Help deze biologische wijnboer ....want wie is de volgende ... bij ons in de buurt ... ?

dit mag niet door gaan
Franse wijnboer weigert gif te spuiten op zijn biologische wijngaard en loopt nu het risico op een boete van 30.000 euro. Dit mogen wij niet laten gebeuren, immers wij vinden het tco ook belangrijk gifvrije producten te kopen?
verplicht pesticiden spuiten

Teken petitie: Franse biologisch wijnboer wordt de nek omgedraai

De actie van Emmanuel Giboulot komt er op neer dat hij geweigerd heeft zijn wijngaard vorig jaar preventief te behandelen met een gif dat de boosdoener, de ‘cicadelle’ doodt maar ook een ramp is voor de bijen omdat die het loodje tevens leggen en verder een aanslag op de biodiversiteit van de wijngaard en omgeving.

Hij moest een factuur van de aankoop van het gif overleggen aan een controleur en werd vervolgens via de Prefect van die streek voor het gerecht gedaagd. Dit was op de 24 febr. j.l.

Ondertussen werd met de actie, zie hier de presentatie van Emmanuel, bijna 425.000 handtekeningen wereldwijd verzameld en het schijnt bij het gerechtshof een drukte van jewelste te zijn geweest. Wat ik begreep waren er zo’n 1000 mensen. Fransen kunnen beter protesteren dan Nederlanders!

Hij heeft een symbolische boete gekregen van 1000 euro, er staat officieel een boete van 30.000 euro op, maar hij neemt hier geen genoegen mee omdat het de doodslag zou zijn voor biolandbouw en andere boeren ontmoedigt om te weigeren.

Het is bovendien niet moeilijk om dit insect die de nerven van bladeren leegzuigt, te bestrijden op een milieuvriendelijke manier. Dit is algemeen bekend onder wijnboeren.

Het meest opvallend is dat de cicadelle niet eens voorkomt in deze streek, niet is gesignaleerd daar.

De 7e april komt de zaak wederom voor en Emmanuel heeft nu een miljoen handtekeningen nodig. Hij zit nu, de 26e  op meer dan 500.000 !

Hoe teken je de petitie als je geen Frans begrijpt
Druk op het groene knopje “signez la pétition’ , vul je naam in met postcode en druk vervolgens wederom op het groene knopje en c’est ca! Teken de petitie

Bovendien spreekt Emmanuel duidelijk Frans dus leuk om je Frans op te halen met de tekst erbij!

 

Dit is de originele versie en waar men kan tekenen voor de 24 februari en hetgeen wereldwijd al 425.000 handtekeningen opleverde. Nu dus op naar de 7e april!

Vertaling: Hendrik

ben jij neutraal


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?