Hoe zit het met het weer en zonuren in Frankrijk?

de Morvan
Als je eenmaal je plan hebt gemaakt om naar Frankrijk te gaan dan ga je verder onderzoeken wat je allemaal kan verwachten op allerlei gebied. Het weer, regen, zonuren, kou, het is allemaal belangrijk om te weten en mee te nemen in je plannen. Het internet blijft dan een geweldig middel om onderzoek te kunnen doen op afstand.
Frankrijk blog

de zonnigste plaats van Frankrijk

Handig de tabel op internet waar je van elke plaats de zonuren kan vinden. Op Nummer #1 staat Aix en Provence (13080) met maar liefst 2942 zonneuurtjes in 2016.

In de kaart hiernaast wat verder landinwaards waren het aantal zonuren al met 500 gereduceerd naar 2450 uur per jaar.

De kaart aan de rechterzijde toont Cussy en Morvan 1806 uur. Ruim 1000 uur minder zon!

Hier vindt je de zonuren van alle plaatsen van Frankrijk

zonuren verder van de kust
cussy en morvan


Zoals al eerder gezegd willen we in de Morvan naar Cussy en Morvan of daar ergens in de buurt neerstrijken.

De gemeente Cussy-en-Morvan had in 2016 1.806 uren zonneschijn tegen een nationaal gemiddelde van 1.888 uren zonneschijn. Cussy-en-Morvan profiteerde van het equivalent van 75 dagen zonneschijn in 2016. De stad staat op positie nr. 11 813 van de ranglijst van de zonnigste steden in Frankrijk. Alle weerdata van elke plaats kan ik eenvoudig opvragen via deze website. In de Morvan hebben we dus 150 zonuurtjes meer als de zonnigste plaats van Nederland en zo'n 200 meer als we in Brabant gewend waren.

Ter vergelijking met Nederland: In de kustprovincies (Zeeland, Zuid- en Noord-Holland) heb je de meest kans op een zonnige dag. Hier schijnt de zon gemiddeld per jaar 1600 uur. Het KNMI-station De Kooy (Den Helder) mag zich de zonnigste plek van Nederland noemen. Hier heb je jaarlijks gemiddeld 1.650 zonuren. De minste zonneschijn vinden we in de achterhoek. 1.450 uur.


We zullen geen heimwee krijgen naar Nederland door gebrek aan regen
wat goed is voor de permacultuur tuin, maar ook weer niet extreem veel.
De Morvan is geen windmolen gebied want voor de allerhoogste windmolens
is de windkacht echt minimaal te noemen op de meest gunstigste plaats.
min max temperatuur Cussy en MorvanDe laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio