Teflon pannen naar het chemisch afval ..

teflon pan
Teflon, dat handige spul dat een anti-aanbak-laag geeft in vele pannen is super giftig en er is maar een plaats waar dat thuishoort: bij het chemisch afval! Zo'n 25 jaar geleden, nog voor het internet tijdperk, stuitte ik per ongeluk al op deze informatie. Ongekend dat er nog steeds gehandeld mag worden in producten die direct met levensmiddelen in contact zijn.
teflon gevaarlijke chemische stof

Chemie-veiligheid-kaarten

 

Eind tachtiger jaren / begin negentiger jaren werd er een inventarisatie gemaakt op de centrale in Geertruidenberg waar ik toen werkzaam was van alle producten die chemische middelen bevatten om zo te komen tot chemie kaarten waardoor een ieder veiliger met deze middelen zou kunnen werken.

Als magazijnmedewerker werd ik gevraagd op het chemicaliën magazijn een inventarisatie te maken op ingrediënten niveau van alle producten (zover vermeld op de verpakking, want dat bleek ook niet helemaal in orde). Zoals altijd ben je dan wat bewuster bezig met deze materie en ik stuitte gedurende deze weken op een artikel over teflon smeermiddel. Een persoon die met deze spuitbussen gewerkt had en op heet voorwerp de teflon gespoten had bleek voor de rest van zijn leven arbeidsongeschikt te zijn geworden door het inademen van de vrijgekomen dampen. Het artikel werk gekopieerd en door mijn met een elastiek om elke spuitbus gedaan in het magazijn. Als snel bleek dat deze handige teflon spuitbussen ineens veel minder populair werden in gebruik.

Pas toen het internet een aantal jaren later zijn intrede deed konden we meer gaan lezen over de gevaren van teflon en verhuisden onze handige anti-aanbak pannen na wat huishoudelijke discussies naar de plaats waar ze thuishoorden: het chemisch afval.

Net zoals met asbest, roken en vele andere ongezonde zaken bleek ook het teflon verhaal lang onder de bekende pet gehouden te worden. Nu komt daar wellicht verandering in zo blijkt uit het goede artikel wat hierover verscheen op Follow The Money

Chemiebedrijf DuPont heeft decennialang de giftigheid van een bestanddeel van teflon verdoezeld. In de Verenigde Staten lopen zo'n 3500 civiele zaken tegen de chemiereus. Het betreft een van de grootste milieuschandalen waarvoor de chemische industrie verantwoordelijk is. Maar in Nederland, waar DuPont in Dordrecht teflon produceerde, is het opmerkelijk stil rond deze kwestie. Zaten de toezichthoudende instanties te slapen? Lees het gehele artikel op Follow the Money over teflon

Extra belasting over zelf opgewekte stroom uit zonnepanelen gaat zonnepanelenbezitter tot 300 euro per jaar kosten

Als het aan minister kamp van Economische zaken ligt gaat u straks belasting betalen voor de stroom die u zelf opwekt met zonnepanelen. Wij vinden dat een vreemde gedachte: U betaalt toch ook geen belasting over uw zelf geteelde groenten? Het gevolg van deze wetswijziging is dat u, uitgaande van een gemiddelde zonnepaneleninstallatie van 10 panelen, tot ? 300 opbrengst per jaar kan mislopen. Dit geldt voor alle zonnepanelenbezitters in Nederland en mag niet gebeuren!

De opbrengst kan met ? 300 per jaar dalen! Dat mag niet gebeuren.

Wat gaat er veranderen?
Deze wetswijziging geldt voor alle stroom die u zelf opwekt met zonnepanelen. Wij willen dit benadrukken omdat uit onderzoek blijkt dat 80% van de zonnepanelenbezitters denkt dat deze wetswijziging niet voor hen geldt. Zij denken dat dit alleen geldt voor mensen die meer opwekken dan verbruiken. Het tegendeel is waar. Deze wetswijziging treft alle zonnepanelenbezitters en gaat u geld kosten!

Wat gaat u dat extra kosten?

Wij hebben een onderzoek uitgevoerd onder 1045 zonnepanelenbezitters om te bepalen hoeveel belasting zij extra zouden kunnen gaan betalen. Gemiddeld heeft een zonnepaneelbezitter 10 panelen en wordt 65% van de opgewekte stroom tijdelijk terug geleverd aan het net. Een gemiddelde zonnepaneelbezitter gaat dan per jaar ? 205,94 extra betalen. Dit kan oplopen tot maximaal ? 316,84 euro per jaar.

Teken de petitie NU >>> http://zonnestroombelastingvrij.nl/De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio