Q this is big

Huis te koop, … voor een koopje …. spotgoedkoop zeker als je de inflatie meerekent!

huis kopen in geertruidenberg
Als je alle artikelen mag geloven worden de huizen in driekwart van de gevallen met winst verkocht. Natuurlijk geloof ik daar niets van, totaal niets! Als jij je immers net als ik ooit verdiept hebt in hoe ons geld systeem in elkaar zit dan weet je dat de officiële inflatiecijfers van de overheid niet kloppen. Ons geld is het beste te vergelijken met een illegaal-piramide-systeem.
huis kopen koestraat 26 Geertruidenberg

Huizenprijzen en inflatie

Volgens de officiële berekeningen is de gemiddelde inflatie de afgelopen 56 jaar 1,88% geweest. De cijfers van onze 'betrouwbare' overheid tenminste. Bij dat laatste 'betrouwbaarheid' heb ik altijd op elk front mijn vraagtekens bijgezet. Ik ben dus onlangs op zoek gegaan naar ander cijfer materiaal omtrent inflatie berekeningen en kwam uit op de Chapwood index.

Ik heb de prijs van mijn eigen huis dat nu te koop staat eens even doorgerekend.

In 1975 kocht ik het huis van mijn moeder, eigenlijk voor een prikje, het was een familie transactie met schenking dus de hoofdprijs hoefde ik niet af te tikken. De ingrijpende verbouwing stond ook bol van de voordeeltjes, zelf voor timmerman geleerd en werkzaam in de woninginrichting, schoonvader aannemer, en mijn zwager een schildersbedrijf. Totaal kwam het huis met verbouwing op 120.000 gulden nu voor de reken tool afgerond naar beneden op € 55.000,- euro.

Met de officiële inflatiecijfers van 1.88% zou de prijs van het huis zonder prijsstijging van vraag en aanbod maar pure inflatie nu € 122.515 euro moeten opbrengen om geen verlies te maken. Zie hier het gebruike reken tool om zelf andere berekeningen te maken.

Bij de praktijk gemeten Chapwood methode in de VS was de hoogste inflatie 13,5% en de laagste inflatie 6,4%

Zou ik dan met een gemiddelde inflatie gaan rekenen van 5% dan zou datzelfde huis van € 55.000 euro uit 1975 nu dus € 448.232 euro moeten opbrengen om geen kapitaalverlies op te leveren. Om je een indruk te geven bij 6,4% inflatie is dat al opgelopen naar € 792.233 euro

inflatie berekening huizenprijs

Dat huis staat nu 'marktconform' voor het schijnbedrag van € 230.000 te koop. Wat als er nu eens geen [diefstal] inflatie bestond? Dan zouden huizen gewoon heel betaalbaar zijn gebleven want al die andere prijzen zijn ook gestegen voor de verkoper die ook weer een ander huis wil gaan kopen.

huis te koop geertruidenberg

Is het huis dan geen goede belegging? Het is maar net hoe je daar naar kijkt, voor de belegger is het een dikke verliespost als je er geen hoge huur voor zou kunnen vragen, voor de bewoner woongenot. Huren en veilig beleggen levert meer geld in het laadje op. Alleen dat veilig beleggen is het probleem weten we van veel mensen en professionele beleggers.

Nogmaals, meer uitleg over de inflatie meetmethoden van de oh zo 'betrouwbare' instellingen lees je hier.

Bedankt 'betrouwbare' (r)overheid

— Henk mutsaers

huis te koop koestraat 26 geertruidenberg
Woning te koop Geertruidenberg Noord Brabant

Energie neutraal: Nul op de meter
Vortex energie bespaar tip: Energieneutraal een stap dichterbij
Herken jij ook een voordeel als je er een ziet?
De historie van ons huis
— Henk Mutsaers 06 2735 3369 | eMail | 230.000 euro
-- Ik ben koerier dus altijd bereikbaar!

 

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]