podcast download | luisteren

podcast
medeplichtig

 

Vanaf deze pagina zijn de podcast afleveringen te downloaden | beluisteren. De muziek die gebruikt wordt is royalty vrije muziek die hier te downloaden is: Royalty Free Music: Wouter Siteur | background music for free | Waarom gebruiken we achtergrondmuziek?

29-11-2016 In de 31 ste aflevering van dotcom radio een verslag van mijn jaarlijke preventieve gezondheid test bestaande dit jaar uit de NES scan, vitamine K2 meting en de AGE test .... [ download | rechts klik ]
al het nieuws wel doordacht

Meer informatie | links

bijdrage Rinno Heidstra

Aan Rinno schreef ik: "Je weet, ik ben een fan van de NES scan als globaal inzicht of ik preventief nog op de goede weg zit. Maar ik begrijp dat als je gericht op zoek bent naar oorzaken dat dit niet toereikend is". - HM

Rinno: "Energetische metingen zijn zeker geen onzin, maar mijn ervaring is dat ze niet altijd kloppen. In het algemeen is dat ook niet zo'n heel groot probleem maar als er echt klachten zijn wel. Ik heb twee keer meegemaakt dat een collega iemand op basis van die metingen vertelde dat er alleen een verstoring was en beide zijn na enige tijd overleden aan kanker.

Ik heb ook op basis van ernstig lijkende metingen mensen doorgestuurd voor nader onderzoek en daar werd niets gevonden en andersom, op basis van metingen geadviseerd bepaalde voeding te vermijden in verband met allergie...wat niet bleek te kloppen. En mensen met kanker of chronische vermoeidheid onderzocht en mijn verschillende apparaten vonden niets dat daar op duidde. Enige tijd geleden kwam iemand voor een second opinion bij me, uit energetische metingen was geconcludeerd dat de persoon een slopende ziekte had...hetgeen niet zo bleek te zijn.

Daar staat tegenover dat op basis van de adviezen die ik gaf naar aanleiding van de metingen veel mensen zich beter zijn gaan voelen. Ik heb ook specifieke storingen gevonden, behandeld en die zijn verdwenen, het is niet zwart-wit, er zijn zeker goede ervaringen en er komt vaak bruikbare informatie uit (je weet alleen niet welke klopt en welke niet)

Als je geen klachten hebt, is denk ik een preventieve scan zinvol, als er niet al te erge klachten zijn die verbeteren door de adviezen is er ook niets aan de hand. Bij ernstiger klachten zoals chronische vermoeidheid, ziekte van Lyme om over kanker maar te zwijgen is het, denk ik, onverantwoord om adviezen te geven op basis van energetische metingen. De druppels e.d. die ik ook heb gemaakt en gegeven, zijn dan onvoldoende.

Ook als de scan niets aangeeft is het denk ik zinvol om nu en dan bv vitamine D, Vitamine B12 en de functionele vorm in de urine, homocysteine en cholesterol te meten.

Cholesterol meet ik niet omdat het een risicofactor voor hart- en vaten is, maar omdat het een 'reparatiemolecuul' is. Als je ontstekingen of beschadigingen hebt stijgt het cholesterol vaak ook. Vandaar de link met hart- en vaatproblemen. Als de vaten beschadigt raken is meer cholesterol nodig om te repareren.

Samenvatting: preventief prima, nu en dan aanvulling met enkele labonderzoeken vind ik aan te bevelen".

Fijne dag, met vriendelijke groeten, Rinno Heidstra

Noot: Inmiddels staan veel van de artikelen uit de laatste vier jaar van Rinno op gedachtenvoer

bijdrage Rian Bruijne
Vitamine K meting:

Een tekort aan vitamine K geeft 40 procent van de Nederlanders een onnodig risico op hart- en vaatproblemen. Waar de kerngezonde Japanners met hun >>> gefermenteerde <<< soja (die vitamine K2 rijk is) al gauw 900 mcg vitamine K2 per dag consumeren, moeten wij westerlingen het doen met een schamele 80 mcg uit onze vitamine K-arme voeding.

En slechts 10% hiervan is vitamine K2.
De andere 90% is het ondergeschikte vitamine K1.

Vitamine K meting


Het Nutri-Gene DNA-Onderzoek is uniek in Nederland

Een persoonlijk lifestyle plan gebaseerd op uw DNA en de laatste wetenschappelijke inzichten
De Nutri-Gene DNA analyse is een persoonlijk genetische test die u helpt uw lifestyle te verbeteren. Iedereen heeft een persoonlijk DNA profiel. Door middel van de nieuwste technologieën en wetenschappelijke inzichten kunnen we u adviezen geven over:

• Uw ideale voedingsgewoonten
• De werking van uw stofwisseling
• Welke vitamine en mineralen u lichaam nodig heeft
• Welke soort sporten het beste bij u passen
• Uw reactie op koolhydraten, vetten, cafeďne, alcohol en nog veel meer...

U ontvangt een prachtig boek met meer dan 100 pagina's aan persoonlijke inzichten en adviezen. Voor dit boek worden maar liefst 3 miljard onderdelen in uw DNA bekeken. Het ontrafelen van deze onderdelen duurde tot voorkort zo lang dat dit soort DNA onderzoeken onbereikbaar waren. De komst van innovatieve apparatuur brengt hier verandering in. DNA test

Bijdrage Henk Mutsaers
De voorlichting op het gebied van gezondheid rammelt op zijn zachts gezegd en instanties als het (onder)voedingscentrum zijn in hun voorlichting bijzonder onbetrouwbaar. "de Schijf van vijf: Kies elke dag genoeg uit elk vak en varieer daarbij volop, dan krijgt je lijf wat het nodig heeft".

Ik laat het dus elk jaar meten of wat het voedingscentrum zegt ook waar is voor mij persoonlijk. Daarbij heb ik dus mijn eigen biologische volkstuin waarbij ik ouderwets weckpotten heb voor de wintervoorraad, gebuik een (soort) Budwig dieet in de morgen, smoothies de meeste werkdagen met veel kruiden. Twee maal per week de Sauna (detox) Echt een leefpatroon waarbij de gemiddelde persoon zegt, "pfff mij teveel werk". En toch is het ook bij mij nooit optimaal.


"Mensen hebben duizenden wensen, als ze ziek zijn geworden hebben ze slechts een enkele wens over gehouden, weer beter worden".

download de podcast

gezondheid wacht niet tot de kust het schip keert


referendum nexit

kennis geeft de morale plicht om te delen | disclaimer | eBoek Zoektocht naar gezondheid | Hope Comes In The Dark [download]