Ik ben een echte gezondheid: Doe-Het-Zelver.

gezondheid diy doe het zelver
Ik lees veel over gezondheid, probeer allerlei zaken uit, lees de verpakkingen van "voedingsmiddelen" en "probeer" te begrijpen wat die abracadabra taal betekend. Ik laat mijn gezondheid jaarlijks preventief testen, ben mij bewust van de giga invloed van negatieve gedachten en ik volg het "volkstuin dieet" zoveel mogelijk eigen gekweekte groenten. Kortom ik ben een gezondheid doe-het-zelver.
gezondheid doe het zelver

Is de dokter er speciaal voor luie mensen?

 

We gaan maar weer eens een bommetje werpen met deze subtitel. De zoveelste insteek van hetzelfde uitgekauwde thema (voor mij althans). Lui zijn betekend letterlijk: geen zin hebben om je in te spannen. Mensen nemen alle tijd om zich te oriënteren op de aankoop van een huis, een auto, nieuwe TV, smartphone, etc, etc. Maar als ze zich niet goed voelen gaan ze het wel even snel aan de dokter vragen.

Doe-Het-Zelvers zijn zeldzaam op het gebied van gezondheid

 

Zichzelf oriënteren op het "waarom" van een gezondheid probleem, boeken lezen, het internet afstruinen en vooral, je niet met een kluitje het riet in laten sturen, dus gedegen speurwerk. Dat is wat een ieder normaal vindt bij de aankoop van waardevolle zaken. Maar op het gebied van gezondheid, … pfff dat is toch wel allemaal taaie kost, te ingewikkeld, te veel moeite en ….

Die dokter: Nou en, daar betalen we toch voor!

Succes, de dokter die een opleiding heeft genoten in chemische medicijn geneeskunde en minimaal onderricht heeft genoten van de basis, de absolute minimale behoeften van elk lichaam, gezonde voeding, goede vetten, vitaminen en mineralen (!) Sommige mensen kunnen ze werkelijk alles wijsmaken, daar zijn dus dokters voor, die voor elke kwaaltje wel een pilletje kunnen voorschrijven.

Succes dus met je gezondheid. Als de dokter je gezondheid gaat bijsturen zonder ook maar een enkele blik te werpen naar de fundering, je zou ten minste op je klompen kunnen aanvoelen dat hier iets niet klopt. Zonder eerst te kijken naar de voedingsstatus van je lichaam. Koop jij ook zomaar een huis in Amsterdam zonder een gedegen onderzoek naar de toestand van de (palen) fundering, of ga je voor dat koopje in Groningen boven die gasbel? Toch gaan er elke dag bij de dokter mensen naar buiten met een pilletje zonder dat er naar de voedingsstatus werd gekeken.

Wat dom zeg!


Iedereen zal toch inmiddels wel weten dat banken met hun woekerpolissen niet te vertrouwen waren, hoe komt het dat er nog steeds mensen zijn die vertrouwen hebben in dokters, in chemotherapie, in medicijnen, in voedselfabrikanten, in genetisch gemodificeerde voeding, in … de overheid die dit alles heeft laten gebeuren (!)

Boontje komt om zijn loontje


De tweedeling in de gezondheidszorg is al lang een feit. De doe-het-zelvers die weten dat ze, geen scheve schaats rijden in het leven, en beduidend minder gezondheidsrisico's lopen hebben een polis afgesloten met een hoog eigen risico en betalen in mindere mate mee aan de collectieve verzekering. Heb je eenmaal "de pech" om te kampen met gezondheidsproblemen dan ondervinden meer en meer mensen dat de potjes leeg raken of al zijn. Wat nu?

De weg terug zal een heleboel inspanning vergen, luie mensen kunnen het daar wel vergeten, alle zeilen zullen bijgezet moeten worden en er dient geput te worden uit een onuitputtelijke hoeveelheid motivatie.

Dan was het voor die doe-het-zelvers toch wel een makkie. Die hadden de tijd om zich stap voor stap te oriënteren op gezond leven. Het vak; Gezondheid, dat node ontbreekt bij elke opleiding. De doe-het-zelvers die vonden al de motivatie om biologische voeding te kopen of een spotgoedkope volkstuin te beheren. Die hebben hun geld na het opzeggen van de krant met al hun ongefundeerde bangmakerij geïnvesteerd in belangrijke zaken. Die hebben hun belangrijkste bezit in eigen hand gehouden: GEZONDHEID.

Ik kan mij ook voorstellen dat er mensen zijn die denken, man maak je niet zo druk. "Ik moet toch zelf weten hoe ik leef" Inderdaad, maar laat me dan ook niet meebetalen aan jouw ongezonde keuzes! Bovendien zou ik nog graag wat goede kennisen op deze interactieve manier wakker willen schudden voordat ze straks op een kruispunt staan en gedreven door pure angst de verkeerde beslissing nemen.

— Henk Mutsaers

Noot: Doe-het-zelf (DHZ) of klussen is een benaming voor een creatieve of constructieve activiteit die door de consument zelf wordt gedaan, in tegenstelling tot werk dat door een vakman wordt gedaan. Doe-het-zelven is in de jaren zestig en zeventig van de 20e eeuw populair geworden bij een breder publiek.

Noot (2) Bij het gebrek aan een gedegen vakman en om de kosten te beperken is het zeer verstandig om doe-het-zelver te worden. - HM


De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio