Onderzoek naar emoties inzichtelijk gemaakt

de rol van emoties
Emoties

Iedereen weet — uit eigen ervaring — dat je emoties een grote bijdrage leveren aan — hoe jij je voelt — je gezondheid en je welbevinden. De Finse Lauri Nummenmaa van de Aalto University deed hier uitgebreid onderzoek naar.
emotie

Emoties kunnen zich letterlijk manifesteren als pijn

Emoties coördineren ons gedrag en fysiologische toestand tijdens overleving-specifieke gebeurtenissen en plezierige interacties. Zelfs al zijn we vaak bewust van onze huidige emotionele toestand, zoals woede of geluk, de mechanismen die aanleiding geven tot deze subjectieve gewaarwordingen zijn onopgelost gebleven. Monitoring van de topografie van emotie veroorzaakt lichamelijke sensaties en brengt weer een uniek hulpmiddel voor emotie onderzoek en toont zelfs een biomarker (indicatie) voor emotionele stoornissen.

Emoties worden vaak gevoeld in het lichaam, en somatosensorische terugkoppeling is voorgesteld die bewuste emotionele ervaringen veroorzaken. Hier onthullen we kaarten van lichamelijke sensaties geassocieerd met verschillende emoties met behulp van een unieke topografische zelf-rapportage methode. In vijf experimenten werden de deelnemers (701) twee silhouetten getoond van lichamen naast emotionele woorden, verhalen, films of gezichtsuitdrukkingen. Ze werden gevraagd om de lichamelijke regio's met een activiteit die zij voelden verhogen of te verlagen tijdens het bekijken van elke stimulus in te kleuren. Verschillend emoties werden consequent geassocieerd met statistisch gescheiden lichamelijke gewaarwording. Deze kaarten waren overeenstemmende tussen West-Europese en Oost-Aziatische deelnemers. Statistische kwalificaties onderscheiden emotie-specifieke activiteit nauwkeurige kaarten die de plaatsbepaling van emoties onafhankelijkheid bevestigen. Perceptie van deze emotionele teweeggebracht lichamelijke veranderingen kunnen een belangrijke rol spelen bij het genereren van bewust gevoelde emoties.

emotie onderzoek kaart

Bron artikel; http://www.aalto.fi/en/current/news/2013-12-31/


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?