Squatty Potty een goed alternatief voor ....

ouderwetse toilet
Natuurlijke zithouding op de WC (toilet)

.... het Franse hurktoilet. De Squatty Potty geeft bij het toiletteren dezelfde natuurlijke houding alsof je buiten in de natuur zou zitten. Een uitkomst voor … eigenlijke een uitkomst voor iedereen.
zithouding toilet - wc


De Squatty Potty zoals de natuur het bedoeld heeft

franse toilet

Voor wie wel eens op vakantie gaat naar Frankrijk heeft ongetwijfeld kennis gemaakt met een hurktoilet. De Fransen noemen het toilettes à la turque / de Turkse toilet. Het is even wennen de eerste keer (keren) maar als je daar (bijna) elke week komt raak je er al snel aan gewend.

Als koerier rijdt ik bijna elke week dit jaar wel een keer naar Frankrijk en dan ontkom je er niet aan, de Franse toilet. Op een van de vaste adressen waar ik kom in een oude fabriekshal is er een hele rij hurktoiletten met daarbij een enkel toilet zoals wij die hier kennen. Erg schoon zag het er allemaal niet uit dus de keuze was snel gemaakt, de Franse hurktoilet. Ik vroeg mij al gelijk af hoe mensen dit zouden doen als ze eens te diep in het glaasje gekeken zouden hebben? Dat moet ik dus nog eens vragen aan een Fransman (onder het genot van een pilsje) Voor de rest was het ook even anders met de kleding maar ook dat wende vlot.

Ik had al wel eens een artikel gelezen bij Dr Mercola over de Squatty Potty maar dat deze inmiddels ook in Nederland verkrijgbaar zou zijn was nieuw voor me.

Dr Mercola schreef hierover op zijn site:

* Maakt het ontlasten sneller, gemakkelijker en completer.

* Beschermt de zenuwen die de prostaat, blaas en baarmoeder raken en voorkomt uitrekken en beschadigen.

* De conventionele zitpositie sluit de Bauhin klep, tussen de dikke en de dunne darm, deze klep lekt vaak tijdens de evacuatie en kan besmetting van de dunne darm geven.

* Ontspant de puborectalis spier die normaal het rectum afsluit om continentie te behouden

* Maakt gebruik van de dijen om de dikke darm te ondersteunen en overbelasting te voorkomen. Chronische overbelasting op het toilet kan hernia, diverticulitis, en verzakking veroorzaken.

* Een zeer effectieve, niet-invasieve behandeling van aambeien, zoals blijkt uit gepubliceerde klinische research.

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/12/03/toilet-squatting-position.aspx

Hoe lang is het voor vele mensen wel niet geleden dat ze hun behoefte buiten hebben gedaan, zomaar in de natuur? Bij mij nog niet zo lang geleden op een muziek festival afgelopen zomer waar de toiletten 's morgens om zes uur nog gesloten waren. Dan moet je vanzelf uitwijken naar een andere mogelijkheid buiten in de natuur. Dat is even anders vooral als het ook nog zachtjes regent. Je bent je echter wel bewust van de natuurlijke houding die deze methode met zich meebrengt. Dat alles kan dus nu thuis ook met de Squatty Potty , echter met daarbij dan wel alle comfort. De eerste ervaring: Relaxed!Meer informatie en bestellen: Squatty Potty (NL/ BE)


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?