Kerncentrales: Welk Risico Lopen Wij ?

straling gevaar
Met het verstrijken van de eerste vijf jaar na Fukushima en de wetenschap dat daar de problemen totaal nog niet onder controle zijn valt een bericht als dit op. Iedereen die jonger is dan 18 jaar of zwanger en binnen een straal van 100 kilometer van een kerncentrale woont, krijgt jodiumtabletten, het gaat hier om 2,5 miljoen Nederlanders. lees verder
kerncentrale Borssele

Woon je binnen een straal van 100 kilometer van een kerncentrale ?


Het grootste indirecte gevaar bij een kernramp is het vrijkomen van radioactief jodium. Dat wordt bij mens en dier opgenomen in de schildklier. Omdat het daar nog jaren kan blijven zitten, is de kans op kanker aanzienlijk groter. Door 'gewoon jodium' te slikken, verzadigt de schildklier en wordt de opname van het besmette jodium beperkt en dus ook de kans op kanker. Mensen ouder dan 40 jaar krijgen geen jodiumtabletten, omdat de bijwerkingen groter zijn dan de kans op schildklierkanker.

Borssele is onze enige kerncentrale die nog in bedrijf is (al zijn er andere radioactieve verwerkingsbedrijven) Borssele werd in 1973 in gebruik genomen. De centrale werd voor 30 jaar ontworpen en er werden al 13.000 haarscheurtjes vastgesteld. (Klokkenluider Jeroen Ghuijs). De plannen zijn nu om Borssele open te houden tot 2033, maar liefst twee maal zijn totaal geplande levensduur. Een tijdbom ? ? Niemand weet het.

100 kilometer radius Borssele
De 100 kilometer radius rond de kerncentrale van Borssele | Meer info over Borssele

Het kerncentrale complex in Doel (B) nabij Antwerpen bestaat uit 4 centrales gebouwd in:
1975 (I+II),
1982 (III)
1985 (IV).

Allen zijn oorspronkelijk ontworpen voor een levensduur van 30 jaar (I+II nu 41 jaar in 2016) - (III nu 34 jaar) - (IV nu 31 jaar) Lees het sluiten, niet sluiten vervolgverhaal op Wikipedia.

kerncentrale 100 km zone
De 100 kilometer veiligheidszone (?) van Doel (B)

Kerncentrale complex Tihange tussen Namen en Luik.
1975 (I)
1983 (II)
1985 (III)

Ook hier weer het zelfde verhaal, kerncentrales zijn de speelbal van de politiek. Wikipedia

kerncentrale veiligheidszone Tihange
De 100 kilometer veiligheidszone van Tihange (B)

De kerncentrale in Lingen (D) (nabij Denekamp / Hengelo) is stilgelegd in 1977 wegens schade

We weten nog wel dat na de kernramp in Tsjernobyl het in grote delen van Europa aanbevolen werd om bepaalde groenten te vernietigen. Wat zou je dus denken van een 250 kilometer veiligheidszone? Niet de regering waakt over jouw gezondheid maar jijzelf. (toch?)

250 kilometer zone rond de kerncentrale van Boressele

Een 250 kilometer veiliheidszone rond de centrale van Borssele

Ik vroeg orthomoleculair geneeskundige Rian Bruijne (prevent-care.nl) wat zij nog voor tips had om preventief jezelf te beschermen. Dit waren de tips:

Anti-Straling Voedingstips


Appels, boekweit en zonnebloempitten blijken ons te kunnen beschermen tegen en bij het ontgiften van straling.

Chlorella en blauw-groene algen zijn ook nuttig in het reinigen van ons lichaam van straling.

Essenti?le vetzuren vernieuwen onze cellen.

Een bad met magnesiumsulfaat (bitterzout) of zeezout trekt gifstoffen met inbegrip van straling uit ons lichaam.

Selenium, Zeoliet, Silicium, Keltisch- en Himalayazeezout beschermen tegen de effecten van straling.

Zeegroenten en miso werden gebruikt in Japan nadat de atoombommen werden gedropt en in Rusland in Tsernobyl.

Vele soorten zeewier zijn te vinden in de natuurvoedings-winkels, zoals kelp, Dulse, nori en wakame. Ook kan je zelf miso soep maken van wakame.

Noot: Daar wil ik zelf nog aan toevoegen, hoge doseringen vitamine C (eventueel liposomale vit. C)

Mike Adams, Natural News had nog een handig artikel over chlorella gebruik

Hier nog enkele Fukushima zaken die ik optekende na de ramp en de daarop volgende maanden in het rampjaar 2011

-- Henk Mutsaers


Dag beste Henk, veel dank nogmaals voor al je goede info! Ik stuur je hierbij een zeer interessante link over goede uitleg het gebruik en de werking van Vitamine C, misschien heb je het al gelezen ? Zo niet beveel ik het je van harte aan. Met vriendelijke groet, Ellis

Effect of Vitamin C and anti-oxidative nutrition on radiation induced gene expression in Fukushima nuclear plant workers | pdf file |

Noot: Ik heb een programma beluistert van Desire Rover op Argusoog radio waar zij een interview had met Dr. Levy die in het document genoemd werd. @ uur lang over vitamine C geeft je een aardige indruk van het belang van Vitamine C. Ik neem het al zeker drie jaar dagelijks in liposomale vorm. Bedankt voor de bijdrage uit het mooie Frankrijk.
Lees ook: Tsjernobyl 30 jaar na dato 26 April 2016

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio