Q this is big

H u i s - t e - k o o p Koestraat 26 Geertruidenberg …
(we gaan naar Frankrijk ....)

huis te koop Koestraat 26 Geertruidenberg
July 2017: De afgelopen weken, na het vertellen bij vrienden en bekenden dat we naar Frankrijk willen verkassen, is er veel gebeurd. Huizen kijken tijdens de vakantie in de Morvan, om wat vergelijkingen te hebben maar vooral op zoek naar een stukje grond om te bouwen. lees verder
huis te koop Koestraat Geertruidenberg

De eerste stap, …

Dat is echter ons huis verkopen, het stekje waar ik al woon met een korte tussenpoos vanaf mijn zesde jaar (1958). Mijn moeder runde hier een winkel in baby en kleuter kleding, lingerie en fournituren. Daarna werd het in 1977 ons woonhuis na een ingrijpende verbouwing. Bewaard bleef de uitstraling van een middeleeuws pand aan de voorzijde en dito slaapkamer. De afgelopen 5 jaar werd er wederom veel werk verricht, isoleren van de aanbouwkeuken, zijgevel en achtergevel. 15 zonnepanelen (Panasonic HIT) werden geplaatst in begin 2014 gevolgd door een lucht > water warmtepomp het daarop volgende jaar en wederom 5 zonnepanelen in 2016. Het gas was inmiddels verzegeld en het totale energiegebruik was gedaald tot 54 euro maandelijks, en dat voor zo'n oud pand (Energie label B/de buitenisolatie telde nog niet mee in dit verhaal wegens gebrek aan "bewijs" {factuur op naam})! Bovendien zijn er nog meer mogelijkheden om richting de nul te gaan, lees onderaan de pagina. | Funda

Gunstige A- en B-labels verhogen de verkoopopbrengst van koopwoningen met ruim 6.000 euro. Bovendien verkopen woningen voorzien van een gunstig energielabel ruim een maand sneller. Dit alles blijkt uit een grootschalige labelimpact analyse uitgevoerd door onderzoekers van Tilburg University. lees verder


De reis naar Frankrijk ging gelijk richting Arleuf in de Morvan, we waren er al eens een aantal keer geweest en dat leek een goed begin voor onze speurtocht. De eerste stop, het plaatselijke cafe, eethuis de Conemuse. Dezelfde eigenaar baatte de zaak nog steeds uit en mijn tweede vraag was of ze een stuk "Terrain à vendre" wisten waar een bouwvergunning op zat. Een telefoontje en s'middags ging de kasteleinsvrouw mee om ons het terrein te laten zien.

Daarna vertrokken we naar Saulieu waar dat weekend het festival zou plaatsvinden, het tweede doel voor onze vakantie. Ook daar brachten we een bezoeken aan de makelaar, (agent immobilier). Er bleek slechts een enkel stukje beschikbaar en dat was eigenlijk nog te klein naar onze smaak, we wilde het echter wel zien en we zouden gebeld worden. …. niets meer van gehoord (?) Na een paar dagen werd ons echter al duidelijk waarom. Er waren meer Hollanders de regio aan het afstruinen waarvan er velen zijn uit de groep: "Kijken, kijken maar niet kopen". Begrijpelijk dat niet elke makelaar daar vreugdevol van wordt. Op onze zoektocht in de regio gingen we ook nog eens voor een tweede inspectie naar Arleuf, een babbeltje met de buren en een bezoek aan de kroeg. Tegen onze kasteleinsvrouw vertelden we verder niets en we kregen ook van haar geen reactie. De volgende morgen kreeg ik echter wel een telefoontje van de Franse makelaar betreffende de grond in Arleuf. 10 minuten aan de telefoon en het lukte mij om e.e.a. uit te leggen. Ik denk dat het van zijn zijde meer een gesprek was om mij in te kunnen schatten als een serieuze kandidaat. Of dat gelukt is … (?) … niets meer van gehoord, maar het is echter ook nog grote vakantie in Frankrijk.

Na het festival (super gezellig) ging de reis naar een ander deel van Frankrijk om een paar daagjes te gaan logeren bij een Franse vriendin. Op weg daarheen werd nog een bezoek gebracht aan Cussy-en-Morvan. Dat bleek een plaatsje te zijn waar veel buitenlanden een stekje gevonden hadden. In korte tijd kwamen we met vele mensen in contact, we kregen een prachtig huis te zien op ruim 5.000 vierkante meter grond met een werkelijk schitterend uitzicht. De indeling, de isolatie en het houtstoken waren voor ons de barrière. Als je eenmaal weet dat nieuwbouw mogelijk is dan wordt automatisch de lat hoger gelegd bij het huizen kijken. Een Nederlandse mevrouw die daar in de gemeente actief is zou in de toekomst bij de burgemeester (Maire) nog wel eens van pas kunnen komen bij de zoektocht naar grond, Cussy-en-Morvan hebben we in het kort ervaren als een warm bad.

Verder die week bij onze kennis nog een bezoek gebracht bij een huis in aanbouw om eens te kijken hoe er gebouwd werd. De energiekosten in Frankrijk zijn nog goed betaalbaar, dat zie je vooral terug aan het bouwen van de huizen waar nog te weinig aandacht was voor de isolatie.

Maison à vendre a bientôt …

Lees ook:

Meer artikelen op het Frankrijk BLOG

Meer info over het huis de omgeving etc.
huis te koop koestraat 26 geertruidenberg
Woning te koop Geertruidenberg Noord Brabant

Energie neutraal: Nul op de meter
Vortex energie bespaar tip: Energieneutraal een stap dichterbij
Herken jij ook een voordeel als je er een ziet?
De historie van ons huis

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]