Wanneer was het voor het laatst …
… dat je iets voor het eerst deed?

wanneer deed je iets voor het eerst
Als je jong bent denk je er meestal helemaal niet bij na als je iets voor het eerst in je leven doet. Het is leuk, een nieuwe ervaring. Het zijn echter in de meeste gevallen gewone zaken voor anderen. Zijn het echter ingrijpende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld voor het eerst naar school en de hele dag van huis, weg van de vertrouwde omgeving, dan kan dit als een grote stap ervaren worden. Naarmate je echter ouder wordt zijn nieuwe uitdagingen steeds zeldzamer of komen helemaal niet meer voor.
wanneer deed je iets voor de eerste keer

Wanneer was het voor het laatst …
… dat je iets voor het eerst deed?

 

Daar moest ik aan denken toen ik op 31 oktober het podium op ging in het zuiden van Duitsland (Gaildorf) met de blues & zydeco band de Bayou Alligators. Natuurlijk is het podium niet vreemd voor mij, zingen doe ik graag en op wasboard spelen gaat me al goed af. Maar nu was het niet meer even voor de gein. Ik stond officieel aangekondigd, samen spelen met professionele muzikanten zoals Frank die al 30 jaar internationale podium ervaring heeft, het was hun officiële CD presentatie, ze spelen niet zoveel in de eigen regio en, … het publiek in Gaildorf was verwend, gewend om wereldsterren te zien optreden op hun twee jaarlijkse internationale blues festival. De locale "Gaildorfer Kulturschmiede" was met 120 verkochte kaarten uitverkocht, meer mensen konden er niet in. En dan word je aangekondigd als "der aus Holland angereiste Henk Mutsaers" Dan wil je geen "Fehler" maken. Gelukkig ging het allemaal goed in tegenstelling tot de repetitie van de avond ervoor. Live worden de liedjes immers anders gespeeld dan op de CD. Gast muzikanten die niet bij de repetitie waren, hier en daar een onverwachte solo en dat alles georkestreerd met een subtiel hoofdknikje van Frank. Het gevoel van voldaanheid is na het optreden en vele repeteren dan ook groot.

Op naar de volgende uitdaging, het volgende optreden, want deze ervaring werkt zeer verslavend.

De ware leraar en de ware lessen gaan verscholen
achter alles wat je in het leven ervaart.
— Georgia Carr


 Hoeveel mensen zouden er zijn waar zelfs de kleinste verandering al een belemmering, een obstakel is? Hoeveel mensen zouden er zijn die het al moeilijk vinden om een gesprek aan te knopen met een vreemde, laat staan spreken in het openbaar?
 
Hoeveel mensen zouden er momenteel wel niet zijn die al het nieuws dat op hen afkomt niet ter sprake durven te brengen, bang om voor hun mening uit te komen, bang om voor gek aangezien te worden als ze een afwijkende mening hebben.
 
— Henk Mutsaers

laat je horen want


De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio