Q this is big

Terug Naar, ... de Toekomst !

levensklok, terug naar de toekomst
Als je deze tittel hebt gelezen zal het je ongetwijfeld nieuwsgierig gemaakt hebben. Wat wordt daarmee bedoeld? Terug naar het verleden? Ja precies, dat bedoel ik ermee, maar dat klinkt zo oubollig. Weet de millennium generatie wel hoe dat verleden eruit zag. De millennium generatie die alles moeten bijhouden en bol staan van de stress.
verleden heden toekomst


Stress, … dat was een woord waar we, — ja daar komt 'ie — "vroeger" vrijwel nooit iets over hoorden. Als je aan het werk was dan werkte je en als je vrij was dan was je ook vrij (en onbereikbaar voor de baas en collega's / en tijdens het werk werd je ook niet lastig gevallen door de sociale media die je toch stiekem wilt beantwoorden). Ik kan me echter best voorstellen dat het voor de jonge generatie niet te bevatten is dat je op vakantie in een ver land een uurtje naar de wereldomroep luisterde om toch niet onvindbaar te zijn voor de thuisblijvers.

De jongste generatie die alles moeten bijhouden en zich wel haast in de stress moeten werken of ze willen of niet.

 

Vijftig jaar geleden stond het begrip tweeverdieners nog helemaal niet op de kaart. Maar zijn ze nu wel zo goed af? Materieel wel, ze hebben van alles, luxe, twee auto's, meerdere vakanties per jaar en de rest van het jaar ... geen tijd en .. stress.

Zou tijd niet het kostbaarste bezit blijken te zijn als je straks terug gaat kijken op je "leven"? De kinderen werden opgevoed door de overheid. Jij had als ouder geen tijd om te assisteren op school. De eerste stapjes was je natuurlijk ook al misgelopen en had je wellicht gezien op de video van opa en oma.

Fatsoenlijk eten, gezonde verse groenten bereiden, waarschijnlijk had je geen tijd. Zou je gezondheid of juist het ontbreken daarvan daar iets mee te maken hebben? Bepaal jij de goede vooruitzichten voor de toekomst niet op — dit — moment?

Zou je de klok niet beter terug kunnen zetten
naar het NU?

 

Nu leef je immers, niet in het verleden en niet in de toekomst. Je leeft niet op de sociale media en je leeft niet in de toekomst, de toekomstplannen, de mooie vooruitzichten, de dromen, maar je kunt uitsluitend leven in het nu. Niemand kan je NU afnemen, het verleden is al afgesloten maar leven in het nu is wel alles bepalend voor de toekomst.

Hoeveel van die telefoon en sociale media junks verstaan straks nog de kunst om met mensen te communiceren, een gesprek aan te knopen met een vreemde en dat gesprek inhoud te geven?

Zou eenzaamheid straks nog meer toe gaan slaan?
Een volksziekte?


Wellicht weten ze ook niet meer op welke woorden ze nog moeten zoeken en wordt dat grote wereldwijde internet ook een eenzame plaats om te vertoeven?

Leven is de periode tussen je geboorte en je dood, maar wat je allemaal hebt beleeft zal de toekomst moeten uitwijzen. Zou het daarom niet verstandig zijn om nu al terug te gaan naar die toekomst? Gewoon te leven in plaats van geleefd te worden. Simpele dingen doen waar je gelukkig van wordt.

— Henk Mutsaers

Boekentip: de Kracht van het Nu

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]