Q this is big

Energiebelasting (r)overheid 2018

energie tip
In de zestiger jaren werd in heel Nederland het gasnet uitgerold, ruim 6.000 kilometer om de vijf miljoen omgebouwde of nieuwe gastoestellen te kunnen voorzien van goedkope energie. Er zijn nog wel vragen over het risico van bodemdaling in 1962 maar daar stapt men gauw overheen. De focus ligt op de te verwachte aardgasbaten. Reeds in 1968 is de laatste gemeente aangesloten op het gasnet. Energie besparen gaat dubbel tellen vanaf 2018, de energie kosten en de extra energiebelasting.


Energie wordt vanaf 2018 fors duurder,
een energie zuinig huis is dus een slimme investering.

Ook de nieuwe energietransitie kan dus razendsnel verlopen.

Als je ziet hoe snel gas indertijd uitgerold werd dan kun je ook wel inschatten hoe snel er weer een einde gaat komen aan het verwarmen en koken op gas. Het is niet zozeer de beschikbaarheid maar de extra belastingen die rupsje-nooit-genoeg de overheid je uit de zak gaat trekken. De energietransitie moet versneld gaan plaatsvinden en wie gaat dat betalen? Jij (maar niet ik) De vereniging Eigen Huis verwacht het komende jaar al 260 euro stijging. Ik zag dat al lang aankomen en had reeds mijn maatregelen genomen. Niet alweer een nieuwe keuken maar isolatie, nog meer isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp maakte mijn energiebudget al snel (r)overheid bestendig. Nog een zeer kleine stap (Vortex Energy Saver) en de nieuwe giftige energiebelasting beker kan ik met een glimlach doorgeven aan een ander.


Uit het?regeerakkoord?van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie blijkt dat de gemiddelde energiebelasting weer toeneemt in 2018.?Zo gaan huishoudens 3 eurocent meer energiebelasting betalen per verbruikte kubieke meter aardgas. De belasting over stroom zal dalen met 0,72 eurocent.? Maar wat zie ik op mijn afrekening?

Jaar
Verbruik
Terug geleverd zonneenergie
2016
6115 kWh
1700 kWh
4415 kWh
2017
6372 kWh
1688 kWh
4684 kWh
 
verschil netto +
269 kWh

stroomverbruik en belasting 2018

Mijn stroomverbruik was in 2016 ? 293,29 en ? 259,97 in 2017
De belasting was in 2016 ? 177,43 en afgelopen jaar 2017 ? 239.15
Tel daarbij de Btw op en de belasting is al meer als mijn stroomverbruik


Maar die ander is wel de koper van ons huis, want de plannen zijn onverwacht veranderd. We gaan naar Frankrijk om ook de voedingsketen te verouderwetsen het tegenover gestelde van moderniseren. Terug naar eerlijke ouderwetse, de seizoenen volgende biologische voeding gekweekt op rijke landbouwgrond.

We zijn dus op zoek naar slimme kopers, of eigenlijk slechts een enkele slimme koper. Maar vooral ook naar een slimmere makelaar. Iemand die al zijn intrede heeft gemaakt in het tijdperk van duurder wordende woonlasten in de vorm van energiekosten. En dat staat echt te gebeuren met ingang van 2018.

Geld dat je niet elke maand opnieuw hoeft uit te geven is de eerste verdienste. Dat wordt dus gelijk al minder tijd ruilen voor geld. Een ouder huis energiezuinig maken is niet zomaar 1-2-3 gefikst, daar zijn vele klussen aan vooraf gegaan over de jaren. Isolatie op zolder, tussen plafonds, slaapkamers, plat dak en de buitenmuren. Maar van dat alles zie je bitter weinig in de bezichtiging, alleen de energierekening geeft inzicht. Ik heb al een paar bezichtigen zelf gedaan maar nog niemand vroeg wat de energiekosten waren? Dat vindt ik eigenlijk wel raar. We kijken naar de lusten van een pand maar niet naar de lasten, niet erg Nederlands toch?

huis te koop koestraat 26 geertruidenberg
Woning te koop Geertruidenberg Noord Brabant

Energie neutraal: Nul op de meter
Vortex energie bespaar tip: Energieneutraal een stap dichterbij
Herken jij ook een voordeel als je er een ziet?
De historie van ons huis

 

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]