Q this is big

Mobiele telefoon ook in de auto jouw levenslijn?

handsfree bellen auto
Je bent taxichauffeur, koerier, service monteur of … ? In al deze gevallen is de smartphone je levenslijn voor je werk. Die kun je dus niet eenvoudig uitzetten tijdens het autorijden. Gelukkig is de mobiele telefoon eenvoudig op te nemen in moderne auto's via bediening aan het stuur zoals je ook andere zaken bedient tijdens het rijden. Maar blijft dat ook zo in de toekomst … ?
bellen in de auto levenslijn

Mobiel Bellen in de Auto


Als koerier zie ik het dagelijks, mensen die zitten te sms'n, WhatsApp of nog erger, Facebook zitten te kijken. Ze doen dit zoveel mogelijk uit het zicht van andere weggebruikers zodat men niet kan zien, maar als je hoger zit kun je exact zien wat men aan het doen is. Bovendien, je herkent deze weggebruikers aan hun gedrag. Slingeren en onnodige afstand bewaren. Ze houden het verkeer op en zijn een gevaar op de weg. Het toenemende aantal verkeerd ongelukken en doden zijn daar een macaber gevolg van. Handhaven, wie wanneer en hoe. Het is dweilen met de kraan open. Of zijn er andere mogelijkheden?

De regels voor bellen in de auto staan in artikel 61a van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. De regels gelden in of op motorvoertuigen (auto's), bromfietsen, snorfietsen of gehandicaptenvoertuigen met een motor.

Zelf ben ik momenteel afhankelijk van een Windows Nokia smartphone. Persoonlijk mag er dat "smart" wel van afgelaten worden. SMS berichten kan ik handsfree afspelen en beantwoorden, zeer nuttig zou dit kunnen zijn. Ware het niet dat Windows er zelf voor zorgt dat men het laatste restje marktaandeel gaat verliezen als men geen andere talen ondersteund. Handsfree communiceren in het Engels gaat echter prima! Jammer maar ik woon niet in Engeland!

Stem bediening van je telefoon is belangrijk als je voor je werk afhankelijk bent van de telefoon om nieuwe opdrachten te krijgen en of vertragingen te melden via SMS aan je opdrachtgever. Contacten zoeken en de laatste 10 oproepen terugbellen kan allemaal prima handsfree, stembediening zou nog handiger zijn.

Minister Schultz in gesprek met telecombedrijven over automodus smartphones meldde nu.nl vandaag 28-11-2016

"Schultz denkt dat er effectievere oplossingen dan een breder verbod zijn: "Ik heb liever dat we slimme technologie krijgen, waardoor je telefoon tijdens de rit compleet wordt overgenomen door je auto. Of dat bepaalde functies uitgaan als je rijdt. We gaan daarover in gesprek met telecombedrijven."

Hoe men dit in gedachten heeft gezien het feit dat het mobiel bereikbaar zijn voor veel beroepen een levenslijn is voor het uitvoeren van de werkzaamheden is mij nog niet duidelijk? Als men daar uberhaubt wel aan denkt?

— Henk Mutsaers

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]