Q this is big

Hoge dosis Vitamine C intraveneus bij kanker

blik op gezondheid
Vitamine C intraveneus in hoge dosis toegediend werd lange tijd als een onbewezen behandeling gezien. Sinds kort verschijnen steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die niet alleen het positieve effect van hoge dosis vitamine C aantonen maar dit bovendien verklaren. lees verder
het cel herstel concept

Hoge dosis Vitamine C intraveneus bij kanker: Rinno Heidstra
Vitamine C oraal
Mensen kunnen, net als mensapen en cavia's, geen vitamine C maken. De andere dieren kunnen dat wel en maken respectabele hoeveelheden. Een geit produceert bijvoorbeeld 13000 milligram per dag. De hoeveelheid die voor mensen wordt geadviseerd is weinig, minder dan 100 mg per dag.

Wij moeten vitamine C innemen met onze voeding of door supplementen. Orthomoleculair werkende artsen en behandelaars adviseren vaak tussen de 1000 en de 3000 mg vitamine C per dag.

Bij een gebrek aan vitamine C ontstaan gebreksziektes waarvan scheurbuik de ernstigste is, deze komt bijna niet meer voor. Andere, vaker voorkomende klachten van vitamine C gebrek, zijn vermoeidheid, gebrek aan eetlust en bloedend tandvlees. Een vitamine C tekort kan in het bloed worden vastgesteld.

Vitamine C intraveneus
Als vitamine C als ondersteunende therapie bij kanker is bedoeld, moet de hoeveelheid vitamine C in het bloed duidelijk hoger zijn dan door de inname van voeding of supplementen mogelijk is. Een dergelijke hoeveelheid kan alleen door een infuus worden bereikt.

Een therapeutisch  vitamine C infuus van 25 gram is vergelijkbaar met de hoeveelheid uit 300 sinaasappelen, dat zijn ongeveer vier kisten.

Waarom geen extra vitamine C tijdens chemo- of bestralingstherapie?
De bedoeling van chemo- en bestralingsbehandelingen is het vernietigen van kankercellen, hierbij worden ook gezonde cellen gedood. Kankercellen kunnen, net als gezonde cellen, de vitamine C gebruiken om zichzelf te beschermen tegen de chemo- en bestralingstherapie en daarom wordt door veel oncologen afgeraden supplementen te gebruiken tijdens de behandeling.

Hoe werkt hoogdosis vitamine C intraveneus bij kankercellen?
Bij een gezonde persoon is een hoeveelheid vitamine C van tussen de 40 en 80 microMol nodig om enzymfuncties mogelijk te maken. In therapeutische dosis kan de vitamine C spiegel stijgen tot hoger dan 20 milliMol, dat is ruwweg duizend maal meer.

De vitamine C wordt in de cellen opgenomen en door enzymen  verwerkt waarbij waterstofperoxide, H2O2, ontstaat. Het is een sterke oxidant maar reageert niet enorm snel. Gezonde cellen hebben voldoende enzymen en antioxidanten om de waterstofperoxide onschadelijk te maken voor schade aangericht is, kankercellen hebben die niet genoeg.

Vitamine C lijkt op suiker
Kankercellen gebruiken suiker, glucose als verbrandingsstof, terwijl gezonde cellen zuurstof gebruiken. Omdat vitamine C moleculair sterk lijkt op glucose nemen kankercellen de vitamine C versterkt op en ontstaat een hoge concentratie in de ontremde cellen.

Verreweg de meeste kankercellen bevatten onvoldoende enzymen en antioxidanten om de H2O2 snel te verwijderen en omdat het een langzaam reagerende stof is, loopt de concentratie in kankercellen verder op. De kankercellen worden zo van binnenuit vernietigd, aldus de onderzoekers Doskey et.al in het tijdschrift Redox Biology.

