Menselijke orgaan handel

orgaan handel
Bevestigd: Meisje Verenigd Koninkrijk binnengesmokkeld om haar organen te oogsten voor rijke ontvangers

Er vindt een nieuwe vorm van mensenhandel plaats en die heeft niets te maken met de Trans-Atlantische Driehoeks handel en slavernij in het koloniale tijdperk van de Amerikaanse geschiedenis. Maar het is net zo sinister. De autoriteiten in Groot-Brittannië hebben voor de eerste keer bevestigd dat een jong meisje het land werd binnengesmokkeld specifiek met het doel om haar organen te oogsten en te verkopen aan rijke ontvangers.
menselijke orgaan handel

illegale orgaan handel

Door: J. D. Heyes
Vertaling: Frank Bleeker
Bron: Natural News

DISCLAIMER:
Dit is een vertaling van een Amerikaans artikel. Hoewel veel van wat betoogd wordt van toepassing is op de wereldwijde situatie, dienen we ons te realiseren dat sommige van de genoemde voorbeelden vooral betrekking hebben op omstandigheden in de Verenigde Staten.

The Telegraph meldt:
Het naamloze meisje werd vanuit Somalië naar het Verenigd Koninkrijk gebracht met de bedoeling haar organen te verwijderen en door te verkopen aan lieden die wanhopig op zoek zijn naar een transplantatie orgaan. Kinderbescherming en charitas waarschuwden dat dit geval waarschijnlijk geen incident is omdat mensenhandelaars waarschijnlijk een groep kinderen het land heeft binnengesmokkeld.

Mensenhandel neemt toe
De gruwelijke zaak kwam aan het licht via een overheidsrapport waaruit bleek dat het aantal slachtoffers van mensenhandel in het Verenigd Koninkrijk met meer dan 50 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar, en nu een recordniveau heeft bereikt.

In totaal werden 371 kinderen op een of andere manier misbruikt, de meerderheid als slaaf – voor seks en andere doeleinden. Het overheidsrapport spreekt van 95 kinderen uit Vietnam, 67 uit Nigeria en 25 uit China. Meer kinderen werden het land in gesmokkeld onder andere uit Roemenië en Bangladesh gesmokkeld.

“De getallen tonen ook hoe twintig Britse meisjes slachtoffer werden van mensenhandel,” meldt het artikel. “Het komt boven water na een serie rechtszaken met betrekking tot meisjes die werden verkracht en uitgebuit door bendes bestaande uit Aziatische mannen.”

Britse kinderbeschermingsorganisaties hebben gewaarschuwd dat criminele bendes proberen om de vraag naar orgaantransplantaties in het land te exploiteren.

"De handelaars misbruiken de vraag naar organen en de kwetsbaarheid van kinderen. Het is onwaarschijnlijk dat een mensenhandelaar het risico neemt om slechts één kind het Verenigd Koninkrijk binnen te brengen. Waarschijnlijk was er een groep", zegt Bharti Patel, chief executive van ECPAT UK, een liefdadigheidsorganisatie ter bescherming van het kind.

De Wereld Gezondheidsorganisatie zegt dat er door mensenhandelaren ieder jaar over de hele wereld tot zevenduizend nieren illegaal verkregen worden.

En terwijl voor andere organen een zwarte markt bestaat - harten, longen, lever – zijn nieren zijn het meest gewild, omdat er bij een patiënt één kan worden verwijderd zonder al te veel nadelige gevolgen (tenzij de resterende nier natuurlijk, later in het leven defect zou raken).

Volgens The Telegraph werkt dat als volgt:
Het proces omvat een aantal mensen, waaronder de ronselaar die het slachtoffer identificeert, de persoon die het transport regelt, de medische professionals die de operatie uitvoeren en de verkoper die de verkoop van het orgaan verhandelt.

En dit zou allemaal veel geld en een infrastructuur vereisen.

Groot-Brittannië moet de straffen voor slaven- en orgaanhandelaren aanscherpen

Het overheidsrapport meldt tevens een stijging van het aantal volwassenen dat naar het Verenigd Koninkrijk wordt gesmokkeld; het aantal vrouwen steeg met 12 procent naar 786 en het aantal mannen met bijna een derde tot ongeveer 400. Dit laatste getal is inclusief een groeiend aantal Britse mannen die worden uitgebuit voor ‘bestratings- of grondwerken’ in het Verenigd Koninkrijk of in het buitenland.

Details over de omvang van het fenomeen mensenhandel in Groot-Brittannië werden gepubliceerd terwijl de regering in Londen plannen voor maximalisering van gevangenisstraffen voor de hedendaagse slavenhandelaren aankondigde.

"Conform de voorstellen zullen overtreders die al eens veroordeeld zijn voor een ernstig seksueel of geweldsdelict automatisch een levenslange gevangenisstraf krijgen. De huidige maximale vrijheidsstraf voor mensenhandel is 14 jaar," meldt de Telegraph.

Minister van Veiligheid, James Brokenshire, verantwoordelijk voor de aanpak van criminaliteit en veiligheid zegt: "Moderne slavernij is een afschuwelijk kwaad in ons midden."

Hij voegde daaraan toe:
"Dit alles is een goed begin, maar ieder moeten een rol spelen - overheid, rechtshandhaving, het bedrijfsleven, charitatieve instellingen - als we de slavernij toevertrouwen aan de geschiedenisboeken, waar het hoort."

Bronnen:
http://www.telegraph.co.uk
http://americanhistory.about.com
http://www.who.int


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?