de Ziekte van Lyme en Hyperthermie

rinno Heidstra
De ziekte van Lyme, Borreliosis, komt steeds vaker voor en kan vreselijke en langdurige gezondheidsgevolgen hebben.

Hyperthermie is een veelbelovende nieuwe behandelmethode voor de ziekte van Lyme. In een onderzoek is vastgesteld dat lokale hyperthermie goede effecten heeft.
cel herstel concept

De ziekte van Lyme wordt door een bacterie veroorzaakt


ziekte van Lyme door bacterie

De Borrelia Burgdorferi is de beruchte bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. De verspreiding gebeurt hoofdzakelijk door besmette teken. In Nederland zijn gelukkig de meeste teken niet besmet met de Borrelia en brengen Borreliose dus niet over. De verspreiding van teken en ook besmette teken neemt echter langzamerhand toe waardoor het besmettingsrisico groeit.

Klachten bij ziekte van Lyme ook door co-infecties


De Ziekte van Lyme kan een groot aantal verschillende klachten veroorzaken. Op internet zijn tal van websites te vinden die dit beschrijven. Intussen is duidelijk dat teken ook andere ziekteverwekkers kunnen overbrengen. Dergelijke infecties worden co-infecties genoemd. Onder andere de Bartonella en de Chlamydia Pneumonia zijn hiervoor berucht. Om te onderscheiden tussen de ziekte van Lyme klachten en die van co-infecties gebruiken wij een door Arminlabs ontwikkelde analyselijst.

De behandeling van ziekte van Lyme is veelzijdig


Lyme behandeling

Klachten die door de ziekte van Lyme ontstaan zijn enorm verschillend en er bestaan dan ook talloze manieren van aanpak. Erg vaak is het gehele immuunsysteem verzwakt en maakt immuunherstel  een belangrijk deel uit van de behandeling. Door middel van specifieke methoden zoals isopathie wordt geprobeerd de bacterie rechtstreeks aan te vallen of het immuunsysteem te 'leren' de bacterie te herkennen en aan te pakken. Het merendeel van de deelnemers voelde zich na de tien hyperthermie behandelingen zowel mentaal als psychisch beter.


Het effect van hyperthermie bij de ziekte van Lyme


Uit onderzoek is gebleken dat de Borrelia Burgdorferi niet goed tegen warmte kan, hij is gevoeliger voor warmte dan veel andere bacteriën.  De warmte veroorzaakt hitteschokeiwitten, in de literatuur Heat Shock Proteins, HSP's genoemd,  aan de celmembranen van de bacteriën. De bacteriën worden zo herkenbaar voor de cellen van het immuunsysteem en kunnen worden aangevallen. Uit onderzoek blijkt dat ook virussen door dit soort eiwitten herkenbaar kunnen worden voor het immuunsysteem.

Elektrische hyperthermie, de oncothermie is bijzonder effectief


De stimulerende effecten van warmte door totale hyperthermie, de door magnetronstraling opgewekte hyperthermie, en koorts op kanker en het immuunsysteem zijn in onderzoeken uitgebreid beschreven.
De oncothermie, ook wel elektrische hyperthermie genoemd, heeft een effectievere werkingswijze en is minder belastend. De methode werkt doelgericht op afwijkende cellen en een aantal ziekteverwekkers waaronder de ziekte van Lyme veroorzakende Borrelia bacterie. De temperatuur wordt als het ware 'aangetrokken' door deze cellen. Er ontstaat een plaatselijke ophoping van energie waardoor hun temperatuur stijgt. Gezonde cellen kunnen de warmte prima afvoeren.

Het werkingsprincipe van elektrische hyperthermie


Lyme en electrische hypertherapie

De persoon ligt op een geleidende matras in een speciaal bed. Een flexibele elektrode wordt op het te behandelen lichaamsdeel gelegd. Vervolgens wordt een elektromagnetisch veld opgewekt waardoor door het lichaam een stroom van de bovenste naar de onderste elektrode ontstaat.
Elektrische stroom zoekt de weg van de minste weerstand. Ongezonde cellen en ziekteverwekkers hebben een lagere weerstand dan gezonde cellen en trekken zo de stroom aan. Hoewel het meeste onderzoek is gedaan naar de effecten bij kanker zijn de resultaten bij infectieziektes, sportblessures en fibromyalgie veelbelovend.


Levenskwaliteit verbeterd bij de ziekte van Lyme


lyme ziekte

Op een vakcongres over hyperthermie is het volgende onderzoek gepresenteerd. De deelnemers aan het onderzoek hadden allemaal de ziekte van Lyme die in het bloed was aangetoond.  De evaluatie van het onderzoek is gedaan met een vragenlijst over de levenskwaliteit. 

Er zijn tien behandelingen uitgevoerd met een oncothermie apparaat aanvullend aan de bestaande behandeling. Er zijn tevens supplementen gebruikt waaronder hoog gedoseerde vitamine C.
Integratie van nieuwe kennis in het SANULOGIC concept


In ons centrum bieden we de mogelijkheid om hyperthermie te combineren met andere immuunsysteemstimulerende behandelingen zoals Papimi en hoog gedoseerde vitamine c en/of kurkuma infusen, vitamine B12, foliumzuur en kruiden- en homeopathische middelen.

gronau

Voor ieder wordt in overleg het passende behandelprogramma samengesteld. Het resultaat van de behandeling kan door Bio Electrische Impedantie Analyse en laboratoriummetingen worden vastgesteld.


Meer informatie: info @ sanulogic.com
Heidstra, R. (2015). het CelherstelConcept. Enschede.
Heidstra, R. (2015). Ziekte van Lyme gestructureerd aangepakt
Sais, O. (sd). http://www.hindawi.com/archive/2013/275013/
Hyperthermie verlengt de levensverwachting met bijna 100%
 

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio