Q this is big

Brandstof besparing [grote] auto met
NASA techniek aërodynamica

vortex aerodinamisch
14-03-2018 Afgelopen weken lieten de formule 1 teams weer hun eerste kunsten zien op het gebied van aërodynamica tijdens de voorjaar testen in Barcelona. In het dagelijkse verkeer hebben we de gewone auto ook zien veranderen met gestroomlijnde spiegels, het front van de auto en de spoilers aan de achterzijde. Wat we echter nog niet te zien kregen ….
vortex aerodinamica


De laatste tijd was ik op zoek naar het woord "vortex" op internet naar aanleiding van het schrijven over de "Vortex Energy Saver". Handig dat je dan bij YouTube ook andere video's gepresenteerd krijgt op dezelfde zoekwoorden. (Als er tenminste geen censuur op plaatsvind) Zo kreeg ik deze week onderstaande video te zien om met kleine ingrepen een vortex wind te creëren waardoor de auto minder drag (luchtweerstand) krijgt . Hier zie je een korte uitleg en plaatje.

Niet alleen bij je verwarmingsinstallatie blijkt de Vortex Energy Saver veel te besparen zo ontdekte ik (tot 35%) Maar ook met waterkracht kan nu op kleine schaal energie opgewekt worden als je toevallig in de juiste omgeving woonachtig bent.
<--- zie hier

Terug naar de formule 1 testweek waar alle kleine details helpen om een wagen iets sneller te maken en minder brandstof gebruik te realiseren. Beiden zeer belangrijk in de competitieve sport. Minder brandstof gebruik is immers ook weer minder gewicht mee nemen tijdens de wedstrijd.

De derde mogelijkheid kwam ik dus deze week tegen in deze YouTube film.

Aërodynamica is heel belangrijk zeker voor grote voertuigen als trucks, een bus maar ook kleiner de camper bestelbus en een aanhangwagen. Op deze manier krijg je een stukje formule 1 techniek op je auto. Zie de video


Zoek je meer technische informatie over het ontstaan van vortex wind dan kun je dat hier van een expert (Engelstalig) Nog wat technische informatie | En een studie van NASA & Airtab

-- Henk Mutsaers

Dealer in Belgie: Trailer Products Europe (TPE)
Waterrijstraat, 43?| Lommel Belguim 3920 | +32 479 27 48 95? | Email:?

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]