Rauwe melk is opmerkelijk veilig !

rauwe melk veilig
Al die verouderde stokpaardjes van de regering over de vermeende gevaren van het drinken van rauwe melk zijn wederom ontkracht, ditmaal door een reeks van wetenschappelijke risicobeoordelingen die onlangs werden gepubliceerd in het Journal of Food Protection.
gedachtenvoer

natural news RAUWE MELK

Door: Ethan A. Huff, stafschrijver
Vertaling: Frank Bleeker
Bron: Natural News

DISCLAIMER:
Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten.

Een persbericht, gepubliceerd in de Wall Street Journal (WSJ) legt uit dat, op basis van de resultaten van drie kwantitatieve microbiële risicobeoordelingen (QMRAs), evenals de herziening van tientallen andere wetenschappelijke papers over het onderwerp, rauwe melk heel duidelijk een laag-risico voedsel is, dat over het algemeen voor iedereen veilig is, dus ook voor zwangere vrouwen en jonge kinderen.

Tijdens een recente vergadering van het Centre for Disease Control in Vancouver, British Columbia, Canada, werden de baanbrekende resultaten van deze QMRAs gepresenteerd als de meest recente wetenschappelijke gegevens waarmee de veiligheid van verse melk bewezen werd. Dit gebeurde tijdens een presentatie met als titel: Unpasteurized milk: myths and evidence - Ongepasteuriseerde melk: mythen en bewijzen. De belangrijkste recensent, Nadine Ijaz, M.Sc. (Master of Science), maakte tijdens deze presentatie openbaar, hoe rauwe melk sinds 1930 oneerlijk en foutief werd gecategoriseerd als ‘HOOG RISICOVOEDSEL’.
In smerige, stedelijke distilleerderij-boerderijen werd giftige ‘swill’ melk gekarnd, die moest worden gepasteuriseerd, omdat die melk de reden was waardoor mensen ziek werden.

Distilleerderij-boerderijen werden uiteindelijk ontmanteld en vervangen door echte zuivelfabrieken die vrijwel alle risico’s die verband hielden met rauwe melk elimineerden, maar de ‘wetenschap’ van het pasteuriseren van melk werd dank zij de enorme druk van de ministeries van landbouw van vele Amerikaanse staten en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in de geest van de Amerikaanse bevolking ingebakken. De FDA houdt, zoals veel lezers van Natural News weten, nog steeds krampachtig vast aan de achterhaalde theorie dat alle melk, om als veilig te worden beschouwd, moet worden gepasteuriseerd.

Groene bladgroenten gevaarlijker dan rauwe melk, zo blijkt uit gegevens

Maar wanneer het veilig wordt geproduceerd, in overeenstemming met de algemeen aanvaarde veiligheidsstandaarden, is rauwe melk helemaal niet de boosdoener, zoals de overheid steeds beweert. In wezen is rauwe melk een van de veiligste voedings-producten die een mens kan eten of drinken. Het scoort veel hoger dan ander populair voedsel als voorbewerkte vleeswaren, eieren uit de legbatterij en zelfs reguliere groenten. Het zal misschien een schok voor je zijn, maar het meest recente onderzoek toont aan dat groene bladgroenten vaak een groter veiligheidsrisico met zich meedragen dan rauwe melk.

"Hoewel het duidelijk is dat er nog enkele aanzienlijke risico’s bestaan met betrekking tot door voedsel overgedragen ziekten van rauwe melkconsumptie, moeten de volksgezondheidsinstanties nu hun beleid en informatie aanpassen naar het meest hoogwaardige bewijs, dat dit risico als laag kenmerkt," zei Ijaz tijdens de presentatie. "Rauwe melkproducenten moeten rigoureuze managementpraktijken blijven hanteren om eventuele resterende risico's te minimaliseren."

Natuurlijk voorkomende probiotische bacteriën in rauwe melk beschermen tegen dodelijke pathogenen
In de collegiaal getoetste gegevensreeksen die werden gebruikt voor de analyses was bewijsmateriaal opgenomen waaruit blijkt dat het pathogene risico van rauwe melk ook bijzonder laag is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn ziekteverwekkers zoals de Campylobacter, de Shiga-toxine veroorzakende E. coli, Listeria monocytogenes en Staphylococcus aureus niet erg gebruikelijk in rauwe melk, en dit is het gevolg van het feit dat rauwe melk zijn eigen heilzame, probiotische pathogenen bevat die over het algemeen voorkomen dat ze gevormd worden.

"De wetenschappelijke artikelen die werden geciteerd in de presentatie voor het Centre for Disease Control van British Columbia toonde een laag ziekterisico als gevolg van consumptie van gepasteuriseerde melk voor elk van de ziekteverwekkers," aldus een persbericht over de bevinding. "Dit lage risicoprofiel is van toepassing op gezonde volwassenen, maar ook voor immunologisch-gevoelige groepen: Zwangere vrouwen, kinderen en ouderen."

Wil je meer lezen over de gezondheidsvoordelen van rauwe melk, lees dan ook op:
http://www.realmilk.com/

Kijk ook eens op het uitgebreide blog ‘The Complete Patient’, waar allerlei relevante informatie te vinden is over rauwe melk, vrijheid van gezondheid en de politieke structuren interfereren met de toegang van de mensheid tot schoon en kwalitatief goed voedsel: http://thecompletepatient.com/

rauwe melk veilig

Bronnen voor dit artikel zijn o.a.:

http://www.cornucopia.org
http://thebovine.wordpress.com
http://thecompletepatient.com


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?