Kanker: voordat goed nieuws doordringt tot ....

Als je altijd op de automatische piloot leeft dan wordt het moeilijk om een beslissing te nemen op een simpele kruising: "Sla ik links of rechts af". De kans dat je dan de verkeerde beslissing neemt is dan 50/50. Er is echter (bijna) altijd een kans om die vergissing te corrigeren.
kanker

Truly heal from cancer (video)

Maar (hoe) ga je dan die tweede kans benutten?

Twee jaar geleden hoorde ik op vakantie van een kennis dat ze kanker had gekregen. Ik vertelde ze in een persoonlijk gesprek wat ik er van wist nadat ze had verteld wat er ging gebeuren. Het was duidelijk, ik wist er niks van en de optie van de dokter werd gevolgd; "Chemotherapie". Ik had via via gevraagd of ik haar eMail adres mocht hebben maar dat werd geweigerd. De vakantie het daarop volgende jaar was ze er weer, maar er werd nergens meer over gesproken tegen mij.

Dit jaar kwam er wel een bericht, via, via:

28-07-2014

Hi
Due to recent surgery and continuing cancer I wont be able to make the long drive to France this year. I shall be sorry to miss you all (please let the other Dutch and English, German, French friends know please - I can never find their e-mails). I shall miss seeing you all but no doubt you wont miss helping me put up my awkward tent. Do let me know how it goes.
(signed)

Deze persoon heeft nog geluk gehad, 40 procent overleeft de eerste 12 weken chemotherapie behandeling niet eens. Ik heb er even over nagedacht wat te doen. Ik heb haar deze mail gestuurd:

Hi ….
Got your message today. Here's what I wanted to say, because I never give up on someone ...You always get a second chance.

Dit laatste is natuurlijk een leugen want 40% krijgt die tweede kans niet en een deel die de wil om te leven heeft verloren gaat het ook nooit redden. Maar voor al die anderen is er nog hoop.

Van het boek uit 1965 "Getting Well Again" weet ik dat van al die mensen waar het immuunsysteem totaal op zijn gat lag door al de chemo behandelingen uiteindelijk nog de helft wisten te genezen toen ze ten einde raad toch nog kozen voor natuurlijke behandelingen.

Ik heb in mijn mail de link meegestuurd van onderstaande video. Wellicht krijg ik toch nog een positief bericht over een tijd ….. ?

01-08-2014 Antwoord: Yes thanks (voor mij nog niet erg overtuigend en hoopvol)

— Henk Mutsaers


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?