In het tijdschrift Cell Press beschrijven Joshua D. Schoenfeld et.al een ander mechanisme waardoor hoge dosis intraveneus toegediende vitamine C kankercellen kan doden. Zij beschrijven dat door de H2O2 toename in de cellen de mitochondriale en ijzerstofwisseling verstoord raken waardoor apoptose, celdood optreedt. Zij hebben vastgesteld dat 800 tot 1000 maal de geadviseerde dagdosis aan vitamine C veilig is, dat is tussen de 80 en de 100 gram. [noot per dag]

In het in maart gestarte  onderzoek van Schoenfeld wordt de toevoegde waarde van hoogdosis vitamine C infusen in combinatie met chemo- en stralingstherapie verder onderzocht. De eerste indruk is positief.

Conclusie
Recent onderzoek toont aan dat hoog dosis vitamine C intraveneus toegediend, tussen de 25 en de 100 gram per infuus, kankercellen van binnenuit kan vernietigen. Het is als het ware een paard van Troje. De kankercel 'denkt' een beschermend en energie leverend molecuul binnen te halen maar krijgt een enorme dosis H2O2 vrije radicalen binnen waaraan hij bezwijkt. Gezonde cellen blijken hier geen last van te hebben zoals in onderzoek is aangetoond.

Meer is te lezen via deze links
Vitamine C infuus
http://healthbytes.me/het-is-aangetoond-dat-injecties-van-hoge-doses-vitamine-c-kanker-vernietigen/
http://www.bbc.com/news/health-26038460
https://www.youtube.com/watch?v=I8I59WJe8c0
http://www.transitieweb.nl/gezondheid/over-de-heilzame-werking-van-zeer-hoge-doses-vitamine-c/
• Richard Friebe, Hormesis: Wie Stress und Gift uns staerker machen, dtv ISBN 978-3-423-34911-6

rinno heidstra Duurzaam Gezond betekent fit en levenskrachtig?zonder medicijnen. Veel mensen denken dat?dit toeval of geluk is, maar ziektes en klachten onstaan door een voortdurende overtreding van natuurwetten. Wanneer natuurwetten worden gerespecteerd ontstaan er geen klachten en ziektes en bestaande klachten?verminderen of verdwijnen. Zuiver en gezond eten, het vermijden van gifstoffen in voeding, lucht en lichaamsverzorgende producten, voldoende ...
Duurzaam Gezond | Het Cel Herstel Concept |

De laatste 5 nieuwe artikelen | alle artikelen |

dotcom.radio


Disclaimer:
NepNieuws, daar is het internet, de TV, de Radio en de Krant van vergeven. Doe dus ALTIJD je eigen onderzoek op startpage.com. Vermijd Google die zijn rating heeft aangepast en de MSM de voorkeurpositie geeft. Zoek met meerdere woorden: "woord1+woord2" Zoeken met het + teken en aanhalingstekens geeft verfijnde specifieke resultaten. Ook zoeken met een complete zin is soms een goed idee. Leer zelfstandig nieuws te verzamelen en leer NepNieuws te herkennen van een grote afstand.


huis te koop koestraat 26 4931CS Geertruidenberg 230.000 kk

Hope Comes In The Dark ... is een protestsong die ik schreef in 2010 en met behulp van topmuzikanten opnam in 2011. De situatie in de wereld, met de "Summer of Chaos & Rage in 2016", maakt dat de tekst actueler is als ooit tevoren. In Youtube wordt de song geblokkeerd in de zoekresultaten. Je kan hem gratis downloaden. Ga jij helpen de wereld een betere plaats te maken?

gezondheid cooperatief
Interview op dotcom radio 25-12-2016 Het GezondheidsCooperatief

verplichte donor registratie
Automatisch aangemeld als donor: Aan of afmelden voor je donorregistratie doe je hier.


Gedachtenvoer: Mensen weten best wel dat onze moderne voeding niet gezond is. Maar weten ze ook dat je niet als kluizenaar hoeft te leven om toch een biologische leeftijd van 45 te scoren op je 63 ste? [Age-reader] Ook jij weet wel dat al die media berichten over; "De economie klimt weer uit het dal niet strookt met de eigen waarneming en ervaring" Dat het beloofde pensioen steeds later en minder wordt. Dat de sociale voorzieningen en zorg uitgekleed worden. Zelfredzaamheid is dan ook de sleutel. Maar hoe doe je dat? De samenleving is stukken doorzichtiger als iedereen weet wat er allemaal plaatsvindt ... achter de schermen. Ontdek [archief]