10 ongezonde voeding ingredienten, verboden in deze landen

top 10 verboden voeding BrasscheckTV Reporteerde in een video van Dr. Mercola:

Als je dit voedsel verkoopt in Singapore krijg je 15 jaar gevangenisstraf en een bijna 500.000 dollar boete”.

In de VS en andere regio’s is dat echter volledig OK. En dat is nog maar het topje van de ijsberg blijkt uit deze video. Waar gaat het over? Onnatuurlijke toevoegingen, niet in ons belang, het belang van gezonde voeding maar in grotere winsten of wellicht een nog diepere agenda?

verboden-goedgekeurde voedingsmiddelen

Supermarkt: Dus jij eet gezond denk je, of hoop je dat? Even wat bijscholing.

Schadelijke toevoegingen, groeihormonen, Genetisch gemodificeerde ingrediënten [GMO] iemand zijn afval is geen schat voor een ander. Voedsel dat in het ene land als onwaardig bestempeld wordt, niet geschikt voor menselijke consumptie is onder een andere wetgeving [lees corruptie] volkomen veilig voor menselijke consumptie.

10 verboden / goedgekeurde “voedingsmiddelen”

10). Farm raised salmon, gekweekte zalm wordt gevoed met totaal onnatuurlijke granen waaronder GMO variëteiten en worden bijgevoegd met giftige antibiotica medicamenten en chemicaliën. 90 procent van de gekweekte zalm bevat schadelijke stoffen die zich kunnen opstapelen in je lichaam. en worden doorgegeven aan de volgende generatie via onderander de borstvoeding. gekweekte zalm is reeds verboden in Australië, Nieuw Zeeland en Rusland. Dus nog gewoon te koop in de gehele EU.

9). De inheemse groente papaja wordt als heel gezond aangemerkt, behalve als de papaja van GMO bron afkomstig is. Hoe gezond papaja is lees je op deze website, alleen geen enkel waarschuwing voor de GMO variant. De GMO papaja blijkt dus kankerverwekkend te zijn en in de EU verboden. Reis je echter veel dan is het oppassen geblazen in de rust van de wereld.

8). Ractopamine meats, Ractopaminevlees. In China en Rusland zijn ze het in 2014 helemaal zat. Men is gestopt met de import van Amerikaans varkensvlees omdat men de groeibevorderaar ractopamine gebruikt. Ractopamine is in meer dan 160 landen verboden maar niet in de V.S. In de E.U. Sommige mensen vragen zich misschien af: wat hebben we in Nederland te maken met varkenshouderijen in de V.S.? Het antwoord is simpel: Nederland importeert varkensvlees uit de V.S. Consumenten die dit kopen zijn mede schuldig aan het Amerikaanse vleesvarkensbeleid.
Bron: Eten en drinken info Ractopaminevlees is echter niet alleen afkomstig van varkens. Deze groeihormonen zijn reeds in 160 landen verboden. In de VS mag echter alles in de niet zo “super”markt.

7). Brominated vegetable oils, gebromeerde plantaardige oliën E443 Broom wordt veelvoudig gebruikt in industriële toepassingen, zoals het vervaardigen van insectenbestrijdingsmiddelen, brandvertragende textielen en het wordt in sommige landen gebruikt als toevoeging in autobrandstof, … en in sommige landen dus ook in de voeding. Het is gelukkig al verboden in de EU en Japan, maar wat als de nieuwe handelsverdragen waren doorgegaan zoals TTIP en wat er wellicht nog gaat komen onder een andere naam in de toekomst. Wordt het voor je eigen gezondheid niet super belangrijk om politiek bewust te worden en dagelijks te gaan stemmen met je portemonnee?

6). Food additives. Meer als 3000 voeding toevoegingen zijn er soms met de onschuldige benaming “voedingssupplementen”. Waaronder kleurstoffen en smaakversterkers die je werkelijk in allerlei producten tegenkomt, zelfs waar je ze niet zou verwachten. Ze staan in onleesbare kleine letters op de verpakking en niet altijd meer voorzien van het herkenbare E nummers maar gelabeld onder onschuldig klinkende benamingen en zelfs onder verschillende namen. Ze beïnvloeden je gedrag, schenken je ziektes als kanker, geboorte afwijkingen. Noorwegen en Oostenrijk hebben ze al verboden. Hoe vermijdt je de meeste? Heel simpel koop niets meer in een pakje, blikje, potje of zakje voordat je alle ingrediënten zelf bestudeerd hebt of speel gewoon Russische roulette als je de overheid volledig in vertrouwen hebt genomen.

5). Arsenic based drugs, op arseen gebaseerde medicijnen. Arseen, of arsenicum, behoort net als cadmium, kwik, lood en tin tot de ‘zware metalen’. Kankerverwekkend, veroorzaakt impotentie, lees hier meer over arseen. De met arsenicum toegevoegde medicijnen zijn in de VS gewoon toegestaan bij dierlijk gebruik dus wij krijgen deze binnen via de voedingsketen. In de EU verboden maar hoe weet jij waar je stukje vlees vandaan komt?

4). Brominated flower, we hadden het al eerder bij punt 7 over broom. Dat wordt dus ook toegepast in de meel industrie. Canada, China en in Europa is het reeds verboden. Check je reisgids dus.

3). Olestra olean is een cholesterol vrij toevoeging [cholesterol, je weet wel die hoax die veel geld brengt in het laatje van big farma] Olean is in feite namaak vet. In het Nederlans vond ik 1-2-3 geen informatie. je vindt het veel in chips en gebakken frietjes. Ze vormen een blokkade voor de opname van in vet oplosbare vitamines. Dus muchos problemas en verboden in Groot Bretagne en Canada.

2). Butylated hydroxyanisole, gebutyleerd hydroxyanisool [BHT] E 321 je vindt het in rubber en petroleumm producten en, … o-ja ook in onze voeding in aardappelchips, reuzel, boter, ontbijtgranen, instant aardappelpuree, geconserveerd vlees, bier, gebak, droge drank en dessertmengsels, kauwgom en andere “voedingsmiddelen”. Pfff gelukkig verboden in Canada en de EU, nogmaals check je reisgids. In het Verenigd Koningsrijk mag het in babyvoeding. !!

1). rBGH / rBST. Geen info 1-2-3 te vinden in het Nederlands. Het is een groeihormoon uit de groep GMO’s uit de stal van onze “vrienden” van Monsanto. en al verboden in de EU, Canada, Australië, Japan, Nieuw Zealand en Israel. P.S. je krijgt er kanker van.

De belangen van de industrie wegen duidelijk hoger bij de overheid dan jouw en mijn gezondheid. Maar welke onnozele figuren hebben dit met hun dagelijkse stemgedrag allemaal actief ondersteund. Stemmen met je portemonnee [heel belangrijk] en het rode potlood [iets minder belangrijk]

Kijkend naar het lijstje met landen is het nergens optimaal geregeld. Tot welke conclusie zou jij dan kunnen komen? Zelf maken waar mogelijk? Je zou in ieder geval de besmette voedingsmiddelen kunnen vermijden als de pest, letterlijk! Winkel direct bij de biologische boer, zonder tussenkomst van de “super”markt is eigenlijk een pre. De volkstuin is de goedkoopste optie.