Gaat de dollar vallen op 1 juli 2014?

valt de dollar 1 juli 2014
De behoefte aan alternatief nieuws blijft groeien. Nog geen tien jaar geleden moest je echt de Engelse taal machtig zijn wilde je alternatief nieuws kunnen vinden op internet. Nu groeien de alternatieve websites, de een na de ander, uit de grond. Sommige websites zoals hoezithetnuecht.nl en grenswetenschappen.nl hebben een verzamelpagina die goed als uitgangspunt gebruikt kan worden voor een verdere speurtocht.
valt de dollar

Wat spoken ze nu weer uit?

Dat vraag ik mij nog-al-eens af als er weer iets gebeurd in de wereld waarvan ik het idee heb dat daar wellicht weer iets anders schuil achter zou kunnen gaan. TV kijken en bijvoorbeeld luisteren naar BNR radio doe ik veelal met de gedachte; "Wat zou er achter schuilen".

De betrouwbaarheid van de heren en dames verslaggevers in de media is mijn inziens ver te zoeken. Onlangs nam Liz Wahl van RT news (Rusland) live op TV ontslag omdat ze niet meer wenste deel te nemen aan de farce die er elke dag opgevoerd wordt. Persoonlijk was het me ook al verschillende keren opgevallen dat presentatoren zich ongemakkelijk voelden bij het voorlezen van een bericht waar ze zelf ook niet achterstonden. Waarschijnlijk omdat ze vonden hier een leugen te moeten vertellen(?)

Bij verschillende gebeurtenissen ga ik zelf actief op zoek naar de alternatieve meningen om zelf te proberen een mening te vormen. (Wat zeker niet altijd lukt) Veelal krijg ik via allerlei geautomatiseerde alerts / rss feeds en nieuwsbrieven al nieuwsberichten binnen voordat ze later die dag of soms weken later in het ‚nieuws' zijn. Het gebeurd ook maar al te vaak dat deze nieuwsberichten nooit de reguliere media halen.

Hoe is het mogelijk — denk ik dan — dat mensen die minder geïnformeerd zijn beslissingen kunnen nemen als men niet op de hoogte is van alle zaken die er spelen?

Sense of urgency

Een gevoel van urgentie krijg ik regelmatig als ik weer eens iets lees waarvan ik denk; "Dat moet ik voor mijzelf zien te voorkomen". Je zou het graag van de daken af willen schreeuwen naar anderen met de boodschap; "Let op je zaak". Maar gelouterd door de jaren weet ik dat dit geen enkel nut heeft als mensen nog niet zo ver zijn en open staan voor "het andere nieuws".

Mensen kunnen zich nog steeds niet voorstellen dat de media zo corrupt zijn om allerlei van levensbelang zijnde zaken te verdraaien, verzwijgen of ronduit leugens verspreiden.

Het voedingscentrum poogde om superfoods in diskrediet te brengen terwijl de hele voedingsketen bol staat van onnatuurlijke ingrediënten. De media verzwijgen het hele Fukushima drama waardoor vrijwel niemand op het idee komt om preventieve maatregelen te nemen voor hun gezondheid. De economie is volgens de media weer langzaam uit het dal aan het klimmen. Niets is echter minder waar. We staan aan de vooravond van een totale instorting die mogelijk al dit jaar zijn aanvang zou kunnen nemen. Al die miljarden die uitgegeven worden zullen ergens vandaan moeten komen, het antwoord is: van jou en mij!

Hoe gaan wij zelf het hoofd boven water houden als van de een op andere dag onze middelen van bestaan opdrogen. We kennen allemaal de verhalen van de olieboycot in Cuba waar van de een op de andere dag alle welvaart stopte. In Argentinië waar al na 24 uur de supermarktschappen leeg waren. Wat zou ik doen als het zover komt bedenk ik mij dan? Je kan nooit overal op voorbereid zijn maar sommige zaken kun je van tevoren regelen nu er nog tijd is. Ik heb al wel eens mensen persoonlijk gesproken die dit aan den lijve hadden meegemaakt. Verhalen gelezen over dergelijke situaties en hoe inventief sommigen daar mee omsprongen. Maar ook de andere kant van de medaille, waar mensen uit pure onmacht op dievenpad gingen of erger … !

