Er kruipt een beestje in mijn eten!

beestje in mijn eten
Biologisch eten

Ik zat lekker te eten toen ik ergens een klein beestje zag kruipen op mijn bord. Wat zou jij doen? ……. Vroeger zou ik mijn bord terzijde hebben geschoven. Nu heb ik het beestje uit het eten gewipt met mijn mes en ben lekker verder gegaan met de gedachte dit is voor mij. Ga jij maar ergens anders je kostje bij elkaar sprokkelen. Het nadeel van biologisch eten is dus dat de beetjes het ook lusten!
gedachtenvoer

Bio-logisch tuinieren

Nu ik al een paar jaar biologisch aan het tuinieren ben op de volkstuin weet ik dat beestjes een onderdeel vormen van de natuur. Als een beestje op mijn bord zit — waarschijnlijk met de pluk sla mee gekomen — dan is mijn voedsel tenminste vrij van vergif.

Gek he dat ik me niet kan herinneren zoiets al eens meegemaakt te hebben met de groentes uit de supermarkt. Wat voor bewerking gaat daaraan onder andere vooraf zodat we geen beestjes vinden in die groenten?

"Voedsel dat blootgesteld wordt aan gammastralen of röntgenstralen kan langer bewaard worden. Ook worden micro-organismen vernietigd, voorkomt het 'uitlopen' (van b.v. aardappels) en vertraagt het rijpingsproces. Sommige vleessoorten, kip en groenten zijn bestraald. Het probleem van bestraling is dat essentiële voedingsstoffen, vooral anti-oxidanten en in vet oplosbare vitaminen worden vernietigd. De verpakking van een product vermeldt niet of het bestraald is of niet."

"Een aantal voedingsmiddelen wordt bestraald met een radioactieve bron. Het gaat onder meer om aardappelen, champignons, uien, look, aardbeien, garnalen, gedroogde kruiden en specerijen. In Nederland mogen de volgende producten bestraald worden: kruiden en specerijen, garnalen, vlees van pluimvee, graanvlokken, peulvruchten, gedroogde groenten, kikkerdelen (tillen), gedroogde zuidvruchten en diepvriesmaaltijden voor dieetpatiënten."

Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Doorstralen

Toch wel blij met de volkstuin en date ene beestje deze week!

— Henk Mutsaers


gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief


sociale media ban

Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]
Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?