Vrije meningsuiting verder aan banden

vrije meningsuiting verder aan banden

Het einde van vrije-meningsuiting komt steeds meer in zicht!
Kranten hebben al jaren rubrieken als; "U zegt" (de telegraaf) etc. Rubrieken die de schijn moeten hoog houden dat uw mening telt. Echter - mijn mening - kwam daar nooit in terecht vanwege de censuur. En dat is echt al tien jaar geleden dat ik de laatste poging deed. … lees verder

vrije meningsuiting

Het einde van vrije-meningsuiting komt steeds meer in zicht!


Dus wat deed ik, ik kopieerde een korte alinea uit het betreffende bericht waarop ik wilde reageren, zette dat op mijn eigen site en schreef daar een uitgebreide - niet gecensureerde - reactie op. Vervolgens kwam er in 2013 een trend op gang vanuit Ierland waarbij het zelfs via de persvrijheid niet meer mogelijk werd om een korte alinea aan te halen met bronvermelding op je eigen site. De boetes waren niet mis dus verdwenen er zo'n slordige 800 tot 1000 artikelen van mijn site (uitdaging . net ) !

In 2012 ging die site passief verder, er verschenen geen nieuwe artikelen meer. Dat werd dus verhuist naar gedachtenvoer. Ik ging gelijk nadenken hoe nu verder, ga ik weer reacties van lezers opnemen en zo ja hoe? Uit ervaring weet ik dat al die reacties een berg werk opleveren. Je kan dat natuurlijk automatiseren, maar ik voelde al aan dat ik geen zaken op mijn website wilde die niet stroken met mijn gedachtengoed. Je kan dan zeggen: "Maar dat is ook censuur". Ja in wezen wel, dan moet ik ook elke niet gewenste reactie plaatsen en onderbouwen met mijn reactie …. oeps nog meer werk. (tijdgebrek)

Er werd dus gekozen voor geen reactie opties, ook al kunnen mensen mij gewoon bereiken en plaats ik ook enkele reacties die inhoudelijk iets toevoegen, het blijft minder interactie opleveren. De barrière is voor de meesten mensen te hoog.

Gisteren las ik het bericht: "Uitspraak Grote Kamer van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens; Websites verantwoordelijk voor reacties anonieme bezoekers."

Dat betekend dat de teugels weer verder aangehaald gaan worden en ik voorzie dat er vele reactie mogelijkheden gaan sneuvelen. Dat wordt weer op afgeschermde flora met insiders communiceren.

De teugels van vrije meningsuiting worden weer verder aangehaald.
Het internet wordt weer een stukje minder vrij!

Nu het met grote internationale verdragen niet lukte (SOPA & ACTA) gaat het wellicht wat langzamer maar het doel wordt wel stap voor stap bereikt.

Bijna dertig jaar geleden sprak ik met iemand uit de voormalige DDR die gewoontegetrouw om zich heen keek of hij vrijuit kon spreken in het openbaar.

— Henk Mutsaers

free speech


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?