Als geluk belangrijker is als winst

geluk voor winst Greyston social engenering
In Yonkers New York staat een bijzonder model voor sociaal ondernemen. Het devies van het bedrijf Greyston: We don't hire people to bake brownies, we bake brownies to hire people. Wij huren geen mensen in om brownies [broodjes] te bakken, maar wij bakken brownies om mensen in te huren.
als geluk voor de winst komt

Anders denken: Sociaal ondernemen!


Een hoopgevend initiatief voor een eerlijke economie.

Om al het nieuws bij te houden, dat is zo langzaam maar zeker een dagtaak aan het worden. Soms ontsnapt er daardoor iets waardevols aan je aandacht. Zo ook een aflevering van het hoog gewaardeerde tegenlicht.

Als geluk belangrijker is dan winst

Dat dit bedrijf -- Greyston Social Enterprice -- met deze visie zo lang uit het nieuws gehouden is, … onvoorstelbaar. Is goed nieuws, een bijdrage aan een betere samenleving verboden? Je zou het haast wel denken.

deel van de oplossing of probleem

"Wij nemen sinds jaar en dag aan via open hiring. We doen geen achtergrond onderzoek en houden zelfs geen sollicitatiegesprekken. We weten van te voren al dat alle mensen die zich bij ons aanmelden kampen met serieuze sociale problemen. We brengen daar geen enkele categorisering of priorisering in aan. Ieder persoon en ieder probleem is even welkom. We werken daarom met het first come, first serve principe. Mensen melden zich aan en schrijven zich in. Als er werk is, is degene die boven aan de lijst staat aan de beurt. We zijn door ons succes ondertussen wel een dusdanig populaire werkgever in Yonkers geworden dat mensen graag bij ons willen werken, en er wachtlijsten zijn. We kunnen de mensen die op de wachtlijst terecht komen geen baan bieden, maar proberen ze wel te helpen; door ze een job training te bieden. lees verder Bron.

Greyston is dus geen bedrijf zoals bijna alle bedrijven, gebaseerd op het maken en optimaliseren van zoveel mogelijk winst, maar een bedrijf gericht op het optimaliseren van een zo groot mogelijk geluk van de werknemers. Greyson noemt hun bedrijfsmodel dan ook Sociaal Ondernemen. Een lichtend voorbeeld voor anderen!

Het verhaal gaat verder, wat als meer bedrijven dit bedrijfsmodel gaan volgen. Waar ga jij uiteindelijk je producten kopen, ... als je de keuze krijgt?

Er is ook een boek over geschreven. The Purpose Economy. [ zie de onderste video ]VPRO Tegenlicht Als geluk belangrijker is als winstTED Hiring the unemployableThe Purpose Economy

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio