Wat eet ik ?

henk
Zo nu en dan krijg ik de vraag; "Wat eet jij?". Als je alle artikel leest op deze site is dat dan ook een logische vraag. Velen zijn immers geneigd om te denken; "Als je dit zo leest kan je toch niets meer eten!" Gedurende de jaren is mijn leefstijl stap voor stap op de schop gegaan.
wat eet ik

Gezond blijven is een stuk gemakkelijker met gezonde voedingIn de ochtend heb ik altijd een behoorlijke appetijt. Zonder ontbijt de deur uit is voor mij persoonlijk dan ook ondenkbaar.

Al sinds 2008 begin ik elke dag met het onderstaande ontbijt. In eerste instantie ontstaan uit het Budwig dieet maar door mij zelf behoorlijk aangepast.

Volle Biologische Yoghurt
+ Een eetlepel Kokosvet
+ handje geweekte granen [24 uur] om de fytinezuren te verwijderen [mineralen rovers]
+ theelepel puntje spirulina
+ theelepel puntje magnesium
+ Twee theelepels Sel gris zeemineralen [bijna het gehele mineralen spectrum / 84]
+ Twee theelepels Liposomale vitamine C | Dr Mercola 10 min. | Dr. Levy about Vitamin C 1.33 uur
+ Twee theelepels Liposomale kurkuma [en wat zwarte peper] over kurkuma / curcumin

Een enkel theelepel
- Pompoenpit olie
- Lijnzaad olie
Deze twee verzorgen een betere omega 3 / 6 balans
[betere zuurstof opname in de cellen = Antikanker lees Brain Peskin + afl: gezondheidsradio 2012]

Halve theelepel zelf gekweekt tarwegras sap
Een scheutje zelfgemaakte appel azijn
Banaan of ander fruit

Tijdens het bereiden van dit ontbijt, zo'n 5 minuten, maak ik ook wat thee van Venkel, Koriander, Komijn en een beetje Fenegriek zaad. De thee drink ik thuis of neem ik mee als koerier. Daar zijn de smoothies ook reuze handig. De avond tevoren klaar gemaakt en daarmee voor mij fastfood, maar dan wel super gezond. Als ik niet hoef te koeriers neem ik ook wel eens wat Fries roggebrood en een flinke kop zelfgemaakte soep.


s'Middags een fruit of yoghurt smoothie

Hoe je die samenstelt maakt niet uit. Alles waar geen voedingslabel op geplakt kan worden is veel beter dan de pakjes, zakjes, blikjes en potjes. Even een waarschuwing over de gebruikte kruiden. De gedachte dat deze biologisch zijn is een utopie. De labels zijn onbetrouwbaar. Hoe weten wij dit zo stellig te zeggen? Mike Donkers en ondergetekende zijn bezig geweest een kruidenlijn op de markt te brengen maar konden geen biologische kruiden vinden in de hele wereld. Zo vertelde de handelaar, die 30 jaar ervaring had, dat in landen waar de boeren te arm zijn om pesticiden te kopen er geen keuringsinstanties zijn en in de rest er voor alles een certificaat te koop is. De enige manier om toch biologisch te kunnen garanderen is een boer de garantie te geven dat jij zijn gehele oogst verwerft en de certificering ter hand neemt. Dat kan je dus alleen doen als je een grote markt speler bent, en juist deze groep blinkt uit in winstcijfers en onbetrouwbaarheid. Zie de alweer oude video's


De Yoghurt Smoothie eBoek
Biologische volle Yoghurt
Zure room of creme fresh

twee theelepels Sel gris
twee theelepels kurkuma [geelwortel]
twee theelepels kaneel
twee theelepels honing
halve theelepel gember
halve theelepel cayennepeper
kwart theelepel garam masala
wat korianderpoeder, caramon, komijn, kruitnagel,
De Super Fruit Smoothie eBoek

Appel, sinaasappel of ander fruit uit het seizoen.
Eetlepel olijfolie
Theelepel kaneel
Theelepel kurkuma
Theelepel honing
naar smaak gember
naar smaak cayennepeper
naar smaak paprika
naar smaak chlorella
halve citroen
[vitamine C gaat niet meer in deze smoothie maar s'ochtend in het ontbijt]
Kokosvezels eventueel bijenpollen als je weinig vlees eet (B12)
gefilterd water


's Avond eet ik zoveel mogelijk biologische producten uit de eigen volkstuin, Soms aardappelen, maar ook pasta's, rijst en ander variaties. Ongeveer twee keer per week een stukje vlees en twee maal per week vis. je gezondheidsreis is nooit afgelopen met een instelling van; "Nu weet ik het allemaal". In december 2016 heb ik mijn vitamine K2 laten meten en dat kon een stuk beter. Daarvoor gaat nu een heel klein beetje gefermenteerde soya (Nato) in mijn soep. (De enigste vorm van gezonde soya) Meer info Nato

De volkstuin:
Dat gaat dit jaar zijn zevende seizoen in [2017] Vier jaar deed ik dat met een partner om het een an ander te leren. Dit wordt dus mijn derde seizoen in mijn eentje en ik vind het steeds leuker worden. Ik maak er ook wat meer tijd voor. Begonnen met alleen de donderdagavond een uurtje of twee en zaterdag morgen drie uurtjes en een paar maal per jaar een hele dag met verenigingswerk. Onderhoud paden, heggen, vuil wegbrengen etc. Nu ben ik er soms wel eens elke dag een uurtje uitlopend naar sociaal samenzijn. De koffie en de laatste nieuwsberichten en al met al een leuke hobby die tevens giga bijdraagt aan een gezonder leven.

Als je dit lijstje met gezonde producten bij elkaar telt zijn er niet zoveel mensen die zoveel mineralen en vitamine tot zich nemen en, … dan toont mijn NES scan nog elke keer wel hier en daar tekorten! Dat geeft wel te denken wat anderen voor tekorten te zien krijgen.

Verzorging.
Tandpasta maak ik zelf met kokosvet en Sel Gris.
Deodorant met kokosvet een klein beetje natriumbicarbonaat.
Haarshampoo:Om het haar te wassen, natriumbicarbonaat en daarna uitspoelen met appelazijn.Huidverzorging
Huidverzorging: Kokosvet - Manuka honing - Sesam olie - beetje natriumbicarbonaat - beetje kurkuma - beetje Ceylon kaneel, beetje gember - en hier vindt je nog meer ideetjes indien je dat zou willen. Verwarm licht en meng het geheel ook tuidens het afkoelen. (Goed afsluiten want insecten zijn er ook dol op)
>>> Allemaal eetbare producten vrij van gifstoffen. <<<

Detoxen doe ik buiten de voeding om ook nog elke week in de Sauna.
Vitamine D: Daar gebruik ik ook de UV lamp
Elektrosmog: de Neuro-sync alpha-7 en een aardingslaken op bed.

Wil je meer weten? Download mijn eBoek: "Zoektocht naar Gezondheid".

- Henk Mutsaers

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio