Angstig Nieuws: Wat doe je ermee?

angstig nieuws
Deze week kreeg ik van diverse kanten weer bijdragen voor de volgende uitzending van het dotcom.radio team. De situatie in de wereld, in de zomer van chaos en woede is vrijwel uitsluitend slecht nieuws, het maakt dat dit invloed heeft op hoe mensen zich voelen en zelfs hoe ze beslissingen nemen. Hoe ga je met dit nieuws om? Hoe geef je het een plaats? Is er iets wat je kunt doen? Waarom gebeurd dit allemaal? Vragen, vragen en nog eens vragen?
angstig nieuws wat dioe je ermee

Hoe vindt je betekenis in een rommelige wereld

 

Mensen gaan niet meer naar bepaalde evenementen toe vanwege de kans op een mogelijke aanslag, veranderen hun vakantie bestemming voor de terreurdreiging of de Zika mug (hoax).

Van Ron Fonteine kreeg ik de opmerking, moeten wij niet een mix vinden van het nieuws waar tenminste ook positieve zaken verwerkt zijn. Mensen worden moe van al dat negatieve nieuws stelde Ron. De dag daarna viel mijn oog op deze mail in mijn inbox, …


Origineel bericht: How to Find Meaning in a Messy World
Vertaling Henk Mutsaers

We realiseren het ons wellicht niet, maar de meesten van ons verkeren in een constante (onbewuste) status om ervoor te zorgen dat alleen de "goede" dingen gebeuren met ons.

Het klinkt misschien onschuldig, maar de wereldberoemde expert in mind-body geneeskunde, Deepak Chopra, MD, zegt dat deze constante inspanning betekent ook dat we leven in een toestand van lage graad angst, altijd proberen om situaties en mensen te controleren, zodat dingen "gaan op onze manier".

Als ons echte leven en verwachtingen niet overeenkomen met het ideaalbeeld houden we dat in het achterhoofd en kunnen we depressief, boos of angstig worden.

Maar wat als het ongemak (of zelfs het lijden) als de dingen niet gaan zoals je hoopte dat ze zouden gaan eigenlijk hier zijn om je te dienen?


Wat als je in feite, hoe je de wereld waarneemt en daarop reageert op dit moment (zelfs met al zijn tragische gebreken) en hoe je je eigen leven beschouwt zoals het nu is (onvolkomenheden en al). eigenlijk het belangrijkste verschil is tussen je voortdurende lijden of je toegang tot een blijvende staat van vrede, macht, een doel, en aanwezigheid?

Om je te helpen de vrede in het midden van het lijden te vinden en dat lijden als katalysator te gebruiken (aan te wenden) voor persoonlijke en spirituele groei, wereldberoemde expert en pionier in mind-body geneeskunde, Deepak Chopra, MD, en internationaal erkende spirituele leraar en auteur van de #1 New York Times bestseller The Power of Now | Nederlands: De kracht van het Nu

Mensen worden moe van al dat negatieve nieuws


Daar heb ik (ook) eens over nagedacht, kunnen we al dat negatieve nieuws wel zomaar terzijde schuiven, alsof er niets gebeurd is, alsof wij ons wereldje waarin wij leven voor ons zelf kunnen beschermen? Komt dan de klap nadien niet harder aan? Dubbel zo hard, onvoorbereid? Moeten we er niet op blijven hameren dat dit alles met een voorop gepland doel plaatsvind? Net zo lang tot …. ?

Ron gaf als voorbeeld van positief nieuws, we kunnen het hebben over zelfvoorzienend leven, een volkstuin. Goed plan … maar …

Zijn al die zaken die ik inmiddels gerealiseerd heb of aan het realiseren ben, energie neutraal en mijn biologische volkstuin, … niet voortgekomen aan dat gevoel van onbehagen, mijn angst, wat als … ?

Was alles wat ik heb meegemaakt de laatste jaren, … met de bovendien opgedane alternatieve kennis juist niet de motivatie om aan de slag te gaan, maatregelen te nemen, in de pen te klimmen?

Je gaat er ongetwijfelt meer van horen in aflevering 13 van dotcom.radio

— Henk Mutsaers

Lees ook: Wat vertelt het Nieuws? Waarom? Met welke achtergrond? Door wie? - De Crisis van het NU:

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio