Q this is big

Zekerheid bestaat niet !

zekerheid
We weten het maar al te goed en hebben er ook vast en zeker allemaal levenservaring mee opgedaan: "Zekerheid bestaat niet" Onzekerheid zou je in feite moeten omarmen, het zet je namelijk aan tot actie. Dingen ondernemen die je minder afhankelijk maken van het systeem, zaken zelf regelen, positieve acties ondernemen. Demonstreren en gaan stemmen horen daarom bij mij ook niet (meer) in dat rijtje thuis!
zekerheid bestaat niet (Maslow Piramide)

Wees ervan verzekerd dat er niet zoiets bestaat als zekerheid.


Voor de zekerheid wil elke bank een onderpand voor het geval het fout gaat. Voor de zekerheid hebben wij beveiligingssoftware op onze computer staan. Voor de zekerheid hebben we onze deur op slot. Voor de zekerheid vragen we garantie. Maar in hoeverre geeft dit alles zekerheid?

Een vaste baan, die heeft eigenlijk ook nooit bestaan. Wordt je immers ziek en afgekeurd dan wordt je gedumpt en moet je financieel behoorlijk inleveren terwijl de kosten exceptioneel toenemen. Wordt je bedrijf gereorganiseerd dan krijg je een baan die je helemaal niet wil hebben en ga je vanzelf uit eigen beweging weg als je niet de rest van je leven met tegenzin wil gaan werken. [eigen ervaring]

Je pensioen dat was slechts vijf jaar geleden nog een vast gegeven: 65. Nu moet je nog maar afwachten of je met 67 ste je leven naar eigen inzicht kan gaan indelen? Hoeveel je daarna overhoudt en wat dat -dan- nog waard is is eveneens een grote vraag?

Gezondheid
Iedereen kan zien dat ondanks de hoge technologische ontwikkeling in de wereld, dat de vlag er nog nooit zo stil heeft bij gehangen op het gebied van de algemeen volksgezondheid, waar vrouwen al op hun 42 ste gemiddeld de eerste chronische klachten ontwikkelen en mannen dat op hun 48 ste ondergaan. De dagelijkse tol van stress en een voedingsketen die deze naam [voeding] geheel onwaardig is maken dat we leven in een zieke wereld waar gezondheid de norm zou moeten zijn.

Het tegenovergestelde van onzekerheid is zekerheid, maar als dat niet bestaat dan willen jij en ik dat toch zo dicht mogelijk benaderen. Daar liggen gelukkig heel wat mogelijkheden.

Door jezelf zo min mogelijk of liefst totaal niet in de schuld te steken is de ramp bij ontslag ineens een stuk kleiner. Minder onzekerheid geeft een prettiger gevoel. Als ZZPer en ondernemer is dat gevoel nog vele malen sterker omdat je afhankelijk bent van veel meer factoren en je soms leeft bij de dag!

Gezondheid: Dat je in je leven geluk moet hebben is voor velen een gegeven, maar kan je geluk ook kan afdwingen door het verzamelen van kennis en deze in het dagelijkse leven toe te passen is voor veel minder bekend. Als je vroeger op school steeds een ruime voldoende behaalde, hoeveel vertrouwen had je dan voor een examen? Als je bij preventieve gezondheid testen steeds een uitstekend cijfer te zien krijgt, hoeveel vertrouwen heb je dan in de toekomst?

Niemand kan voorspellen hoe de wereld eruit gaat zien in de toekomst, maar door de risico's te verminderen en verspreiden stijgen je kansen op voorspoed aanmerkelijk hoger.

Bedenk, voorspoed heeft totaal niets met geld te maken. Geld is slechts een vodje papier dat je tegen een aanmerkelijk mindere waarde dan de gedane arbeid kan ruilen tegen ‚iest' anders. Voorspoed komt in de allereerste plaats tot uitdrukking in je gezondheid en de relaties die je zelf hebt opgebouwd met mensen die je bij tegenspoed door dik en dun te hulp zullen komen.

Waarom is het belangrijk je kennis steeds te vergroten?


Op het wereldtoneel wordt weer hetzelfde oude spelletje gespeeld. Het spel van heers en verdeel. Alhoewel dat steeds weer in een ander jasje wordt gehuld komt het wel op hetzelfde te neer. Geld is er in overvloed om mensen in elke uithoek van de wereld een menswaardig bestaan te gunnen volgens de piramide van Maslow. Dat leven wordt veel mensen echter ontzegt waardoor ze op zoek gaan naar een beter leven. Stel je eens voor;"Hoe slecht moet hier voor je worden voordat je zou besluiten, huis en haard, je leven, je familie, alls achter te laten in de -hoop- een beter leven te verwerven?" Dat doen vluchtelingen dus, door pure wanhoop gedreven. De achterliggende gedachte van het heers en verdeel spelletje is hier chaos en onvrede te creëren. De economie nog verder uit te hollen en daarmee de nieuwe wereld orde verder uit te rollen. Totale macht, dat is waar de elite van dromen. Hoe meer jij (wij) in verwarring gebracht worden hoe meer kans die zij krijgen hun waanzinnig spelletje te realiseren. Wij, jij en ik kunnen daar een stok voor steken door ons niet gek te laten maken. Hun spelletje doorzien en een andere koers varen. Mensen helpen daar waar wij kunnen, kennis verspreiden, onze eigen behoeften niet veronachtzamen, gezond blijven, minder onafhankelijk worden van "hun" systeem.

Zelfredzaamheid maakt aan heel veel onzekerheden een einde. Als je basis behoeften in het leven voorzien zijn kun je pas gaan groeien, ontdekken en floreren. Dat kan evengoed in onzekere tijden!

— Henk Mutsaers

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]