Woonhuis te koop:
Herken jij een voordeel als je er een ziet?

huis kopen in geertruidenberg
Bij de aankoop van een huis is dat niet anders. Wat moet ik ervoor betalen en wat krijg ik. Wat iets waard is, daar kan kort en lang over gesproken worden. Persoonlijke smaak komt zeker om de hoek kijken en tevens de persoonlijke behoeften. Dicht bij een school is belangrijk voor jonge ouders, een gezellig terrasje om de hoek voor mensen die een sociaal leven appreciëren. De trend van vandaag-de-dag is echter een van het gas af woning !!
huis kopen koestraat 26 Geertruidenberg

Laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal op zoek naar voordelen, koopjes, meevallers etc.


De keuken en de badkamer zijn de laatste jaren niet meer tijd bestendig, die kies je niet meer voor je leven zoals weleer maar wordt naar xx jaar vervangen. Wij hebben zelf ook al de tweede keuken in ons huis en de badkamer is ook al eens gedeeltelijk aangepast. Bij best wel veel mensen zijn het dan ook deze twee ruimtes die gelijk na aankoop een bezoeken krijgen van de sloophamer. Ik weet het uit eigen ervaring. Als koerier bezorg ik er elke week wel een paar badkamers in de nieuwbouw, bij mensen die hun huis renoveren en gelijk al na de aankoop.

Dus voor de verkoop een huis gaan opknappen is als proberen te denken voor een ander. ("Toch zien we dat woningen die opgeknapt moeten worden niet verkocht worden of voor veel lagere prijzen, dat is de werkelijkheid", merkte mijn makelaar op) Over smaak valt echter nooit te twisten. We kregen met de open huizen dag een jong stelletje die de tegels van onze 40 jaar oude badkamer schitterend vond. En ik zie nu nieuwe huizen met tegels in het toilet die er bij andere mensen de laatste 60 jaar nooit uit verwijderd zijn!

Bij de meeste bezichtigen is het zo klaar als een klontje, die oude keuken en badkamer worden een kostenpost. Dat is het eerste wat je hoort. Maar wordt deze vraag ook gesteld?

WAT ZIJN DE MAANDLASTEN?

Omdat ik zelf ook op huizenjacht ben geweest in Frankrijk is dat iets waar ik zelf altijd na kijk. Wat hou ik elke maand over om leuke dingen te doen, on van te leven, dat vindt ik persoonlijk heel belangrijk. Ik heb al te veel maanden meegemaakt waar dat dicht tegen de nul zat dankzij wat wanbetalers.

Hoe zit dat dus met de maandelijkse terugkerende kosten?
Zijn mensen zich daar wel terdege bewust van?
Zien ze dat voordeel met een bezichtiging?
Vragen ze ernaar?

Je betaald vast recht en belasting over je gas en ook nog eens over je stroomgebruik. Als je de gas kan afsluiten voel je dat elke maand als voordeel in je portemonnee, elke maand dus. En wat denk je, zal het gas duurder worden met de problemen in Groningen? De laatste berichten hierover van de Vereniging Eigen Huis (november 2017) zijn dat dit wel 260 euro extra per jaar kan bedragen, anders dan 70 euro die de overheid ons wil laten geloven. Kolencentrales vervroegd slopen klinkt mooi maar wie gaat dat allemaal betalen op termijn en al die windmolens die zonder subsidie niet te realiseren zijn?

In 2050 moet elk huis energie neutraal zijn. Nu voel je echter al [30-01-2018] dat de druk op de ketel gezet wordt, we moeten zo snel mogelijk van het gas af. De overheid zit nog vast aan langlopende buitenlandse contracten dus de Nederlanders gaan de gasrekening betalen. Gek he dat regeren vooruitzien is, iets verwijderen uit de bodem en nu net doen of aardbevingen nooit zouden kunnen gebeuren. Waarom heeft nooit iemand geld gereserveerd op voorhand?

Wat als je een huis kan kopen in een oud stadje waar veel mensen graag zouden willen wonen dat ondanks het bouwjaar van rond de 1650 al bijna energie neutraal is. De gas aansluiting verzegeld en het stroomverbruik inclusief vastrecht en belasting op 54 Euro per maand zit [2017 nu 63 euro in 2018 met de verhoogde belasting op elektriciteit]. Waar bovendien recent mogelijkheden ontdekt werden om de laatste stappen te realiseren om nul op de meter te creëren!

Elke maand komt dat voordeel terug in je portemonnee!


Hoe zijn wij tot de prijs gekomen van ons huis?

Je kijkt dus naar de prijs van vergelijkbaar ontroerend goed. Dat was bij ons nogal makkelijk. Het evenbeeld van ons huis stond naast ons en is ruim een jaar geleden verkocht voor 215.000 euro. Beide huizen zijn als voorhuis exact identiek. Alleen ons huis is een stuk verder uitgebouwd naar achter, voorzien van een speksteen houtkachel, twintig kwalitatieve Panasonic HIT zonnepanelen met 25 jaar garantie en een warmtepomp van het zelfde merk plus buiten isolatie.

De herbouw prijs van een huis is ook een indicatie. Die staat op 232.000 euro maar dat was nog exclusief de in 2012 aangebrachte buitenisolatie, de zonnepanelen en warmtepomp (+ 26.000). De rekensom is 215.000 huis buren + 20.000 grotere afmeting huis en isolatiewerkzaamheden etc, etc. Zie historisch overzicht

215.000 + 26.000 + 20.000 = 261.000 - reparatie plat dak (offerte aanwezig 4.500) totaal met nieuw hout en werkzaamheden ongeveer 10.000 dan blijft er 21.000 over voor de renovatie naar eigen wens met onze prijs van 230.000 K.K.

Een ander indicatie zijn de prijzen van andere huizen in de straat, niet vergelijkbaar qua afmetingen en uitstraling maar wel met prijzen die beduidend hoger liggen 300. duizend euro 360 duizend en hoger.

Een belangrijk gegeven van de prijs van een huis is de locatie. Het mooiste huis op de verkeerde plaats is meestal een afknapper. De mooiste en meest begeerde lokatie in Geertruidenberg is zonder meer het marktplein. Een triple A locatie. Een dubbele A is weg gelegd voor zowel de Brandestraat, de Venusstraat, de Vismarktstraat als de Koestraat.

Gezien de oude keuken, badkamer, en dakterras hebben we dus al een fikse stap terug genomen. Ik heb een overzicht gemaakt met de werkzaamheden die we de afgelopen 60 jaar aan het huis hebben gedaan

— Henk Mutsaers

huis kopen

Meer info Foto's | Video | plattegrond etc ga naar deze paginahuis te koop koestraat 26 geertruidenberg
Woning te koop Geertruidenberg Noord Brabant

Energie neutraal: Nul op de meter
Vortex energie bespaar tip: Energieneutraal een stap dichterbij
Herken jij ook een voordeel als je er een ziet?
De historie van ons huis

 

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio