Betalen met de Florijn

euro
De Florijn .. alternatief / vervanger / aanvulling voor de euro..

In verschillende landen waren er succesvolle alternatieven voor de Euro / Dollar als backup systeem of volwaardige vervanger om de economie draaiende te kunnen houden waar het geld schaars of te 'kostbaar' was geworden. Er is nu in Nederland een initiatief ondernomen met de Florijn .... zie de video ...
batalen met de Florijn

alternatief geld voor de euroBetalen met de Florijn: Website

Lees ook:

Geld versus Geluk
Wat is er met onze obsessie om steeds maar rijker te willen worden? De heilige graal om vast te houden aan eeuwig durende economische groei. Wanneer is genoeg genoeg? Voor sommige mensen lijkt het nooit genoeg. Maar eeuwigdurende economische groei op een niet-onuitputtelijke planeet is een ontsierend concept.

Het Piramide Systeem
Iedereen is op de een of andere manier wel betrokken in het grootste piramidesysteem ooit in de geschiedenis. Het systeem heet geld! Euro, Dollar, Pond etc, etc, etc!

Hoe zit dat nu met 'ONS' geld?
Ons hele geld systeem zit zo geraffineerd in elkaar dat de gemiddelde Nederlander “Jan met de pet” daar helemaal niets van afweet of snapt hoe dat allemaal ‘werkt’. Voor de duidelijkheid, geld werkt niet maar wij werken voor dat geld dat wij als werkvolk als ruilmiddel gebruiken.


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?