Q this is big

Kritisch Denken, Gebruik Je ...

deze kant op
Kritisch denken is het analyseren van al het nieuws, de meningen van anderen, je zelf opgebouwde referentiekader, mogelijk onbekende zaken, de huidige wetenschap, aannames, vooroordelen, intu?tie en emoties tot een houtsnijdende zaak te vormen. Best wel lastig dus. lees verder
kritisch denken

Leer mensen niet wat te denken

Maar HOE te denken


Tot mijn 48 ste, als herintreder op de arbeidsmarkt had ik nog nooit de behoefte gehad mij te verdiepen in ? mensen. Ik ging een cursus marketing doen via internet (Skype) in Amerika en marketing gaat over mensen. Hoe motiveer ik die, kan ik ze verleiden of simpelweg informeren? Best lastig deze materie maar ook leuk. Je gaat dan ineens ook een ander soort boeken lezen, persoonlijke ontwikkeling. Wat mij opviel bij mijn bezoeken aan de VS, als je daar een boekenshop bezocht was er altijd wel een aantal rijen met schappen en boeken die allemaal vielen in het kader persoonlijke ontwikkeling. Reuze leerzame boeken. Eigenlijk onbegonnen werk om een keuze te maken, maar dan is een boekenlijst van bestsellers wel handig om een start te maken. Nu snel verder naar 2016 het jaar dat Ringo Star voor mij "When I'm 64" gaat zingen.

We zijn met plannen bezig om een opvolger te gaan maken voor gezondheidsradio, maar dan met een veel breder spectrum met algemeen nieuws. Politiek, valse vlag aanslagen, geld, pensioenen, kortom alles wat er gebeurd in de wereld waarvan wij, met een team, vinden dat de landelijke berichtgeving onvoldoende, verdraaid wordt, verzwegen of gewoon uitdraait op een leugen. Daar kunnen we elke week wel een uurtje mee vullen lijkt me.

We kunnen dit als podcast doen, maar ik zit nu eenmaal bij de locale omroep dus daar zouden we twee vliegen ineen mee kunnen slaan. Je krijgt dan echter wel met een programmaraad en een externe commissie te maken die het programma moeten goedkeuren.

Maar ? wat weten die van de zaken die we gaan bespreken, waar staan die in hun persoonlijke ontwikkeling en hoe ver mag ik nu gaan omdat ons budget voor een deel afhankelijk is van de gemeente? Dat wordt nog best een lastig verhaal.

Afgelopen week een eerste verkennend gesprek gehad met een persoon waar ik mijzelf wel in herkende ? 16 jaar geleden. Totaal onwetend wat er zich buiten mijn kleine wereldje afspeelde.

Valse vlag aanslagen, huh, wat zijn dat? Over Chemtrails, H.A.A.A.R.P en de vele complotten op allerlei gebied zijn we nog maar niet begonnen, ik kom per slot van rekening niet van mars.

Ik kreeg al wel gelijk mee dat ik bij gezondheidsradio, wat nog herhaald werd tot vorige week, en al anderhalf jaar niet meer live uitgezonden werd, betrapt was door een anonieme luisteraar op onwaarheden!! De man in kwestie had naar zeggen, zijn eigen onderzoek gedaan en ik mag pertinent niet meer zeggen dat kanker te genezen is.

Censuur, dan gaan bij mij alle alarmbellen af.

Ik verwacht dan eigenlijk wel de vraag, zowel van mijn gesprekspartner als de anonieme criticaster: Hoe kan jij tot zo'n extreme mening komen? Dat zou een uitstekende vraag zijn als je om je heen allerlei mensen dood ziet gaan aan deze zieke.

Ik zou dan heel extreem kunnen stellen dat dit niet binnen het bedrijfsmodel past van de farmaceutische industrie en de protocollen die opgelegd worden aan de uitvoerders van dit model. Het zogenaamde branden, snijden, en gif toedienen.

Zo kort door de bocht kunnen we niet gaan al zouden de rillingen over een ieder zijn rug moeten lopen als je deze zaken op deze manier kritisch gaat analyseren.

Al de zaken die momenteel plaatsvinden zijn zo onrealistisch, soms zo beangstigend dat inderdaad veel mensen zich daarvan afsluiten en dit zelfs niet willen weten.

Maar, ? ik wil dat ze het wel weten, verantwoording gaan nemen voor hun eigen toekomst.

Omdat we nu met een minderheid de kooltjes uit het vuur moeten halen voor een ieder. Wij kunnen de klus niet alleen klaren. Demonstreren heeft weinig nut met een paar man, maar met een miljoen wordt dat een ander verhaal. Stemmem, net zoals onlangs met het Oekra?ne referendum heeft alleen maar een echte impact als we massaal ons ongenoegen laten blijken. Kritisch denken is daarbij een eerst vereiste wat een ieder zich dient aan te leren. Het belangrijkste woord dat in elke vraag dient te zitten heb je al geleerd toen je net uit de luier was; "Waarom?" Je moeder werd er horendol van als je dit de gehele dag weer schetterde, waarom, waarom, waarom?

In het Haagse beginnen ze de hete adem al te voelen van al die bloggers, alternatieve nieuws websites en popcasts. Ze beginnen de niet kritische denkers al te bestoken met waarschuwingen voor "ons". Die gevaarlijke websites die onwaarheden, leugens en opruiende verhalen vertellen.

Wij zouden graag willen dat er meer kritisch denkende mensen opstaan en onze "leiders" gaan bestoken met waarom, waarom, waarom?

Onderstaande video's met wat leerzame stof, en zo zijn er alleen op deze site al 500 artikelen te vinden en miljoenen op het internet, Als je zoekt en analyseert kom je er wel. Tot binnenkort op de radio, of wellicht alleen maar via podcast.

? Henk Mutsaers


De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]