Energietransitie: Nadenken over de energiekosten woning komen in stroomversnelling.

energie trasitie
Alle huizen gasaansluiting vrij is de doelstelling in 2050. Dit zou wel eens veel en veel sneller kunnen geschieden nu men nadenkt over duurdere energiebelasting op gas vanwege de kosten in de Noordelijke provincies. Reeds in 2018 komt er 70 euro bij de energiekosten daarna in 2019 150 euro. Bron: RTL Z
energie transitie

De slimme rekenaars gaan nu al maatregelen nemen ten aanzien van de stijging van de energiekosten de komende jaren. Met een vooruitziende blik heb ik dat reeds gedaan met mijn woning anno 1650 (voorhuis) die geheel gasvrij is met een lucht / water warmtepomp en de bijverwarming met een houtkachel vanuit een kosten oogpunt. 20 zonnepanelen brengen de stookkosten op 24 euro netto en 54 euro bruto inclusief vast recht en energiebelasting (2016). De mogelijkheid om dit bedrag tot vrijwel nul te reduceren zijn simpel te noemen en relatief goedkoop via de plaatsing van een Vortex Energy Saver. Dat laatste is aan de toekomstige eigenaar want de woning staat te koop voor 230.000. (zie Funda)


Als de woningen in 2050 energieneutraal moeten zijn – het officiële uitgangspunt van het beleid – betekent dit dat er vanaf nu (2017) gemiddeld 200.000 woningen per jaar energieneutraal gemaakt moeten worden tot 2050 volgens het PBL.

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyses op het gebied van milieu, natuur en ruimte.

De hier beschreven maatregelen omvatten vermindering van de energievraag bij eindgebruikers. Het gaat daarbij niet alleen om energiebesparing – zuiniger apparaten en processen, betere isolatie – maar ook om de winning van lokaal beschikbare hernieuwbare energie voor lokaal gebruik, zoals winning van omgevingswarmte met warmtepompen en zonnewarmte met zonneboilers.

Wat zijn de opties?

•Isolatie (muur, raam, vloer, dak) gericht op het beperken van warmteverliezen uit gebouwen

•Efficiëntere warmteopwekking (HR++-ketel)

•Hernieuwbare warmteopwekking (elektrische/hybride warmtepomp, zonneboiler, warmtepompboiler)

•Warmteterugwinning bij ventilatie en douchewater

•Hernieuwbare elektriciteitsopwekking (zon-PV)

•Efficiëntere elektrische apparaten en verlichting

•Diverse feedback- en regelsystemen (tegengaan van verspilling, optimaliseren van installaties)

Vergaande reductie van de energievraag is alleen mogelijk met gecombineerde toepassing van meerdere opties

Voor verdere intensivering van het beleid zijn allerlei combinaties van beprijzen (inclusief verschuivingen in het tarief van de energiebelasting op gas en elektriciteit), verplichten en subsidiëren denkbaar.

Meer info over het PBL rapport

Lees ook: Nul op de meter is geen nul in de portemonnee

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio