Je Krijgt Wat Je Verdient

je krijgt wat je verdient
Dit oude spreekwoord kun je bezien vanuit zowel het negatieve als het positieve. Hoe je het ook belicht, je kunt er zelf wel de tegenpool van bedenken. Ik had vroeger een "leidinggevende" die ik niet zo erg moest. In die tijd waren de succesagenda's populair en daarin stond elke dag een spreuk van de dag. Daar stond telkens wel een geweldige spreuk bij die prachtig aansloot op mijn gevoelens voor die "baas" zoals hij zich graag zag.
wat je verdient krijg je

Spiegel voorhouden


Na ruim een half jaar had ik dus al zes "spreuk van de maand" bordjes ophangen op mijn werk op een goed zichtbare plaats. Die maand was dat; "Iedereen die hoog te paard zit is nog geen ridder". En ja hoor, na een half jaar werd hij uit de tent gelokt, hij vroeg; "Voor wie zijn die spreuken bedoeld?" Ik antwoordde tactisch; "Voor een ieder die zich aangesproken voelt". Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen na verloop van tijd. Een briefje naar de directie dat ik liever ontslag wilde nemen dan nog langer onder deze omstandigheden te blijven werken was de oplossing en mijnheer "de baas", het vriendje van de directeur, werd weggepromoveerd.

Terugkijkend heb ik daar veel van geleerd, niet bij de pakken neer blijven zitten maar actie ondernemen. Toen het bedrijf in een grote reorganisatie terecht kwam was ik bij de eerste vijf werknemers die er zelf voor koos om weg te gaan. Nooit geen spijt van gehad, zeker niet na het aanhoren van de verhalen van de ex collega's. Ik weet nog dat men op het werk 35 kilo lood kwijt was en daar werden wij al op aangesproken 's morgens om half acht. Stop maar met zoeken zei ik, dat lood heb ik in mijn schoenen zitten elke dag als ik hier naar toe kom! Maar dat was dus niet lang meer. Je krijgt wat je verdient en ik vond dat ik meer verdiende, niet zo zeer in salaris maar wel in een goede werksfeer.

Kijken we nu dan even naar de politiek, je zal vier jaar geleden maar op Rutte gestemd hebben. De man wringt zich momenteel in nog nooit vertoonde bochten om de democratische stem van het volk te negeren en naar zijn eigen hand te kunnen zetten. Het Oekraïne referendum wordt namelijk een afgang bij zijn Europese vriendjes en hij heeft nu eenmaal een opdracht uit te voeren die hij heeft meegekregen op de Bilderberg bijeenkomst. Er zijn echter mensen die totaal niet weten waar ik het nu over heb, hoe die "mijnheer" de boel bedonderd, dat hij letterlijk bloed aan zijn handen heeft kleven. Maar meneer Rutte heeft vele mensen ingepalmd met wat zaken die waarschijnlijk voor 'hen / jou" belangrijk waren! Je krijgt wat je verdient. Als je aan een president je stem geeft die niet zuiver op de graat is, om het heel mild uit te drukken, dan moet je niet versteld staan als er criminele zaken plaatsvinden die het daglicht niet kunnen zien.

Alles is met elkaar verbonden

 

Jou politieke stem is in feite alleen maar tot een opgetuigd circus verworden. Wat je koopt elke dag in de winkel, of juist niet meer koopt dat is pas echt stemmen, stemmen met je portemonNee. Als je het biologisch groenteschap voorbij loopt dan vertel je letterlijk dat het huis waar je in woont, je eigen lichaam, dat dit niet zo belangrijk is. Je zegt ook indirect dat het jou niet uitmaakt dat boeren zwaar vergif gebruiken bij de productie etc, etc.

Je krijgt wat je verdient en als ik rond mij heen kijk dan zie ik veel ongezonde mensen die beperkt worden in hun functioneren en daarmee rechtstreeks in hun levensgeluk. Die ongezondheid maakt ook dat deze mensen niet durven te kiezen voor een uitgeklede ziektekostenverzekering. Dus de eigen portemonNee wordt gelijk in het spel betrokken. En is die portemonnee niet zo dik, geen nood, een volkstuin kost slechts een schijntje en met een uurtje of vier minimaal kom je al aardig uit de voeten. Indien je tijdgebrek hebt zou je ook met iemand anders kunnen delen, het werk en de opbrengst. Zo weet je tenminste 100% zeker dat je biologische producten eet want al die biologische keurmerken, daar zet ik ook mijn vraagtekens bij. Gezonde achterdocht!

Nogmaals, alles is met elkaar verbonden. Dat wordt ook duidelijk in de onderstaande video van een boer die het biologische pad op is gegaan en van de ene in de andere verbazing viel. Hoe alles met elkaar verbonden is.


Ook bij gezondheid krijg je wat je verdient. Als je nooit tijd investeert om een gezonde maaltijd te bereiden zullen de gevolgen ook nooit achterblijven. Als je nooit tijd investeert om uit te zoeken hoe het nu zit met al die tegenstellingen waar je over hoort en leest [dan is dit gezond, dan weer dat], … welke [verkeerde] beslissingen ga je dan elke dag nemen?

Jarenlang werd er in de alternatieve media op gewezen dat veel E nummers ongezond zijn. De bedrijven werden daarom gedwongen hier aandacht aan te gaan besteden. Sommige van die bedrijven kozen er voor om daarom maar de [chemisch] naam op de verpakking te vermelden, of zoals met GMO afkomst, helemaal niets. Als jij dus jezelf daaromtrent niet informeert dan is ongezondheid precies wat je verdient. Als je gaat stemmen op politici die deze bedrijven niet dwingen om eerlijke voorlichting te geven dan verdien je het om besodemieterd te worden. Als je dus gaat stemmen op mijnheer Rutte [ex Unilever] dan weet je al gelijk dat daar andere belangen spelen.

In de politiek wordt er veel lobbywerk gedaan door multinationals om de politiek op andere gedachten te brengen of gewoon letterlijk door omkoping. Dit artikel is ook gewoon een lobby, om mensen op andere gedachten te brengen. Niet door te doen wat ik zeg, maar je eigen onderzoek te gaan doen. Eigen onderzoek, dan leer je de feiten, dan ervaar je de voordelen en dan ben je gemotiveerd om je standpunt te verdedigen, je weet exact wat je moet vertellen, je hebt je huiswerk immers gedaan, niemand kan je meer besodemieteren, je weet wat je weet, je verdient het!

- Henk Mutsaers

je krijgt wat je verdient

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio