Dokters krijgen les in … koken [US]

TV koks leren koken
Dr Mercola melde deze week [02-2016] dat er een verbazingwekkende omslag gaande is bij de opleiding van artsen in Amerika. Dokters krijgen daar nu les in … voeding. Alleen de gedachte al dat dokters daar in grote lijnen - TOTAAL - geen opleiding in kregen tot heden geeft te denken. Hele generaties hebben geleerd; "Vraag het uw dokter", … en die weet het simpelweg niet!
dokters moeten leren koken

Medical School Leert Artsen Hoe Te Koken

"Tulane University School of Medicine in New Orleans heeft een radicaal andere curriculum geïmplementeerd, het onderwijzen van hun medische studenten op het gebied van voeding, niet alleen over voeding in het algemeen, maar ook de praktische aspecten van het koken met echte ingrediënten", kunnen we lezen bij Dr. Mercola [ hier ]


Zoals opgemerkt door Dr. Timothy Harlan, uitvoerend directeur van het Centrum voor Goldring Culinair geneeskunde aan de Tulane Universiteit.:

"We weten uit de literatuur dat wanneer mensen naar huis gaan en beginnen met het koken van echte ingrediënten voor zichzelf dan hun gezondheid verbetert. We weten ook dat ze niet echt weten hoe dat te doen."


De opmerking "VERBAZINGWEKKEND" van Dr. Mercola is een understatement. Ik roep al jaren: "Als je gezond wil blijven, school jezelf bij". Dat doe je via het lezen van boeken, artikelen op internet, waarbij je de bron dient te weten [gezonde achterdocht] en het bijwonen van lezingen.

Maar hoeveel mensen doen dat? 10 - 15 procent ?


Vorige week zat ik te praten met een dame van nog geen vijftig [best een aardige meid] die genezen was van kanker, zoals zij stelde; "Dankzij chemotherapie". [ Ook een zombie denk ik dan ] - [ Ze was al niet blij dat ik haar een kus gaf met de nieuwjaars wensen … want dan wordt ze weer verkouden. ] Ik ging niet te diep in op die opmerking want ze kent mij al en weet mijn uitgesproken mening over gezondheid. Ze merkte nog wel fijntjes op dat "Ik totaal doorgeslagen was in haar ogen met mijn leefstijl".

Oeps, … dat zette mij toch aan het denken. In de ogen van andere personen kan dus het eten van echte voeding al gek overkomen, buitensporig gedrag?

Hoe is die mening erin geslopen?

 

Mensen krijgen over het algemeen geruststellende informatie van het voedingscentrum dat bij een gevarieerde voeding men alle voedingsstoffen binnen krijgt. [ een dikke leugen ]. Ze worden overladen met kookprogramma's op de TV waar de topkoks rijkelijk strooien met scheppen suiker en andere ziekte bevorderende ingrediënten toepassen. "Koken voor je gezondheid", dat zou een prachtige titel zijn voor zo'n kook programma, … maar dan dient er wel een hele omslag gemaakt te worden in de ingrediënten samenstelling. De koks dienen ook te vertellen dat ze uitsluitend biologisch gekweekte groenten toepassen omdat elke gifstof de gezondheid ondergraaft.

Bij de dokter heeft - onze dame - zeer waarschijnlijk ook geen voedingsadvies meegekregen naast de gifbom die haar leven gered heeft [ denkt-ze ]. De zombie generatie wordt prachtig gevoed in de media met zoveel mogelijk tegenstrijdige informatie waardoor gezondheid inderdaad een zoektocht wordt en mensen zoals ik in haar ogen doorgeslagen zijn. Niet voor niets is de titel van mijn eBoek: Zoektocht naar gezondheid. [ rechtsklik voor download ]

Maar zelfs die enkele avond om die kennis tot je te nemen wordt door de meerderheid nooit gedaan. Te veel werk, anders leren denken, oude gewoontes afleren, labels leren lezen en … voor gek en buitensporig worden versleten door je kennissen.

Alhoewel het een goede zaak is dat dokters nu wat meer gaan leren over voeding, voordat dit alles doorgedrongen is tot de praktijk, tot de media, tot de TV koks … dan zijn er al enkele miljoenen — onnodig — gestorven aan ziektes die simpelweg te voorkomen waren laat staan te genezen.

Wat zou er in mijn ogen een oplossing zijn?

 

Bedrijven die hun personeel persoonlijk gaan coachen, kennis overdracht, preventie inzichtelijk maken en daarbij het thuisfront betrekken zodat er geen zombies thuis op de bank zitten en de motivatie ondermijnen. Met preventie kunnen — miljarden — bespaard worden.

Maar ik ben mij bewust dat niet elk bedrijf personeel in dienst heeft. Investeringsmaatschappijen zien mensen als vervangbare nummers en cijfers. We zullen dus moeten beginnen met bedrijven waar nog een — hart — inzit. Een bedrijf dat als doelstelling heeft om het gezondste bedrijf van Nederland te worden. Hoeveel zou zo'n bedrijf retour krijgen van de op te bouwen relatie met het personeel die zo ook weer eens hart voor de zaak kunnen gaan opbouwen?

— Henk Mutsaers


De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio