Waarom vertrekken (emigreren) vele Nederlanders
(en ben ik een uitzonderlijk geval?)

henk
Als je eenmaal (na jaren) de knoop hebt doorgehakt om te vertrekken naar het buitenland dan is het leuk om ervaringsverhalen van anderen te lezen. Dan blijkt dat ik zelf best een beetje eigenwijs ben en om geheel andere redenen ga vertrekken dan de meerderheid. Ik ben niet zo eenvoudig te vangen in een hokje blijkt uit de "Ik vertrek tabbel"
ik vertrek, Frankrijk

Dat vele mensen elk jaar weer immigreren en emigreren van en naar Nederland blijkt uit onderstaande grafiek

CBS statistiek emigratie

De vraag is waarom vertrekken er zo veel Nederlanders uit Nederland?

reden vertrek uit Nederland

Een grote groep zijn de zogenaamde pensionado's die gaan genieten van hun pensioen in een warmer land. Waarvan sommigen om gezondheidsredenen omdat ze in een warm land minder of geen last hebben van hun gebreken zoals reuma. Zoals er veel buitenlanders naar Nederland komen voor werk is zo blijkt uit de grafiek is er ook een uitstroom om diezelfde reden. Ruimte rust en de mooie natuur was voor mij ook een reden maar niet de doorslaggevende. Ik ben te vangen in de gele 16% en de blauwe 29% groep maar daar zullen zich weinig gelijkgestemden onder bevinden.

De hoofdreden dat we vertrekken is de grondprijs in Frankrijk gecombineerd met de mooie natuur om daar een permacultuurtuin te beginnen met als sleutelwoord: "Gezondheid". De kwaliteit van de fabrieksvoeding in de supermarkt vertrouw ik al jaren niet meer vandaar dat ik al 7 jaar een volgstuin heb gehad, maar het kan allemaal nog wel wat groter, ... en beter. In de Morvan, het gebied waar we naar toe willen gaan, is de luchtkwaliteit een van de zuiverste gebieden van Europa. Tel daarbij op dat het voor familie, vrienden en bekenden doenbaar is qua afstand naar Nederland.

Controle over je voeding
me myself and I

Eenmaal de beslissing genomen begon het onderzoek pas naar de financiele gevolgen van emigreren en daar konden we alleen maar heel blij van worden. (Lees ZZP er zonder pensioen)

Over de verloedering in Nederland heb ik een uitgesproken mening, die wordt dan ook geventileerd in de uitzendingen / podcasts van dotcom.radio. Dat heeft alles te maken met de politieke dictatuur en nepnieuws op overheidsniveau. Frankrijk is in deze geen haar beter. Dat moeten we dus zelf regelen. Maar de Franse mentaliteit ligt mij wel en die is in een enkel woord "strijdbaar" te noemen! Voor de rest gaan we het allemaal zelf ervaren en hoe we medestanders kunnen krijgen voor mijn eenvoudige plannetjes voor de toekomst.

Vandaag 14-11-2017 weer even 500 kilometer gereden als koerier, de dag na het totale verkeersinfarct rond Rotterdam waar we een klus moesten afzeggen. Plaats van bestemming niet bereikbaar, ... nog nooit zoiets meegemaakt. Vandaag slechts twee uurtjes file rijden, drukke wegen, haastige mensen, sommigen beleefd hun hand op stekend als je ruimte geeft, meestal beroepschauffeurs, anderen weer associaal. Ik kijk nu meer en meer uit naar rust en ruimte nu ik een ander beeld heb van de toekomst. -- Henk Mutsaers

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio