SKAL: Eerlijke Supplementen Handel Bedreigt

supplementen onrechtmatig behandeld online
We konden al kennis nemen van de maatregelen die de kleine boeren de nek omdraaien door het runnen van een eerlijk bedrijf economisch onmogelijk te maken vanwege specifieke regels waar alleen de grote bedrijven aan kunnen voldoen. Dit zelfde is NU in het geniep aan het gebeuren met de webwinkels die zelf producten verkopen en importeren in Nederland. lees verder
skal is er niet voor ons

Hoe lang zijn eerlijke en soms unieke voedingssupplementen
nog verkrijgbaar online?


Webshops gerund door mensen met kennis van zaken die uitsluitend gaan voor de beste producten die ze kunnen vinden en deze importeren vanuit de gehele wereld. Daar komt mogelijk al op zeer kort termijn een einde aan als het ligt aan de certificerende instelling Skal.

Stichting Skal is dé controleorganisatie voor biologische producten in Nederland, en …

Een product is biologisch als het is gecertificeerd volgens de geldende regelgeving. Certificeren kan alleen als het product (en de hele keten ervoor) onder controle staat van Skal. Skal certificeert alle biologische productie in Nederland.

Nu komt de crux echter, je verkoopt een product uit het buitenland omdat het hier niet geproduceerd kan worden.


" Ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat moet hiervoor gecertificeerd zijn. Uitzondering hierop zijn winkels of marktkramen die verpakte producten rechtstreeks aan de eindconsument verkopen. Een winkel mag in dat geval haar eigen merk/naam niet op het product (laten) drukken. De uitzondering geldt niet voor webwinkels of groothandelaren. Ook voor opslag aan huis of in een citybox is er geen vrijstelling van de certificatieplicht". Bron Skal (pagina 6)

Dus, .. in de winkel mag men dezelfde producten verkopen zonder dat Skal daar extra eisen aan stelt, dat ruikt naar rechtsongelijkheid. Maar maak je geen zorgen, je mag in elke winkel en op elke markt producten kopen met de meest giftige pesticiden en "goedgekeurde" E nummers.

Wellicht heb je ergens een kennis of ver familielid die voor jouw wat supplementen illegaal kan opsturen uit een ver land. Je koopt een geigerteller om zelf even te kijken of je product niet besmet is en hopla, waarom zou je je druk maken dat eerlijke webshops de nek om gedraaid worden (?)

Juist door de krankzinnig hoge eisen, de directe financiele en administratieve lasten die idioot hoog zijn, en dus voor menig webshop niet te dragen, ... zal het ook de prijzen van biologische producten onnodig hoog houden.


Wat kan je doen?

Wordt vervolgd, ...

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio

Disclaimer: NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]


dotcom.radio een andere kijk op het nieuws, ... elke zondag via de podcast

dotcom nieuws

e boek gedachtekracht

eBoek zoektocht naar gezondheid (gratis download

huis te koop koestraat geertruidenberg
Huis te koop

succesboeken

cannabis olie

hoe zit het nu echt

spoed cursus voeding

squatty potty

prevent care

protest song

gezondheidradio