Vraag jij je altijd af: "Waarom"? - (English)

waarom
Weet jij het nog, het belangrijkste woord wat je geleerd hebt als kind?

Waarom is het belangrijkste woord wat we geleerd hebben na papa en mama. (Die je op die manier kon roepen om aandacht of hulp) Het woord -waarom- wordt altijd vergezeld van een vraagteken. Je wilde namelijk weten wat de reden of het doel is van wat je verteld werd.
waarom

Weet jij het nog, het belangrijkste woord wat je geleerd hebt als kind?Ik zocht even op deze site naar dat simpele woord: Waarom! In de eerste resultaten las ik, Waarom hadden je ouders geen voedsel allergie. Waarom moet er constant economische groei zijn? Waarom maagzuur goed voor je is? Waarom gaan mensen dood aan een simpel virus? Waarom worden de rijken rijker? Al deze belangrijke vragen begonnen dus met dat simpele woord dat je als klein kind te pas en te onpas gebruikte, …. zoveel zelfs dat je ouders er soms horendol van werden.

Een super belangrijk woord dus want het heeft je wijsheid gebracht. Waarom gebruik je dat woord eigenlijk niet zoveel meer als vroeger? Weet je nu alles, vindt je vragen stellen dom? Hebben ze je op school afgeleerd om te veel vragen te stellen? In dienst was dit voor de jongens bekend, geen vragen stellen maar gewoon doen! Wij denken wel voor je, zo werd er verteld. Zo zijn er ook veel bedrijven en instellingen die het wel allemaal weten voor je! Ook de dokter weet het allemaal zo goed dat de mensen die zelf een alternatieve keuze maken te horen krijgen dat ze dan voor verdere hulp niet meer aan hoeven te kloppen.

Durven sommige mensen die belangrijke vraag nog wel altijd te stellen; WAAROM?

stel altijd de vraag  ... waarom

Woorden hebben de kracht om je te bedriegen of je te verlichten / bekrachtigen. Woorden kunnen je twee kanten van de medaille laten zien. Sommige woorden zijn tot zinnen gesmeed die de tand des tijds zullen doorstaan en beroemdheden gemaakt hebben van de persoon die ze uitsprak.

"Laat voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding", was van Hippocrates.

"Ich bin ein Berliner", van John F. Kennedy.

"Be the change that you wish to see in the world." van Mahatma Gandhi

"No one can make you feel inferior without your consent.", van Eleanor Roosevelt

"If you tell the truth, you don't have to remember anything.", van Mark Twain

"I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel." van Maya Angelou (Minder bekend als persoon maar de spreuk kennen velen)

Weet je ook wie dit zei? "Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that."

En dit? "There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle."

Dit vindt ik zelf ook een hele sterke van … "Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect."

De meeste mensen hebben zich geplaatst in de groep die de meerderheid heeft, afgaande op de bovenstaande quote zou het dus tijd worden om te pauzeren en je licht te laten schijnen over ….

Dan komt ongetwijfeld dat belangrijke woord weer aan bod; Waarom!

In onze "moderne" wereld waarin we beïnvloed worden door de reclame op TV, en waar de actualiteitenrubrieken al zo "voorgekookt" worden dat jouw gedachten al een bepaalde richting in gestuurd worden. (er wordt tevoren gerepeteerd met acteurs). Hoe ga je daar je eigen mening vormen als jij je niet ten alle tijden de vraag stelt: Waarom?

Ik heb dit -waarom- verwerkt in een tekst van dit liedje; "That's the catch" (Dat is het addertje)

Zaterdag 03-05-2014 vroegen we de groep de Bayou Alligators uit Duitsland om een extra set te spelen tijdens onze "Mardi Grass Party" op het Cajun en Zydeco Festival in Raamsdonksveer. Ze hadden op dat moment echter niemand op het wasbord. Dat heb ik aangeboden om te proberen, ook al had ik had het nog nooit gedaan. Het ging nog niet perfect maar was aan te horen …. (vertelde men mij). Een paar weken later had ik een tekst geschreven (Mens heaven) die ik naar Frank, de accordeon speler heb gestuurd. Dat resulteerde was het verzoek om nog wat nummers te schrijven voor hun nieuwe CD die binnenkort uitkomt. "Z Groove" - Cats and Dogs" - en het nummer waar we het hier over hadden: "Thats the catch".

-- Henk Mutsaers (This page in English)

protestsong here's to your health

2008; River Zydeco Band feat Henk Mutsaers: Here's to your health

It's a protest song about the Codex Alimentarius (food rules) witch is the biggest treat of natural health all over the world. Download the song here / gratis download

hope comes in the dark protest song

2011; River Zydeco Band feat Henk Mutsaers: Hope Comes In The Dark

A new protest song about the economic siuation in the world and, the NWO, HAARP, Chemtrails, GMO foods and much more. Information at:
http://www.hope-comes-in-the-dark.com | Free download the songe here


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?