Q this is big

Gebruik jij je hersenen (wel eens) - (en hoe?)

hoe gebruik jij je hersenen?
Breek uit de neerwaartse spiraal van depressie! Soms voelt alles zwaar en zinloos. Dat gevoel hebben we allemaal wel eens. Het is een natuurlijk bijproduct van de complexe bedrading in onze hersenen. Voor de meeste mensen is het slechts een vluchtig gevoel, maar door subtiele verschillen in neurobiologie blijven sommigen erin hangen. ....
boek de opwaardse spiraal

Zij vinden niks meer de moeite, laat staan leuk, hebben nauwelijks energie en slapen slecht. Ze voelen zich steeds verdoofder, leger, hopelozer en hulpelozer.

Zij zijn in een neerwaartse spiraal beland. 

Wat gedachten, zowel negatief als positief, met je kunnen doen is onvoorstelbaar. Je kan er ook een vraag van maken: wat kun je met je gedachten doen?

En het antwoord is: veel, heel veel. Wees je ervan bewust, wat jij kan denken of bedenken, waarheid kan worden. Er worden steeds meer onderzoeken gepubliceerd van neurowetenschappers, waarin men weer verder dringt in het mysterie van onze hersens.

Alex Korb is zo'n neurowetenschapper en doet al meer dan vijftien jaar onderzoek naar de hersens. Als je om wat voor reden dan ook in een depressie bent beland en je voelt je verdoofd, leeg, hopeloos en belabberd en je zit in een neerwaartse spiraal, zijn er toch manieren om weer in een opwaartse spiraal te komen.

Weet je dat het net zo veel energie kost om negatief te zijn als dat het kost om positief te zijn?

Mensen kunnen depressief geraakt zijn en het niet meer zien zitten door bijvoorbeeld een enorme werkdruk, een relatiecrisis, een diagnose van een dokter, een verlies van een geliefde, etc., etc. Stel dat je ondanks je depressie je hersens in de maling neemt en denkt: ik ga verder, je krijgt me er niet onder, wat kan ik van deze situatie leren, in een hoekje gaan zitten lost de situatie niet op, etc., etc. ... stel je voor dat je hersens je gedachten geloven, en je gaat dingen doen die je de dag daarvoor absoluut niet voor mogelijk had gehouden.

Je gaat een boek lezen, een wandeling maken, de fiets pakken, gezond eten (negatieve, depressieve mensen eten heel vaak zeer slecht). Als je dat een paar dagen doet worden er nieuwe neuronen aangemaakt, er worden nieuwe paden aangelegd en de opwaartse spiraal is een feit. En het begon met gedachten die je niet geloofde, maar toch dacht.

Lees het boek van Alex Korb, die je in 8 stappen leert hoe je je leven kunt veranderen door in verschillende hersencircuits activiteiten te creëren.

Is Alex Korb, die werkzaam is op de universiteit van Californië, de enige die je leert hoe je je hersens anders kunt gebruiken? In Nederland hebben we een autoriteit op dit gebied die reeds diverse boeken over dit onderwerp heeft geschreven: Dick Swaab, arts, neurobioloog, hersenonderzoeker en emeritus hoogleraar. Dr. Swaab heeft bijvoorbeeld vastgesteld dat muziek therapeutische waarde heeft bij hersenziekten. Hij stelt verder dat een creatief brein niet alleen een gave is, maar zelfs ontwikkeld kan worden. Dr. Swaab heeft ooit eens gezegd: "We hebben geen hersens, we zijn onze hersens." Een uitspraak om over na te denken. Lees zijn nieuwste, updated boek.

Er zijn inmiddels vele boeken geschreven over de hersens, hoe ze werken (en 'we' weten nog zo weinig), en hoe je gedachten je hersens, je lichaam, je beslissingen, je doen-en-laten, etc. kunnen sturen. Boek; de Opwaardse Spiraal

Als je iets wilt veranderen in je leven,
zal je met je gedachten moeten beginnen.Zaterdag 4 november a.s.
Houd zaterdagmiddag 4 november vrij in je agenda. We gaan die middag in het vd Valk hotel Eemnes (aan de grote weg bij Hilversum-Amersfoort) een geweldig nieuw boek in­troduceren dat gaat over chemicaliën-vrij eten met een prachtig achtergrondverhaal van de auteur. We hebben een boerin uitgenodigd die komt vertellen hoe bijv. (rauwmelkse) kaas en boter worden gemaakt (doen ze zelf), er zijn een aantal voedingsexperts, interessante video's, etc. De toegangskaart staat online. [succesboeken.nl] Op = op, vol = vol.


Noot: Reeds twee decenia ben ik mij bewust van de gedachtenkracht, deze website heet niet voor niets gedachtenvoer. Op elke pagaina staat dan ook de link naar dit eBoek; "De wet van de kracht van uw gedachten". Verder heb ik dit jaar nog het boek gelezen van Eckhart Tolle | De kracht van het NU. Bij gezond leven staat dan ook de gedachtenkracht veruit met stip op nummer 1. Je gaat niets doen of ondernemen voodat jij je gedachten goed op een rijtjes hebt staan. -- HM

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]