Geld: het is een piramidesysteem

illegaal piramide systeem
Het is een illegaal piramidesysteem

Het is een piramidesysteem: Dat is het meest gehoorde excuus wat ik hoorde toen ik nog heel actief bezig was met netwerkmarketing. Een excuus om je gemakkelijk uit een situatie te manoeuvreren waar je eigenlijk geen deel van uit wilde maken. Dat kan en elk excuus is een goed excuus als je iets niet wilt. En ... ze hadden allemaal gelijk maar .....
geld illegaal piramidesysteem

Het is een piramidesysteem.... het grootste uit de geschiedenis....

Terugkijkend hadden ze allemaal gelijk wat betreft dat piramide systeem. Een systeem waar de bovenste het geld verdient en de rest de klos is. Die mag het werk doen en de bovenste in de piramide wordt dus rijk zo is de definitie.

Ik heb net als velen nu ontdekt dat dit niet alleen voor netwerk marketingbedrijven geldt, maar uiteindelijk op bijna de gehele maatschappij van toepassing is. Iedereen is op de een of andere manier wel betrokken in het grootste piramidesysteem ooit in de geschiedenis. Het systeem heet geld! Euro, Dollar, Pond etc, etc, etc!

Voor wie je ook werkt, wat je ook doet, als de vergoeding die je ontvangt wordt uitbetaald in geld, dan ben ook jij actief deelnemer in het grootste piramidesysteem(spel) uit de geschiedenis.

Banken die te ‘groot zijn om te falen’ moeten met belastinggeld ‘overeind’ gehouden worden. Met jouw geld! En waarom ging het allemaal fout? Omdat deze banken handelden in derivaten met pakketten, niet bestaande en vervalste hypoteken. Omdat banken illegale prijsafspraken maakten zoals onder andere in het ‘Libor’ schandaal en nu weer aan de orde zijn rente swaps. De spelletjes die de grote bankiers spelen maken dat geld als solide ruilsysteem al lang zijn ‘waarde’ heeft verloren.

We zijn met z’n allen deelnemers geworden van het grootste illegale piramidespel uit de geschiedenis!... en eruit stappen, een excuus verzinnen om maar niet meer deel uit te maken van dit verdorven systeem is eigenlijk geen optie. Het beste zou zijn als dit systeem als een zeepbel uit elkaar zou spatten en we helemaal van voor af aan opnieuw zouden kunnen beginnen... zonder de banken! (of in een minimale rol)

-Henk Mutsaers

Reacties zijn welkom


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?