Calcium supplementen onnodig & gevaarlijk !

calcium supplementen
Ondanks dat de werkzaamheid van calcium-supplementen nooit bewezen werd, nemen vele van ons - vooral vrouwen -  voortdurend calcium-supplementen in, en dat vooral om het door de medische industrie opgebouwde osteoporose-spookbeeld tegen te werken. Intussen zijn er echter een hele reeks van onderzoeken die bewijzen dat het innemen van calcium-supplementen zelfs gevaarlijk is. ( 1, 2 )
calcium supplementen

Calcium is niet alleen nutteloos maar ook schadelijk

Uit Natürlich Leben
Door Dr. Med. Dr. Dr. Karl Probst.
Nederlandse vertaling Rob Hundscheidt

In de onderzoeken werden in totaal ca. 12.000 oudere mensen die calciumsupplementen innamen, 4 jaar lang in de VS en Engeland onderzocht en observeerd. De ene helft van de onderzochte personen kreeg een calciumsupplement, en de andere helft kreeg een placebo (een schijnmedicament zonder enigerlei werkende stof).

Als alarmerend resultaat van het onderzoek wees zich uit dat de mensen die het calciumpreparaat innamen een 30% hoger risico op hart- en herseninfarcten hadden.

De leider van het onderzoek - de epidemioloog Lan Reid, beschrijft samenvattend, dat bij 1000 mensen die 5 jaar lang calciumsupplementen innemen, ten opzichte van de mensen die dat niet doen 14 meer hartinfarcten optreden, 10 herseninfarcten en 13 extra sterfgevallen, ten opzichte van de mensen die geen calciumsupplementen innamen..

Misschien kan men in dit verband ook er bij zeggen dat reeds voor die tijd een samenhang werd vastgesteld tussen melkproducten en de toename van hart- en herseninfarcten. Tegenwoordig is algemeen bekend dat een verhoging van de calciumspiegel in het bloed tot plaquevorming in de bloedvaten leidt, die zoals bekend, de toename van hart- en herseninfarcten verklaart.


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?