De Machtige Media Beginnen te Wankelen

MSM leugens
De Main-Stream-Media [MSM] hebben hun tijd gehad, ze zijn redeloos verloren. Waarom? Twee redenen: 1). De gedrukte pers moet vechten voor hun voortbestaan omdat de oplages blijven teruglopen en daarmee de advertentie inkomsten, hun verdien model uithollen, maar het belangrijkste. 2). Alle media zijn het vertrouwen met grote stappen aan het verliezen. lees verder
msm geen uitzending meer

de MSM struikelen over de leugens

 

Vertrouwen; Het geloof dat iemand eerlijk is. Op iemand kunnen rekenen. Betrouwbaarheid.

[ 26-04-2016 ] Twee berichten deze week die mijn aandacht trokken. Het eerste bericht was dat slechts 6% van de Amerikanen de media nog vertrouwden. Als je wel eens in de V.S. bent geweest weet je dat de MSM als een marketing machine worden gebruikt en er onverbloemd angst wordt gezaaid voor ziektes en de oplossingen die Big Pharma daar voor hebben. Dat daar de oorlogsindustrie ook openlijk wordt gepromoot. Als buitenstaander valt je dat gelijk op. De gehele wereld problematiek komt in twee minuten voorbij waarna de goed geoliede brainwash machine los gaat. Toen ik dat voor de eerste keer meemaakte viel mij dit gelijk op, gewent als wij zijn om te schakelen tussen verschillende Europese nieuwszenders waar toch nog onderscheid in zit … of zat? Het valt me namelijk op dat sinds mijn eerste bezoek aan de States in 2000 de MSM ook hier steeds meer een eenheidsworst zijn geworden en het voorgeprogrammeerde copy en paste nieuws brengen. Volgens cijfers van het CBS had in 2012 nog slechts 27% vertrouwen in de media in ons kleine landje.

Als je echter eenmaal het vertrouwen kwijt bent, als je door je kijker / luisteraar betrapt ben op een halve waarheid, op iets verzwijgen of een grove leugen, kun je dan nog … ooit … dat vertrouwen terugwinnen? Heb je dan je krediet niet voorgoed verspeeld?

Slechts een enkele leugen is genoeg om bij elke waarheid een vraagteken te zetten - Anoniem

 

Het tweede bericht dat mijn aandacht trok was; "EenVandaag maakt zich ernstige zorgen omdat volgens hen veel jongeren denken dat overal complotten achter zitten".

Er zijn vele kranten en media die de kennis van bloggers in twijfel trekken zoals deze kop in Trouw; "Ons voedsel ongezond en onveilig? Broodje aap!" en, "Pas op wat foodblogger je voorschotelt", in Metro Nieuws, naar aan leiding van het - geheel onafhankelijke - relaas van M Katan.

Tegenwoordig is iedereen journalist, burgerjournalistiek
Zoeken we deze term op Google dan kopt Wikipedia: "Burgerjournalistiek of amateur journalistiek".

Journalistiek is: het presenteren van nieuws. Het verzamelen en doorgeven van nieuws, zo gauw dit nieuws bewerkt wordt is het reeds gekleurd, ook dit bericht dus! Daarom kijk ik graag naar het nieuws tijdens de allereerste uren. Daar komen maar al te vaak getuigen aan het woord die je daarna nooit meer terugziet of hoort. Dat is de reden dat men nu bij valse vlag aanslagen crisis acteurs inzet om deze zwakke plek op te vullen.

Burgerjournalistiek kan inderdaad door een amateur gedaan worden, mensen die uit onvrede met de professionele journalisten zelf aan de slag gaan. Ben je na 16 miljoen bezoekers net als Ron Fonteine een amateur of kan je bogen op een informatie archief waar menige beroeps nieuwsverslaggever een puntje aan kan zuigen? En wat te denken van de website van James Corbett die als slogan "Open Source Intelligence News" heeft. Met zijn leger aan wereldwijde donateurs is hij beroepsmatig aan de slag met nieuws verzamelen en analyseren, uitwisselen met collega bloggers, en dit werk wordt vervolgens weer vertaald in vele talen.

Geen wonder dat de pro-journalistiek maar graag spreekt van amateur journalistiek. Tegen dit wereldwijde leger van nieuwsverzamelaars en waarheid-vinders gaan de MSM het afleggen. Een videofilmpje live op YouTube streamen ligt eenvoudig binnen de mogelijkheden en er lopen miljoenen potentiële burgerjournalisten met een smartphone in de aanslag. Bij elke ramp zijn er burgerjournalisten ter plaatse, bij elke gebeurtenis of misdraging van een ambtenaar. Nieuws verzamel websites, die gebruik maken van de aloude RSS feeds vormen de startpagina's voor de naar onafhankelijk nieuws smachtende bewuste burgers.

Als je de waarheid niet verteld, zul je alles moeten onthouden wat je ooit verteld hebt. - Mark Twain.

 

En waarom wankelen de oude media?

Omdat ze met het verliezen van het vertrouwen het pleit al definitief verloren hebben, einde oefening, game over, het licht gaat uit.

Maar, … het verhaal gaat nog verder. Met al die mogelijkheden voor bloggers, sociale media en de ouderwetse maar nog steeds effectieve manier van mond tot mond verspreiding van zaken die mensen bezig houden gaan ze de gehele MSM te kijk zetten. Mensen zullen met het vergaren van onafhankelijke kennis andere beslissingen gaan nemen, gaan stemmen met hun portemonnee, gaan stemmen per referendum. Anderen zullen de barricaden op gaan, hun ongenoegen laten blijken. En de oude dinosaurussen, de MSM, zo staan erbij en kijken erna, uitgerangeerd, overbodig, beroofd van hun meest kostbare bezit; "Betrouwbaarheid"

— Henk Mutsaers

Lees ook: BNR nieuwsradio, Roelof Hemmen over TTIP. BNR zet je uit.

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio