Q this is big

Verschuift de huizen verkoop nu al van de makelaar naar de doe-het-zelver?

huizenmarkt 2017 NVM cijfers
"De NVM makelaars vereniging melde voor het laatste kwartaal van 2017 in vergelijking met een jaar eerder bijna 6% minder woning verkopen. gemeld werd op BNR radio dat dit te maken heeft met het afgenomen aanbod van betaalbare woningen. De gemiddelde prijs was 269.000 euro terwijl in het segment van 150.000 euro totaal niets meer aangeboden wordt in de grotere steden. De woningmarkt zit dan ook volledig op slot in dit segment". Bron NVM
verschuif de huizenmarkt van de makelaar naar de doe het zelver


Een verminderde leen capaciteit is een van de factoren die ook niet meewerkt melde BNR, maar dat is natuurlijk niet alles. Vele studenten zitten met een financieringsschuld van hun studie waardoor het leenbedrag nog minder is en … is (een deel van) de jeugd nog wel zo sterk in sparen voor de toekomst met de verleidingen van de moderne tijd, Scooter, auto, telefoon, iPad, laptop en nog wat leuke vakanties? Is het dan ook niet ineens, oh ja, we moeten ook nog een huis gaan kopen?

"In de grote steden verkochten de huizen gemiddeld binnen 52 dagen en bij 25% was dat boven de vraagprijs en 17% voor de gevraagde prijs, meldt de NVM".

Al met al was geheel 2017 natuurlijk een topjaar met 1000 meer verkochte woningen als 2016. Maar het gehele rapport gelezen hebbende zag ik nergens ook maar een enkele aantekening voor het groeiden segment van mensen die inmiddels zelf hun huis verkopen of met minimale hulp van een goedkopere internet makelaar. Dat segment zo melde BNR in een latere uitzending op 11-01-2018 dat volgens jaap.nl al gestegen was naar 15%. Dit getal in gedachten houdend vertellen de NVM cijfers niet het gehele verhaal.

Voor de overspannen steden wellicht een optie eens buiten de grote steden te gaan shoppen naar een huis en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn op gedeeltelijk thuiswerken of verschoven uren om de files te omzeilen, Een uurtje later van huis en weer naar huis kan een stuk meer rust geven op de weg weet ik uit ervaring als koerier. Vroeger is meestal geen optie omdat iets na zes de files al beginnen en 's middags na vier ook niet meer veilig is.

— Henk Mutsaers

Lees ook verruiming NGH starters regeling

De toekomstige huizenverkoper verkoopt?
zijn huis zelf zonder makelaar, ?huis te koop koestraat 26 Geertruidenberg

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]