Verblind Door Het Eigen Denkvermogen

jezelf in het donker houden
Terwijl een ieder zich druk maakt over de mogelijkheden die Google heeft om de zoekresultaten van zijn zoekmachine aan te passen aan het gedachteprofiel van een persoon, zijn het in werkelijkheid de gelimiteerde gedachten van een persoon die maken dat de wereld zoals hij is verborgen zal blijven. lees verder
gevangen binnen je eigen gedachten

De gevolgde scholing, het voorgezette "onderwijs" van de kranten, magazines, radio en TV zullen veel mensen ook niet aanmoedigen tot zelfstandig onderzoek. Zelfstandig onderzoek? Pfff, nooit geleerd, hoe moet ik dat doen? Nou gewoon, een combinatie van woorden in Google intoetsen.

Begrijpend leren lezen, een artikel bespreken met iemand anders als je het niet begrijpt. Kijken wie het artikel geschreven heeft. Belangrijk daarbij is: Bij wie is de persoon in dienst en wat is daardoor het persoonlijke belang om een bepaalde mening te verkondigen?


18 jaar artikelen schrijven op mijn website en zes jaar gezondheidsradio hebben mij gedwongen om de bovenstaande paragraaf in ogenschouw te nemen. Niemand krijgt namelijk graag te horen dat hij of zij er totaal naast zit met een bepaald artikel. Al kun je altijd een artikel aanpassen / corrigeren of de mening / inzichten van anderen toevoegen, de eerste klap is een daalder waard. Velen hebben dan immers kennis genomen van je artikel en komen wellicht niet meer terug als jij je fout hebt aangepast.

Ik noemde net gezondheidsradio, zes jaar lang, twee maal per week uitgezonden op de avonduren en verspreid via RSS feed als podcast / download met 200 + bezoekers per dag, … heeft lang niet gebracht wat ik ervan dacht. Je bereikt in de meeste gevallen slechts de mensen die al aan het nadenken zijn over gezonder leven, de zogenaamde niche, maar hoe bereik je de rest?

Daar heb ik ook al over nagedacht, maar ik ben voorlopig nog gebonden aan beide handen tot de leeftijd van 66 als ik meer tijd krijg voor mijn hobby als deejay. Mijn plan is simpel, de best beluisterde uurtjes gaan invullen tussen 6 en 10 uur in de morgen. Leuke gevarieerde muziek, wat entertainment, lokale nieuwtjes, maar daar-tussen-door korte items over gezondheid. Simpel duidelijk, kort en krachtig en de kracht van herhaling. Maar ook het landelijke en internationale nieuws van de dag bespreken zoals de landelijke media allen verzaken of gekleurd brengen. Mensen uitdagen om zelf eens de achtergronden te onderzoeken en laten zien wat je zelf daarover al hebt gevonden maar vooral, hoe je dat hebt gevonden en welke gedachten je had om die kant in te gaan zoeken. Kortom, mensen niet alleen informeren of het nieuws voorkauwen maar een ieder uit te dagen om zelfstandig na te gaan denken.

Mensen worden duidelijk nog steeds in het donker gehouden over de meest simpele elementaire zaken.


Een gebrek aan goede vetten [de vet is ongezond hoax] maakt dat mineralen minder goed opnemen in het lichaam. Het gebrek aan een juiste combinatie van goede vetten en mineralen maakt dat vitaminen minder goed opnemen. Dus als je dokter zegt dat je voldoende in je bloed hebt van een bepaalde vitamine zegt dit totaal niets over de opname in het lichaam. Als je base een zuurbalans is verstoord gaat er ook van alles verkeerd in je lichaam evenals bij een verstoorde omega 3 / 6 balans. etc, etc. Onderstaande plaatje maakt dit alles meer dan duidelijk.

potje blikje pakje zakje

Dit moet tevens duidelijk maken dat de natuur hoogwaardige gebalanceerde producten levert als, … als jij tenminste zo slim bent om natuurlijke biologische producten te gebruiken. Het gebruik van gif verstoord namelijk ook een balans in de natuur en daardoor ook in jouw lichaam als je zo onverstandig bent om zulke maagvulling te eten. Je buik zit vol maar je lichaamscellen zijn ondervoed.

gezond tot op hoge leeftijd met echte voeding

Jezelf voeden met volwaardige producten geeft geen overgewicht, energie in overvloed, gaat lichamelijke beperkingen tegen en … echte voeding is het meest krachtige geneesmiddel.

Als hier nu eens een aanvang mee gaat nemen, eigen onderzoek, eigen ervaring opdoen, … dan ga je vanzelf door met totaal anders kijken naar het leven. Je gaat jezelf vragen stellen als:

* Waarom heb ik dit al die jaren nooit geweten?
* Waarom heeft de dokter mij dat nooit verteld?
* Waarom vertelde men daar niets over op TV, de radio, krant etc?
* Waarom heeft 'onze' overheid dit alles gewoon toegestaan?

… en daarna komen de vragen waar we nog meer mee voor het ootje gehouden worden en door wie allemaal?

Dat laatste wordt een reis die ikzelf al 20 jaar aan het maken ben.

Succes — Henk Mutsaers

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio