Wij gaan de vlag omdraaien,
emigreren naar Frankrijk

we gaan de vlag omdraaien
Al vele jaren sluimerde deze gedachten, emigreren! We bezochten Nederlanders die deze stap al succesvol gemaakt hadden, zeven en eenentwintig jaar geleden. We hebben Franse vrienden en hadden daar thuis gelogeerd, al verschillende malen. Dat alles wakkerde ons verlangen verder aan om de knoop door te hakken.
emigratie naar Frankrijk

17-07-2017: Hier in Nederland was het vooruitzicht te blijven werken to bijna 70 jaar gezien het leeftijdverschil van drie jaar en het daarbij horende pensioengat (AOW op 67,3). Daarna zou het een sober leven blijven met een klein pensioentje dankzij de mooie regels die de overheid heeft geschapen voor de eerste lichting ZZPers. Zeg maar, er was totaal niets geregeld en zelf iets regelen bleek simpelweg onbetaalbaar.

Maar er is een uitweg die ons bovendien erg aanspreekt, en hoe meer we deze weg aan het onderzoeken zijn hoe enthousiaster we worden. Bovendien is het leven voorgeprogrammeerd, op het moment dat je die beslissing genomen hebt openbaren zich zaken en kom je de juiste mensen tegen. Dat heb ik al meerdere malen ervaren, ook nu weer.

Frans, Nederlandse vlag omdraaien

De makelaar die we belden informeerde wat we wilden gaan doen als we het huis verkocht hadden; "Naar Frankrijk". "En waar denken jullie aan in Frankrijk", zo vroeg hij mij. "Midden Frankrijk zo'n 700 tot 800 kilometers van hier zodat mensen een lang weekend over kunnen komen (of langer). De voorkeur gaat echter uit naar de Bourgogne" Hij antwoord; "Ik heb daar al een huis gekocht en een nieuw huis laten bouwen, ik spreek slechts een paar woorden Frans en toch is alles gladjes verlopen. Ik heb daar een lokale contact persoon die alles van vergunningen tot de lokale aannemer tot in de puntjes geregeld heeft. Een Fransman die een beetje Engels spreekt en getrouwd met een Belgische vrouw, dus de communicatie is geen enkel probleem, bovendien met dat beperkte aantal Franse woordjes en wat vriendelijkheid krijg je echt alles voor elkaar".

Bemoedigende woorden als je zo'n optie binnen handbereik hebt, bovendien heb ik al een klein netwerk binnen die regio waar ik al 11 jaar het Cajun en Zydeco festival bezoek in Saulieu.

Waarom Frankrijk?
Waar de een geen enkele klik heeft met de Fransen hebben wij dat wel, als je jezelf open stelt krijg ja dat ook retour. De klik is er dus en ik heb al wel wat plannetjes om snel een netwerk op te gaan bouwen, zo moeilijk lijkt met dat niet. Bovendien, de natuur, en het klimaat spreken ons wel aan.

Al jaren is mijn doelstelling om gezond oud te worden en de kleine volkstuin is, … te klein voor dat doel. Bovendien zit ik tussen de roundup gebruikers op de volkstuin. We moeten bovendien verhuizen voor nieuwbouw en mogen geen grote tunnelkas meer plaatsen waar ik zelf juist dacht er nog een extra bij te plaatsen. Al verschillende malen heb ik kennis genomen van het permacultuur principe en als je in de Frankrijk grond zoekt om een huis te bouwen heb je al snel teveel inplaats van te weinig grond. In Augustus gaan we dus op onderzoek uit in de regio en later op bezoek bij onze vrienden om hen het hemd van het lijf vragen. Bovendien kun je op internet werkelijk alles vinden wat je moet weten om de meeste zaken in kannen en kruiken te gieten.

creeer jezelf

Update 23-07-2017: Het was de afgelopen week al genieten van de positieve reacties, daaruit kunnen we opmaken dat er meer mensen zijn die met deze en andere dromen stoeien. Er waren natuurlijk ook negatieve reacties, daar zit echter ook een verhaal achter bij een ieder. Het boek: "De kracht van het NU" geeft echter alleen maar inzicht dat we op de goede weg zijn, onze eigen, ... wijze ... weg! Het huis staat nog niet op internet maar via via hebben we deze week al de eerste bezichtiging

Wordt vervolgt, a bientôt
Meer artikelen op het Frankrijk BLOG

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio