Mijn eigen voedselbank (?)

mijn voedingsbank
Het is even rustig geweest op gedachtenvoer want, … ik heb even een drietal weken aandacht besteed aan mijn eigen voedselbank. Nou ja eigen … er zijn meer mensen die regelmatig mogen meedelen. Afgelopen tijd werd er gewerkt aan een tunnelkas op de volkstuin, en niet zo'n kleintje. 6.30 meter breed en 7. meter lang. (meer plaats had ik niet).
junk food

Voedselbank (?)

Ik vindt het nog steeds een raar begrip. Vroeger, zo'n 50 a 60 jaar geleden hadden mensen het ook niet breed. Daarom hadden mensen bijna allemaal achter hun huis of in de nabijheid een volkstuin. Op het platte land in Frankrijk, zo viel mij op, is de volkstuin nog een algemeen volksgebruik. Nog vele mensen hebben een kleine of grote volkstuin aan huis. De speciale producten koop je op een locale boerenmarkt. Ik kan mij zo voorstellen dat een voedselbank (banque alimentaire) daar weinig bestaansrecht heeft op het platteland. Bij onze locale volkstuin vereniging heeft men elk jaar weer een aantal braakliggende stukjes grond. Daar worden door enkele leden producten gekweekt voor de voedselbank. Tevens geven leden aan dat wanneer er ergens overproductie is ontstaan dit ook naar de voedselbank mag.

Maar is er enige hulp geboden vanaf de kant van voedselbank afhankelijken? ... NOOIT !

Wegens tijdgebrek vanwege mijn werk, een droog voorjaar en veel natte weken in het najaar is niet alles gelukt op mijn volkstuin. Dat wil ik dus anders gaan doen. De motivatie was dus geboren om een tunnelkas te gaan bouwen (tweedehands 200,- euro) (plastic folie 100,- euro en nog een kleine 200 euro aan diverse materialen) Het leukste begon echter bij de bouw. Vanaf elke kant werk ik met raad en daad bijgestaan in het verdere ontwerp en de bouw. Ik kreeg een deur, scharnieren, een IBC container voor de water opvang, hout, ramen, isolatie platen, plavuizen, timmerhout, en in ruil daarvoor, ... een eenvoudig bedankje was voldoende.!!

tunnelkaqs in aanbouw

Natuurlijk werden er wat spullen gehaald bij de locale bouwmarkt maar ik weet zeker dat wanneer ik krap bij kas zou zitten ook die zaken wel te regelen zouden zijn geweest. En .. een wat kleinere kas kan spot goedkoop met sloopmateriaal.

Ik denk dan … geef de mensen die — afhankelijk zijn — van de voedselbank voor 27 euro ook een lapje grond en wat zaden en voila. Je behoord bij een positieve groep mensen die met elkaar de allerbeste kwaliteit groenten produceren. Vers van het land zo op je bord, beter kan niet.

Ik heb weleens even gekeken in de voedselbank doos, de pakjes, zakjes, potjes en blikjes boordevol met E nummers …. nee dat is niet echt hulp bieden maar eerder ziek makend voedsel.

— Henk Mutsaers

—————
Maar hebt u wel eens gehoord van 'Green Care'? Het is een groen drankje. Iedereen kan het zelf bereiden en het kost in feite niets. Als u daar elke dag een eetlepel van neemt dan komt u alleen nog maar in het ziekenhuis, wanneer u een zieke wilt bezoeken die nog onbekend is met dat goedje. Die slokjes helpen natuurlijk niet om uit uw doppen te kijken. U kunt dus nog steeds tussen wal en schip geraken of door het ijs zakken. Natuurlijk wilt u weten hoe je dat drankje maakt. Het lijkt mij niet verstandig om u dat te vertellen. Het zal dan maar een paar zilverlingen kosten om de bestaande belangen van het medisch industrieel complex, waarvan wij allen deel uitmaken veilig te stellen. En wie is dan het haasje?

Daarom raad ik u aan uw energie te stoppen in uw relatie tot uzelf, tot de ander en de aarde. De kwaliteit daarvan heeft veel invloed op uw gezondheid en welbevinden. Dan draagt u duurzaam bij aan de duurzaamheid van een samenleving.

Bron: Heremetijd

Lees ook: De verzorgingsstaat maakt ons lui, arm, asociaal, onverantwoordelijk en ongezond

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio