De toekomst van windturbines, geen rotorbladen

votex windenergie
Windenergie

Het is niet langer een verrassing om 100 foot (30,48 meter) hoge windturbines te zien zonder rotorbladen die normaal rondspinnen in de wind. Een Spaans bedrijf genaamd Vortex Bladeless heeft een radicale nieuwe manier ontwikkeld om wind energie te produceren
windturbines


De nieuwe windturbines lijken op reusachtige joints die in de grond gestoken zijn en veranderen de wind in kinetische energie, maar dit wordt nu wel gedaan op een totaal andere manier met gebruikmaking van de wervelwinden rond een obstakel, een natuurlijk verschijnsel zo gevreesd door bouwers van hoge gebouwen. De vortex die ontstaat achter een vliegtuigvleugel is ook de reden dat vliegtuigen een veilige afstand moeten houden.

votex wind turbines


Waar ontwerpers van gebouwen dus gevaar zien heeft dit Spaanse bedrijf gebruik gemaakt van dit natuurverschijnsel en de ontwikkelingen zijn reeds gaande sinds het jaar 2010. De vibrerende mast zet deze energie om aan de basis via twee magneet ringen die functioneren als een soort van -niet- elektrische motor en wordt vervolgens via een wisselstroomdynamo omgezet in bruikbare stroom.

Door het ontbreken van veel van de bewegende delen van traditionele windturbines zijn deze Vortex windturbines goedkoper te produceren en goedkoper in onderhoud. Naast de grote versie wordt er ook een model ontwikkeld van 12,5 meter hoogte. Deze mini produceert 30 procent minder energie dan een traditionele windmolen maar er kunnen wel het dubbele aantal geplaatst worden op dezelfde ruimte. De Vortex turbines zijn echter geluidloos een produceren waarschijnlijk (mogelijk) ook minder of geen vibraties die voor omwonenden ongezond zijn.

http://www.wired.com/2015/05/future-wind-turbines-no-blades/


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?