnen op TV, “Vraag het uw dokter”. Maar je zal maar een van die 1200 mensen zijn, of een van die 20.000, …

NOS journaal 2014 Helft medische behandelingen heeft gebrek aan bewijs.

Kwakzalverij op universitair niveau!

NOS-Journaal 22-02-2014: “Van de helft van alle medische behandelingen is er geen — bewijs — dat die behandeling ook echt werkt. Artsen opereren of geven medicijnen omdat dat nou eenmaal al jaren zo gaat. Een groep Nederlandse artsen maakt zich daar zorgen over. Ze willen lijsten opstellen van behandelingen die artsen maar beter NIET meer kunnen doen. Daar wordt de zorg beter en goedkoper van” — “Van de helft van alle medische behandelingen is eigenlijk nog nooit goed onderzocht of ze werken of niet” — Een reactie van een arts in die uitzending; “Het lijkt wel of we zomaar wat aanrommelen maar dat is niet zo, het is natuurlijk wel wat je geleerd hebt in je opleiding”.
lees verder: Onnodige behandelingen in het ziekenhuis

— Henk Mutsaers