Vele zaken kun je nu nog regelen, voor andere zaken is het voor velen al te laat. Een goede gezondheid is essentieel in tijden van crisis om niet afhankelijk te zijn van anderen, Voor sommigen zou de instorting van de economie wellicht een redding zijn als er geen medicijnen meer verkrijgbaar zijn en men verplicht moet gaan kijken naar natuurmiddeltjes. Vrij van schulden is een logische zaak lijkt mij maar dan had je deze crisis al wat langer aan moeten zien komen om tijdig maatregelen te kunnen nemen. Maar je kunt ook initiatieven ontplooien die niets kosten zodat ruilhandel je aan essentieel zaken kunnen helpen. Als …. als je tenminste een type bent die de handjes uit de mauwen weet te steken, handen die waardevol kunnen zijn voor anderen zodat er wat te ruilen valt.

Ik ga er tenminste vanuit dat er mogelijk helemaal geen pensioen en AOW meer is voor mij en het verwerven van mijn dagelijkse kost mijn werk zal worden. Ervan uitgaande dat de voeding die de overheid dan te bieden heeft nog vele malen slechter is dan die nu reeds is.

Hoe lang kunnen we nog leven in onze wereld zoals we hem allemaal kennen? Een mogelijke datum die genoemd wordt is 1 juli 2014. Een datum die mogelijk wel eens het begin kan inluiden van de totale instorting van de economie. De reden daarvoor zou het inwerking treden zijn van een wet die mogelijk tot gevolg zou kunnen hebben dat de dollar niet meer de leidende wereldmunt is waardoor de gehele Amerikaanse welvaart kan instorten vanwege de mega schulden die dan niet meer gedekt zijn. We schrijven mogelijk en wellicht maar dat de schuldenberg onhoudbaar is, dat is een vaststaand feit. Alleen hoe en wanneer er een einde aan komt is niet duidelijk al is die datum van 1 juli 2014 niet geheel uit de lucht gegrepen:

We legden de conclusies uit bovenstaande presentatie voor aan Ad Broere: "Goed verhaal Henk en ook duidelijk dat de VS tot dusver de binnenlandse inflatie over de hele wereld heeft kunnen exporteren, waardoor de Amerikanen hun 'way of living' hebben kunnen doorzetten. Hij spreekt vanzelfsprekend niet over de enorm scheve inkomens- en vermogensverdeling in de VS, waardoor een hele kleine groep gigantisch heeft geprofiteerd van de stimuleringsmaatregelen van de federale overheid en het grootste deel van de bevolking huis en haard aan het verliezen is. Als de VS zijn positie gaat verliezen met de dollar als wereld reservemunt dan davert de klap van de explosie over de hele wereld. De Amerikaanse overheid zal dit zo lang mogelijk willen uitstellen, desnoods door een gewapend conflict te forceren …" Mijn aanvullende opmerking was; En bye bye pensioenen" Ad; "Pensioenen, spaargeld, de overheid heeft de burgers in onderpand gegeven voor het geld dat is geleend. Op een slechte dag wordt de rekening bij ons allen neergelegd door de netto schuldeisers, klein in getal en groot in macht".


Eerdere artikelen over dit onderwerp

2012 Overleven in een op hol geslagen wereld

2012 Zelfredzaamheid 10 redenen voor zelfredzaamheid

2012 Wees de verandering

2012 Het einde van de oude wereld (tip)

2011 Het paradijs op aarde, hoe zou er dat kunnen uitzien?

2011 Leven in een onvoorstelbare wereld

2011 Moderne slavernij

-- Henk Mutsaers


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?