Q this is big

Even geen artikelen schrijven, even geen dotcom.radio even een balans weekend, tijd voor fun

henk Mutsaers Frankrijk
Voor mij persoonlijk is het weekend in Mei waar het internationale Cajun en Zydeco plaatsvindt in Raamsdonksveer het mooiste weekend van het jaar. Muziek, lekker eten (cajun food) vrienden ontmoeten uit binnen en buitenland en vooral veel dansen. Dat laatste is een van de hoofdingrediënten. 19-20-21 Mei ZydecoZity
zydecozity


Ondanks alle zaken die er plaatsvinden in de wereld is het belangrijk je gedachten te kunnen verzetten in iets geheel anders. Voor mij is dat de Cajun en de Zydeco geworden.

Het wordt in één adem genoemd, cajun en zydeco muziek, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Simpel gesteld is de cajun muziek de originele muziek die de Franse immigranten mee naar Amerika hebben gebracht waar de walsen en 'two steps' op gedanst worden.In het tijdperk dat radio en tv nog niet bestonden was muziek maken en dansen vaak de enigste manier om te vertieren en plezier te maken na de noeste arbeid.

Een goede omschrijving van Zydeco muziek is: Zydeco is de zwarte dans muziek in zuid west Louisiana die de Creoolse tunes en ritmes verbindt met bleus en soul en meer recentelijk met funk en hip hop die een virusachtige dansgrove creëert ontworpen om de dansvloeren wereldwijd te vullen. Cajun & Zydeco Geschiedenis

Ook hier gaat voor mij echter het bloed waar het niet kruipen kan, … want in 2014 schreef ik voor de Duitse band the Bayou Alligators een aantal songs waarvan een enkele ook met een beschouwende boodschap. "Waarom"

Vrijdag ga ik waarschijnlijk het liedje zingen mat de Bayou Alligators en voor de rest doe ik de presentatie, gastheer voor verschillende bezoekers en veel, heel veel dansen.

- Henk Mutsaers

Luister naar het wekelijkse radio programma wat ik maak over deze muziek


De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]