Q this is big

Het wordt leeg in de winkelstraten, wereldwijd, ..

opheffingsuitverkoop
LEGE WINKELSTRATEN, .. NIET VANWEGE INTERNET
Maar het gaat nog steeds goed met de economie, zeggen de media. Nog slechts 5 maanden geleden melde RTL: "Economie komt op gang: omzet winkels blijft stijgen ". Welke winkels vraag ik mij dan af? In Den Bosch stortte deze week een winkelpand in vanwege de verbouwing, wereldwijd zien we dit symbolisch in elke grote stad gebeuren.
winkels sluiten wereldwijd zoals Walmart


Hoe groter de ketens zijn, hoe harder ze met donderend geraas in elkaar storten en vele inpandige onderverhuurders mee sleurend in de val. Wat er in de afgelopen tijd al ten ondergegaan is zijn niet de minste namen zoals recentelijk V&D, (62 warenhuizen) Unlimited Sport (307 winkels in de Benelux), La Ligna (52 winkels), Foto Klein (34 winkels), Macintosh (550 winkels in de Benelux), BAS groep (150 winkels), Ardenberg BV (49 winkels in Nederland en België), Miss Etam (195 winkels), Schoenenreus (206 winkels), Mexx (315 winkels in de EU), Halfords (130 winkels), Free Record Shop (187 winkels totaal), Henk ter Hoor (166 winkels totaal), OAD reizen (150 winkels), De Harendse Smid (43 winkels), iCenter (34 winkels), Block (20 winkels), E-Plaza (52 winkels), Piet Kerkhof (18 winkels), Sabon (51 winkels), en nog een serie kleintjes zoals Paradigit (12 winkels) en recent Perry Sport, Time Out, en Aktie Sport.

Een internationale trend?

Net als de dinosaurusssen uitgestorven zijn zien we nu het wereldbeeld veranderen in elke grote stad. Bekende namen bij de wereldshoppers zijn ook niet meer veilig voor de malaise. Walmart, Nordstrom, Macy's, Staples, Whole Foods, allen dreigen uitgeroeid te worden.

Sears verloor 580 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2015 en er gaan minstens 50 winkels sluiten. Voor wie wel eens in de States is geweest. De winkels daar zijn maar al te vaak Giga groot.

Sports Authority, daarvoor is het faillissement in Maart aangevraagd. 200 winkels gaan dicht, maar mogelijk 450.

Kohl's was een snel groeiende keten sinds jaren en jaren, nu sluiten ze 18 winkels in 2016.

Target sluit 13 winkels in de VS.

Best Buy, 30 winkels gesloten in 2015 en meer zullen er volgen in 2016

Office Depot gaat 400 winkels sluiten in 2016

Wal-Mart een shop formule waarbij de winkelgrote niet veel onderdoet voor de giga parkeerplaatsen. 269 stores sluiten dit jaar wereldwijd.

K Mart, 24 sluitingen de komende maanden.

J.C. Penney 47 winkels sluiten dit jaar 40 zijn al gesloten in 2015.

Macy's 36 winkels gaan dicht (2.500 personeelsleden minder)

The Gap 175 winkels sluiten in Noord Amerika

Aeropostale, 84 winkels worden gesloten

Finish Line (zeer wrang gezien hun naam) kondigde 150 sluitingen aan in de komende jaren.

Deze trend is duidelijk al een tijd aan de gang bij de grote winkelketens, warenhuizen en megastores. De kleine winkeliers staan al jaren het water aan de lippen vanwege de torenhoge huurprijzen. Velen zijn al jaren geleden ten onder gegaan of uit de centra weggetrokken.

Voor kleine steden in Amerika kan het sluiten van slechts een enkele superstore zeer cru zijn qua werkgelegenheid en het verkrijgbaar zijn van goederen in de regio. Vertrekt bijvoorbeeld Wal Mart dan zijn ook de dagelijkse boodschappen niet meer verkrijgbaar.

Zo staat de economie er in werkelijkheid voor:

economische cijfers 2016

 

In 2000 zag je een kleine dip met de eerste ineenstorting van dot com hype. Daarna volgde -- de sky is the limit periode -- met geleend geld. In 2008 moesten alle zeilen bijgezet worden om de hele zaak inclusief de banken niet te laten instorten. Nu het vlees van de botten af is en we nog helemaal niet hersteld waren zijn er geen reserve potjes meer om op terug te vallen. Ook de kwantitatieve verruimingen van vele miljarden hebben dus totaal niets geholpen.

We kunnen niet anders concluderen dat de economie naar de knoppen aan het gaan is, op naar de Nieuwe Wereld Orde die moet gaan voortkomen uit de nieuwe "Great Recession". Of wordt het toch onze grote redding als we aan massa opstaan?

Ik hoor de oorlogstrommels al een paar jaar roffelen en vele miljoenen hebben dit al aan de lijve ondervonden in de Oekraïne en in het midden oosten. Met de geplande vluchtelingenstromen probeert men ook hier chaos te gaan kweken. Hoeveel mensen zouden er weten hoe de vork in de steel zit?

Gaan we onwetend ten onder of in iedergeval nog een keertje onze stem laten horen op 6 April … en hopelijk met een donders geraas onze politiek op hun bek laten gaan. Baat het niet dan schaadt het wel, namelijk het aangezicht van de politieke maffia.

— Henk Mutsaers


De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]